Instagram favoriti 2016

03. 02. 2017.

Zašto vam je Avon Rio Coctail kupka potrebna u životu

06. 02. 2017.

Šta kupiti u Parizu

04. 02. 2017.
Beauty Bang Theory - Instagram favoriti 2016
Beauty Bang Theory - Avon Rio Coctail

Na ideju da napišem ovaj tekst došla sam potpuno slučajno. Kada sam pre nekih mesec dana pitala drugaricu šta želi da joj donesem iz Pariza, ona mi je odgovorila: “zašto to pitaš mene, ti znaš šta se kupuje u Parizu”. Tako da, za sve vas koji planirate da posetite Pariz ili poznajete nekoga ko će ići u Pariz, evo mojih 10 predloga šta kupiti u Parizu. :)

Počeću od meni najdraže stvari, a to su definitivno polovne knjige! Da, znam, polovne knjige se mogu kupiti svuda, ali u Parizu je kultura kupovine polovnih knjiga prihvaćena od strane dosta ljudi. Meni nikada nije pošlo za rukom da u Srbiji kupim polovnu knjigu na engleskom, na primer, verovatno zato što ne znam gde da ih tražim, dok ćete u Parizu pronaći polovne knjige (u odličnom) stanju u svakoj knjižari. A ima i onih koji prodaju samo polovne knjige! Takve knjižare imaju posebno mesto u mom srcu! Na fotografiji iznad vidite knjigu Parfem, nemačkog autora Patrika Suskinda, koju kod nas možete kupiti u knjižarama Delfi. Cene takvih knjiga kreću se od 1-15 €, zavisno od stanja, kvaliteta, korica, i sličnog. Ako vam kažem da sam ja kupila 19 knjiga tokom poslednjeg boravka u Parizu, biće vam jasno zašto kažem da su mi one najdraži komad sa ovog spiska :).

My Little Box – ako ste pročitali naš tekst o decembarskoj kutiji, verujem da nije potrebno da vam posebno objašnjavam zašto! Najbolja “mesečna kutija” sa kojom sam se ja susrela. Za dan dva vam pišemo i o januarskoj kutiji, čisto da vas dodatno zaljubimo u njih!

La Parisienne pivo sam prvi put sada videla ove godine i odmah sam se zaljubila u etikete! Postoji nekoliko vrsti, i bez obzira na to što ja ne pijem pivo, kupila sam ih za poklon! Super i originalan poklon! Više informacija možete dobiti kod njih na sajtu.

Razglednice, ali ne one obične, već one neobične, dizajnirane, sa zlatnim detaljima! Klasične razglednice sa fotografijama znamenitosti naći ćete na svakom koraku. Cena im je najčešće 0,2€ i bez obzira što je sve vezano za Pariz predivno, one su nekako već viđene. Razglednice sa fotografija ne možete da pronađete u baš svakoj prodavnici suvenira. Koštaju 1,4 €, ali vrede svaki dinar! Ja planiram moje da uramim, toliko sam oduševljena!

Kiko šminka nije nužno vezana za Pariz, ali kad ste već tamo, a kod nas je nema, što da ne :). Mi smo vam pisale već o njima, o čuvenom Kiko 497 laku za nokte, o crvenoj senki, fenomenalnoj maskari i karminima u najlepšem pakovanju ikada! Očekuje vas još mnogo mnogo recenzija njihovih proizvoda uskoro!

Kad smo već kod šminke, moramo da spomenemo i Nabla Cosmetics proizvode. Još jedan italijanski brend, do koga je još teže doći od Kiko šminke! Šminka fantastičnog kvaliteta, koju u Parizu možete kupiti u prodavnici Vegan Mania! Uskoro recenzije proizvoda sa slike ispod.

Još samo jedan komad šminke se našao na mom spisku – šta kupiti u Parizu, a to su mini Yves Rocher maskare! Yves Rocher ima svoje prodavnice i po Srbiji, ali nažalost, u njima nećete pronaći mini Sexy Pulp maskare. Mi smo ih samo spomenule u novembarskim favoritima, a uskoro vam pišemo detljno zašto su vam potrebne u životu!

Bioderma micelarna voda je kultni proizvod, koji non stop spominjemo na blogu (doduše još uvek bez detaljne recenzije) i koja je ista kao i ova koju možete kupiti kod nas. Dobro, skoro ista, razlika je samo u ceni. Tamo je možete kupiti za 14-17€ za 1l! Da, da! I to u svakoj većoj samoposluzi!

Poslednji kozmetički preparat je Mavala serum za trepavice. Ironično, nisam ga kupila ove godine, zato što već imam jedan, ali sam kupila, po prvi put, njihovu maskaru koja je obogaćena serumom! Javljamo utiske čim je istestiram!

I za kraj, prodavnica koju nikada ne propuštam kada odem u Pariz je Maisons du Monde (kuće sveta). Možda se sećate da smo ih spomenuli u martovskim favoritima, i verujem da je samo 5 minuta na njihovom sajtu dovoljno da se potpuno zaljubite u njih i njihove proizvode!

I to bi bilo to kada su mojih 10 predloga šta kupiti u Parizu u pitanju! Nadam se da su vam se svideli! Javite nam u komentarima ako imate iskustva sa nekim od ovih proizvoda, ali i neke vaše predloge, naravno!

2 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.