Byphasse kupke

14. 03. 2021.

Alverde kokos kolekcija za kosu

25. 06. 2021.

Balea piling za usne sa kokosom

24. 06. 2021.

Moram da priznam da kada je, pre mnogo godina, počeo hype oko pilinga za usne, meni nije bilo baš najjasnije zašto nam je takav proizvod potreban. U to vreme (mehaničkih) pilinga za lice bilo je na svakom koraku, a uz to, još od tinejdžerskih dana sam imala naviku da nakon kupanja istrljam usne peškirom i generalno nikada nisam imala problem suvih usana. Međutim, kako volim da istražujem i isprobavam kozmetiku, nisam mogla da odolim, a da ne probam pilinge, pogotovo kada su postali lakše dostupni u drogerijama. Jedan od prvih koje sam probala jeste Balea piling za usne sa kokosom

U klasičnom pakovanju balzama za usne, spakovano je 4,8g pilinga sa predivnim mirisom kokosa. Miris nije preagresivan, ali ostaje na usnama. Na pakovanju piše da sadrži prirodno kokosovo brašno, kao i ši puter, vitamin E i pčelinji vosak. Potrebno je umasirati ga u usne, a ostatak (piling čestica) skinuti maramicom ili vodom. 

Ukoliko mene pitate, tu nastaje prvi problem koji imam sa ovim proizvodom. Piling čestice ne ostaju na usnama, već se čvrsto drže balzama u kom se nalaze. Ovaj piling stvarno dobro odradi piling, ali što ga više trošite, ostaje manje balzama, više piling čestica i samim tim proizvod postaje sve grublji.

Drugi problem koji ja imam sa ovim tipom balzama za usne, nevezano za brend, jeste upitna higijena. Ukoliko usne pilingujete ovom vrstom “stika”, sve te mrtve ćelije kože ostaju na njima, a pod pretpostavkom da ovaj tip proizvoda ne koristite više puta dnevno, a verovatno ne ni svakodnevno, to vodi ka savršenom mestu za razmnožavanje mikroorganizama. 

Balzam u kome se nalaze piling čestice je fenomenalan. Neguje usne, gust je, pa “ne beži”, ima prijatan miris i stvara zaštitni sloj, a imajući u vidu da piling čestice ne ostaju na usnama, ja ga često koristim upravo kao balzam, kako bih ga na bilo koji način potrošila. Za drugi problem nemam rešenja, sem da odaberete piling koji nije u “stik” pakovanju, a za prvi sam pronašla rešenje – isečem milimetar, dva, proizvoda kada postane previše grub. 

Svesna sam da je ovo bacanje proizvoda, ali bacila bih ceo da ne uklanjam višak piling čestica, tako da mi ne smeta što ću ga brže potrošiti. Mislim da je cena od 150 dinara za Balea piling za usne, apsolutno bez konkurencije na tržištu, međutim ja ipak glasam za peškir nakon kupanja. Svakako ću potrošiti ovaj proizvod, ali nakon što sam potvrdila svoje početne sumnje da (u mom slučaju) hype nije opravdan, neću kupovati pilinge za usne ubuduće (zanemarimo činjenicu da sam podlegla trendu i da trenutno imam još 5 pilinga u “šteku”). 

Kakav je vaš stav prema pilinzima za usne? 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.