L’oreal Elseve Color Vive šampon i balzam

28. 11. 2021.

Plemenita ulja mleko za telo

05. 12. 2021.

Nivea Ultra Mild šampon za kosu

03. 12. 2021.

Šampon sa niacinamidom?! Nemoguće! Hoću reći genijalno! Da to su bile moje prve misli kada sam videla novi Nivea Ultra Mild šampon

Niacinamid kao sastojak volim za negu kože lica, pa sam pomislila kako će mi podjednako odgovarati i kada je u pitanju koža temena glave. Uostalom niacinamid je poznat kao sastojak koji može regulisati lučenje sebuma, a imajući u vidu da mi se kosa nekad umasti brže nego što stignem da je operem, pomislila sam kako je moguće da se niko ranije nije setio da stavi niacinamid u šampon (ili se bar nije setio da ja znam).

Međutim, moje oduševljenje revolucijom splasnulo je već nakon nekoliko pranja. Da, ovaj šampon divno opere kosu. Da, još bitnije, kosa je lepršava i ima volumen nakon pranja i to baš vidljiv, ako mene pitate. Ali ne, nikako mi nije pomogao kada je u pitanju mašćenje kose. A ukoliko nekoga interesuje koliko sam mu šansi dala – paaa 2 pakovanja šansi. 

Volela bih da vam kažem da sam izolovan slučaj, ali je pored mene još par meni bliskih ljudi koji imaju isti problem kao i ja isprobalo ovaj šampon i niko nije bio ni najmanje oduševljen (ako izuzmemo oduševljenje prvih par sati nakon pranja). Takođe, nakon nekog vremena (a baš sam dugo koristila ovaj šampon) izazvao mi je i perut, što je kod mene veliki NONO i odmah prestajem sa korišćenjem proizvoda u tom slučaju.

Volela bih da imam lepše vesti za “masnokosce” koji su se možda poput mene ponadali, ali ovaj šampon bi možda mogao da vam odgovara samo ukoliko nemate problem sa mašćenjem kose. 

Cena Nivea Ultra Mild šampona je od 280 do 480 dinara za 300ml, a pored zelene verzije sa niacinamidom, tu je i roze verzija sa pantenolom

Imate li šampon za masnu kosu kojim ste zadovoljni? 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.