Plemenita ulja mleko za telo

05. 12. 2021.

MULTIACTIV HERBAL INFUSION – recenzija beauTEA proizvoda

22. 04. 2022.

Možemo li na trenutak da zastanemo i zadivimo se nazivu “beauTEA” koji stoji u nazivu proizvoda nove Multiactiv Herbal Infusion kolekcije? Volim pametne nazive proizvoda koji prate filozofiju istih, a Multiactiv je patentirao jedinstveni proces proizvodnje koji kao osnovu za negu kože koriste čajne mešavine lekovitog bilja. Tu su naravno i savremene kozmetičke aktivne komponente, tako da, kako i sam Multiactiv kaže “spojili smo najbolje iz prirode i najefikasnije iz nauke, kako bi nega kože bila najučinkovitija”.

U samoj Multiactiv Herbal Infusion liniji nalaze se 3 proizvoda. Dnevna i noćna krema, kao i tonik. Dnevna krema obogaćena je kamilicom, hajdučkom travom, belim slezom, vitaminom E, beta glukanom i bio peptidima. Noćna krema, sa druge strane sadrži majčinu dušicu, žalfiju, hajdučku travu, niacinamid, vitamin E i hidrirajući kompleks. U toniku se nalazi kamilica, žalfija, niacinamid i alantoin. Ono što je karakteristično za celu Multiactiv Herbal Infusion jeste da ne sadrže boje, niti parfeme, pa je samim tim mogućnost iritacije osetljive kože smanjena. Mirisi sva 3 proizvoda podsećaju na čaj, što je jednom čajoljupcu kao što sam ja veliki plus. 

Kako me Multiactiv nikada nije razočarao (a njihove proizvode koristim i volim godinama) imala sam velika očekivanja od Herbal Infusion linije. Ono što nisam očekivala jeste koliko ću se oduševiti. Sve je počelo tonikom. Tonikom koji je namenjen hidrataciji i umirenju kože i koji je upravo to i uradio. Sitne nepravilnosti na koje sam vam se žalila nedeljama su nestale u roku od par dana. I ni malo se ne šalim. Već sam rekla da miriše na čaj, tako da mi to daje poseban užitak prilikom korišćenja i vraća me u detinjstvo, kada sam gledala mamu kako tuferom natopljenim čajem od kamilice čisti lice. 

Drugi proizvod koji sam uvela u svoju rutinu bila je dnevna krema. Ja duže od godinu dana koristim Multiactiv kreme, ali nova BeauTEA dnevna krema ima potpuno drugačiju teksturu od njihovih prethodnih krema. Kako joj i sam naziv kaže u pitanju je lagana gel krema, koja se u dodiru sa kožom pretvara u vodu. Zapravo, pravilnije je reći u čaj, pošto se upravo infuzija čaja nalazi na prvom mestu liste sastojaka obe kreme. Koža je upija u roku od nekoliko sekundi, bez ikakvog lepljivog osećaja i lice ostaje mekano na dodir.

I na kraju sam se upoznala i sa noćnom kremom. Njena tekstura je očekivano gušća od dnevne kreme, ali nekom magijom, hoću reći naukom, ni ona nije teška na koži. Brzo se upija, ostavlja kožu zdravo sjajnom i svilenom na dodir. Prilikom korišćenja obe kreme imate osećaj nahranjene i nežne kože i taj osećaj traje satima. 

Cela Multiactiv Herbal Infusion linija namenjena je svim tipovima kože. Iako sam najčešće obazriva prema takvoj tvrdnji, ona je u ovom slučaju potpuno opravdana. Lagane teksture zadovoljiće i masnokošce, dok će suvokošci moći da uživaju u proizvodima koji hidriraju, a ne guše kožu zbog prejake formulacije. Da li će vam biti potreban neki dodatni proizvod ukoliko imate dehidriranu kožu ili kožu sklonu nepravilnostima, na vama je, ali verujem da vam ni jedan drugi tonik ili krema neće biti potrebni. 

Tonik iz Multiactiv Herbal Infusion linije košta 456 dinara za 120ml, dok je cena obe kreme po 1200 dinara. Jedan od razloga zašto sam požurila da vam pišem o njima, jeste taj što će do kraja aprila 2022. biti na 20% popusta u Lilly drogerijama

Kako vam se čini Multiactiv Herbal Infusion linija? Da li biste voleli da isprobate neki proizvod i koji?

Možete pogledati i video koji sam snimila o ovoj kolekciji ovde.

*Ova recenzija objavljena je u saradnji sa Multiactiv kompanijom, što ni na koji način ne utiče na moje iskrene utiske. 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.