Ponovljeni favoriti

09. 11. 2016.

Ingrid Ideal Skin korektor

18. 11. 2016.

Kiko Velvet Passion Matte karmini

17. 11. 2016.

Kiko Milano nas je letos ostavio bez teksta kada je u svoj asortiman uvrstio i prve mat karmine pod nazivom Kiko Velvet Passion Matte. Kao večiti fan mat usana, odmah sam ih naručila. Od jula meseca čekaju na svoju recenziju i zato ću bez daljeg odugovlačenja odmah početi sa istom.

Kiko Velvet Passion Matte karmini dolaze (po mom mišljenju) najlepšem pakovanju karmina ikada. Napravljeno je od kombinacije plastike i metala koji su šampanjac zlatne boje i tamnosive. Oba dela su mat i metalik. Karmin se zatvara uz pomoć magneta u poklopcu, što u mojim očima ovo pakovanje čini još savršenijim. Na dnu svakog karmina se nalazi naziv nijanse, dok se na poklopcu nalazi utisnuti Kiko logo.

Sami karmini su zanimljivog oblika. Ravnih ivica, izgledaju nekako “kockasto”, ali njihov oblik ni malo ne otežava nanošenje karmina. Naprotiv, meni se čini kako sa njima lakše i brže nanesem karmin. Karmini u pakovanju mirišu slatkasto i vanilasto, ali se miris ne zadržava na usnama nakon nanošenja. Svaki Kiko Velvet Passion Matte karmin sadrži 3,5g proizvoda.

Beauty Bang Theory - Kiko Velvet Passion Matte swatch

Obe nijanse Kiko Velvet Passion Matte karmina sam nosila nebrojeno puta i nemam zamerke na njih. Po navici ih matiram maramicom nakon nanošenja (kao i sve ostale karmine), a bez matiranja imaju polumat završnicu. Na usnama će trajati sve dok ne pojedete nešto. Trag ostavljaju samo na početku, dok se ne skine početni sloj, nakon toga ne. Tokom jela se skidaju sa unutrašnje strane, pa je tada neophodno da ih popravite. Prijatni su na usnama (nijansa 314 je nešto prijatnija od nijanse 304) i nisam primetila da mi isušuju usne.

Beauty Bang Theory - Kiko Velvet Passion Matte 304 Warm Rose

Nijansa 304 Warm Pink je veoma specifična, topla tamnoroze nijansa. Uživo je malo “mirnija” nego na slici iznad i pomalo crvenkasta. Odlične je pigmentacije i nakon prvog sloja se dobija boja iz pakovanja. Formula joj je za nijansu više mat od ljubičaste nijanse, ali se samim tim i malo teže nanosi na usne. Nanosi se ravnomerno, sem ukoliko su vam usne blago ispucale, tada zna da izgleda malo neuredno nakon prvog sloja. Sa druge strane, ova nijansa ne ističe previše suve delove na usnama, niti se sakuplja u uglovima usana.

Beauty Bang Theory - Kiko Velvet Passion Matte 314 Plum

Moj za trunčicu veći favorit je Kiko Velvet Passion Matte karmin u nijansi 314 Plum. Predivne tamnoljubičaste boje, ali ne baš sjajne pigmentacije. Da se razumemo, njegova pigmentacija nije loša, naprotiv, ali su ipak potrebna dva sloja (sa matiranjem maramicom između) kako bi se dobila boja iz pakovanja. Čak i nakon matiranja maramicom ova nijansa je izuzetno prijatna na usnama. Ako ne računamo tečne mat karmine, nijansa 314 Plum mi je trenutno omiljeni mat, jesenji karmin. Za svaku pohvalu je i to što se, bez obzira što je u pitanju tamnija nijansa ravnomerno nanosi na usne.

Fotografisati ove karmine na usnama nije bio ni malo lak posao. Ako mene pitate ni jedna fotografija nije ispala dovoljno realno kako bismo mogle da ih objavimo ovde. Zato i vidite samo fotografiju tragova na ruci. Ove Kiko karmine, ako ste iz Srbije, možete naručiti sa njihovog zvaničnog sajta. Samo molim vas, ne uzdajte se u nijanse karmina na sajtu, vec ih potrazite prvo na Google-u ili Instagram-u, jer su na sajtu izuzetno nerealne (ili bar tako izgledaju na mom lap-top-u). Cena ovih karmina je oko 9€.

Da li vam se dopada kako izgledaju Kiko Velvet Passion Matte karmini?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.