Gejša – šminka i frizura

23. 10. 2016.

Beyoncé – Lemonade šminka

29. 10. 2016.

The Huntsman – Zlatna kraljica

26. 10. 2016.

Kada blog vodite sa najboljom drugaricom koja je potpuno različita od vas , može se desiti da se nećete slagati oko nekih stvari vezanih za taj isti blog. Može se desiti i da ce početi da ignoriše 17 slika sa zlatnim detaljima koje joj šaljete svakoga dana. Ali isto tako postoji mogućnost da će na kraju ipak pristati da vas pretvori u Zlatnu kraljicu iz filma The Huntsman, zato što zna da ideju za tu šminku čuvate još od maja u telefonu! Tako da samo zato što me Milica (ipak) voli, pred vama je veoma jednostavan predlog kako da postanete Zlatna kraljica za Noć veštica (ili za bilo koju drugu priliku ili nepriliku, jer da li je zaista potreban razlog da postanete ZLATNA kraljica?! ).

FRIZURA

Počele smo sa frizurom. Odlučile smo se za kike koje je i Charlize imala u filmu. Odvojite kosu na potiljku, vežite je u rep, a od ostatka kose napravite prvu riblju kost skroz oko glave. Ako imate više kose od mene pokušajte da kiku spustite malo na čelo, kako bi što više ličila na frizuru iz filma The Huntsman. Kada završite prvu kružnu kiku, od ostatka kose napravite još jednu. Kao krunu smo koristile Frajla&Kajla jelen ogrlicu koju smo pričvrstile ukosnicama i stavile između dve kike. Mnogo nam se sviđa kako izgleda ova ogrlica kao kruna, stajala je odlično i od nas imate sve preporuke za nju.

Beauty Bang Theory - The Huntsman - Zlatna kraljica profile

LICE

Kako je moj ten izuzetno svetao i više ličim na Gejšu nego na Zlatnu i preplanulu kraljicu, koristile smo puder tamniji od mog tena. Ako se i vi odlučite za ovako nešto, ne zaboravite da dobro prekrijete vrat, dekolte, ramena (ako su vidljiva), uši. Charlize u filmu ima jake konture, pa sam ih imala i ja. NYX tečnim, tamnim korektorom, smo iskonturisale ne samo jagodice, nos i čelo, već i ključne kosti. Preskočite rumenilo, ali slobodno koristite dosta highlighter-a, kako na jagodicama, tako i na nosu, čelu (ispod zlatnih listića), ali i u unutrašnjim uglovima očiju. Mi smo koristile i Mary Lou-Manizer i Kiko senku kao highlighter-e. Na fotografiji koja je nama bila inspiracija Zlatna kraljica nema maskaru, ali ni iscrtane obrve. Kada su trepavice u pitanju, ni mi ništa nismo stavile na njih, ali smo obrve ipak popunile. Na kapke ako želite možete da stavite malo braon senke. Eyeliner prskočite. I za kraj, iako se to razlikuje od kraljice u The Huntsman filmu, na usne smo stavile i OFRA zlatni karmin. Ukoliko nemate zlatan karmin, bacite pogled na naš tekst o zlatnim metalik usnama u kome smo vam objasnile kako da ih postignete i bez zlatnog karmina.

ZLATNI LISTIĆI

Najzanimljiviji deo i ono što ovaj izgled definitivno čini posebnim, jesu upravo zlatni listići. Njih možete pronaći na internetu, u “uradi sam” prodavnicama, čak i u ponekoj knjižari i u kineskim prodavnicama. Iscepkajte ih onoliko sitno ili krupno koliko se vama sviđa i lepite ih po licu, opet, u količini koja vam se najviše svidi. Mi smo rešile da tu poštujemo smernice The Huntsman filma i zalepile smo ih na kapke, slepoočnice i na čelo sve do kose. Štapićem za uši, koji smo prethodno natopile vodom, smo navlažile lice i onda lepile jedan po jedan listić. Ovo je definitivno deo koji će vam oduzeti najviše vremena, ali kada vidite kranji rezultat, neće vam biti žao. Nakon što zalepite sve listiće, malom četkicom za blendanje ili prstima još jednom dodajte highlighter na kožu između listića.

Beauty Bang Theory - The Huntsman - Zlatna kraljica closed eyes

NAKIT

Pored “krune” koju smo vam već spomenule i ostatak nakita smo kupile kod devojke koja stoji iza brenda “Frajla i Kajla”. Minđuše ne liče na minđuše koje je nosila Charlize, ali se nama mnogo više sviđaju od njenih, dok su “naramenice” zapravo dve ogrlice. Kao što vidite snalaženje je ključ uspeha :)

Verujem da ste već naučili do sada i da već znate, ali ne smeta da ponovimo da je i ovu šminku odradila Milica, koju volim bar 3x više od kad me je “pozlatila”. U nastavku vas čeka detaljan spisak svih proizvoda koje smo koristile kako bismo postigle ovakav izgled, sa direktnim linkovima ka već objavljenim recenzijama.

Lice:

Oči:

Usne:

  • OFRA Fifth Avenue tečni karmin

 

Nadamo se da vam se naš predlog kako da postanete Zlatna kraljica iz filma The Huntsman dopao! Obavezno nam javite ukoliko rešite da i vi postanete Zlatna kraljica za ovogodišnju Noć Veštica, a ako ne, javite nam u komentarima u šta ćete da se maskirate!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.