City Color #6 Sangria

18. 01. 2016.

Plum Jam

24. 01. 2016.

Metalik usne

21. 01. 2016.

Metalik usne postale su trend koji sve češće srećemo i izvan modnih pista. Krajem prošle i početkom ove godine Instagram je postao zatrpan tutorijalima i fotografijama metalik usana. Moja opsednutost ovim trendom, pogotovo kad su u pitanju zlatne metalik usne, verujem da je već počela da guši sve u mojoj okolini koje sam zatrpavala fotografijama. Posle par nedelja uzdisanja nad Instagram fotografijama, kao krajnje logično rešenje došao ovaj post, kao moj izgovor da ceo dan imam zlatne usne. Kako se fotografisanje, zbog lošeg osvetljenja razvuklo, moje usne su bile zlatne cela dva dana :). Milica je kao i obično posao odradila savršeno!

Jedini način koji nam je pao na pamet kako možemo da sprovedemo u delo zlatne usne bio je mešanje zlatnog pigmenta sa sjajem za usta. Imale smo sreće da nam uspe iz prve. Sjaj koji smo imale, a da ga ni jedna od nas nije koristila, smo u praznoj bočici pomešale sa NYX pigmentom u nijansi ORO (LP21). Količinu sjaja i pigmenta same procenite u zavisnosti od količine koju želite da napravite. Nemojte da brinete ukoliko imate samo sjaj u nekoj boji. Boja pigmenta je dovoljno jaka da neutrališe boju sjaja. Ukoliko ne želite da napravite veću količinu, možete sjaj naneti direktno na usne, pa malom četkicom naneti pigment preko sjaja, blagim utapkavanjem.

Beauty Bang Theory - metalik usne 2

Ukoliko su skroz metalik usne nešto za šta se ipak ne biste opredelile, možete malu količinu pigmenta dodati i preko karmina ili olovke za usne, koju ste planirali da nosite tog dana. Iako ova kombinacija nije bila na početku planirana, mene je oduševila više nego cele metalik usne. Sigurna sam da ću ovako nešto i nositi čak i kada nije potrebno samo za blog fotografije. Na slikama iznad i ispod kao bazu na usnama imam City Color olovku za usne u nijansi #6 Sangria (o kojoj smo vam pisale ovde). Naš savet je da se opredelite za olovke za usne ili karmine koji su mat ukoliko nanosite zlatni pigment preko.

Beauty Bang Theory - metalik usne 3

Ono što je bilo krajnje neočekivano i što je mene najviše oduševilo je što se NYX pigment nije padao po licu niti prilikom nanošenja, niti tokom nošenja. Ostao je na usnama dosta dugo. Nisam sigurna da li bi preživeo jelo, ali na piće slobodno možete da odete sa njim na usnama. Takođe ukoliko vam se sviđaju usne koje su skroz metalik, ali ne volite sjaj, slobodno ih matirajte maramicom, i one će ostati zlatne, ali mat. NYX ima odličan izbor različitih boja pigmenata, pa se umesto zlatne, možete odlučiti za vama omiljenu boju. Sigurne smo da će izgledati podjednako efektno!

NYX pigment možete kupiti u svim Alexandar Cosmetics prodavnicama, ili na njihovom sajtu, dok City Color olovke za usne možete kupiti preko sajta Ultra Sun, ili kod nekog od City Color distributera.

Kako vam se sviđa trend metalik usana? Da li biste nosile ovako nešto van kuće :) ?

8 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.