Catrice Liquid Camouflage korektor

03. 09. 2020.

L’oreal Infallible korektor

12. 09. 2020.

Maybelline Fit Me korektor

10. 09. 2020.

Godinama sam koristila NYX HD korektor koji sam, iako nije idealan za suvu kožu, uspevala da nosim tako da izgleda pristojno na mojim suvim podočnjacima. Zapravo, uvek me je zbunjivao izbor nijansi u prodavnicama, pa sam se držala jednog, proverenog. Nakon X godina rešila sam da “budem hrabra” :) i kupila sam Maybelline Fit Me korektor, kao jedan od najhvaljenijih korektora namenjenih suvoj koži. 

U tanku bočicu spakovano je 6,7ml. Srednje je gustine, a i pokrivna moć mu je srednja. Nije potrebno mnogo proizvoda, pa se samim tim neće brzo trošiti. Čak bih vam savetovala da koristite manju količinu, pa da dodate ukoliko je potrebno još, kako biste izbegli uvlačenje u linijice oko očiju. Njegova puna cena je oko 600 dinara

Zamerka koju imam na ovaj korektor jeste veoma mali izbor nijansi. Svega 3-4 nijanse su dostupne (ili su bar bile kada sam ja kupovala) i moram priznati da sam ja uzela za trunčicu svetliju nijansu nego što bih volela, ali prva sledeća bila bi mi pretamna. 

Ovaj korektor stvarno jeste super za suvu kožu, ali bih svakako preporučila dobru hidrataciju pre nanošenja. Meni je on bio otkriće prvo nakon NYX korektora, nakon toga i L’oreal korektora koji definitivno nisu namenjeni mom tipu kože, ali čak i Maybelline Fit me zna da nekada izgleda malo suvo ukoliko nisam lepo hidrirala podočnjake, ili sam ih previše setovala

Da nisam otkrila Catrice korektor, verovatno bih nastavila da ga kupujem, ali se meni ipak Catrice pokazao kao bolja opcija za suvu kožu. Jedini plus koji bih dala Maybelline-u u odnosu na Catrice jeste ukoliko ga koristite kao bazu za senke, jer upravo zbog trunčice suvlje teksture čini da se senke lepše blendaju. Da se razumemo, sigurno ću potrošiti Maybelline Fit me korektor, a možda ga nekada kupim i ponovo, ali eto, ukoliko bih morala da biram, izabrala bih Catrice. 

Da li ste probali čuveni Maybelline Fit Me korektor?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.