Ingrid Makeup Base

21. 10. 2016.

The Huntsman – Zlatna kraljica

26. 10. 2016.

Gejša – šminka i frizura

23. 10. 2016.

Ukoliko slavite Noć Veštica, a uz to volite i želite da se maskirate, izbor može biti veoma težak. Savršene maske sa Instagram-a, koje su toliko realne da izgledaju kao da su izašle iz nekog visokobudžetnog Hollywood-skog filma, mogu da nas sve obeshrabre. Zato smo mi, baš kao i prošle godine rešile da vam damo predlog za jednostavnu, a efektnu šminku sa dodatkom kratkog objašnjenja vezanog i za frizuru. Inspirisane novom kolekcijom kozmetike Aura, odlučile smo se da naš prvi predlog, kako možete da se našminkate za Noć Veštica, bude Gejša!

Osnova Gejša šminke svakako je beo ten. Boje za lice možete pronaći na internetu, u bolje opremljenim knjižarama, kao i u “uradi sam” prodavnicama. Mi smo se odlučile za Junior boje za lice, jer su najlakše dostupne, ali na žalost ne možemo da vam ih preporučimo. Zapravo, ne možemo da vam preporučimo belu boju ovog proizvođača. Junior boje za lice možete pronaći u većini knjižara, dolaze u setu od 6 boja i koštaju oko 600 dinara. Izgledaju kao velike voštane bojice, mirišu na lepak za papir i na pakovanju imaju natpis da nisu otrovne. Bela boja iz ovog seta nije najbolje pigmentacije, nemoguće je izblendati je, ostavlja linije prilikom nanošenja i prosto je previše voskasta. Pri tom je izuzetno tvrda i dosta vuče kožu prilikom mazanja. Ostale boje smo probale samo na ruci i odlične su pigmentacije. Boja se lako skida sa kože.

LICE

Verovatno se pitate kako smo onda postigle beo ten koji vidite na slikama. Prvo smo na lice nanele Ingrid Bazu za lice kako bismo ublažile nepravilnosti. Zatim smo nanele NYX HD korektor u nijansi CW02 (ali ako imate CW01 on je još bolji), na celo lice, kako bismo ujednačile ten. Nakon njega smo nanele Junior boju za lice, iscrtavajući prvo ivice oko kose (pošto Gejšama bela boja nikada ne ide skroz do kose), a posle i ostatak lica. Onda smo uzele belu mat senku za oči i blendale Junior olovku. Lice u početku izgleda brašnjavo i to očekujte, ali naprskajte ili neki sprej za fiksiranje šminke ili sprej za hidrataciju i oni će značajno promeniti izgled šminke. Vodite računa da svuda dobro nanesete i izblendate belu boju, uključujući kapke, deo oko nozdrva, očiju, obrva, ali i preko usana. Nakon što smo završile sa bojenjem lica, velikom četkicom smo nanele Kiko crvenu senku u nijansi 21 Matte Poppy Red kao rumenilo sve do obrve i malo preko kapka.

Beauty Bang Theory - Gejša

OČI

Na oči nanesite crni eyeliner i crvenu olovku za usne na donju liniju trepavica. Gejšama trepavice nikada nisu preterano naglašene, tako da smo samo koristile maskaru, bez dodatka veštačkih trepavica. Ako želite crvenu senku ili crvenu olovku možete dodati i na početak obrva, što je karakteristično za šminku gejša.

USNE

Usne iscrtajte kako želite, mogu da budu pune, ili kao kod gejši smanjene. Na Google-u možete pronaći više različitih načina kako da iscrtate usne kao gejša. I na donjim trepavicama i na usnama smo koristile prvo Deborah 24 Ore olovku za usne u nijansi 10, a na usnama smo preko nje stavile i Golden Rose tečni karmin u nijansi 09.

Beauty Bang Theory - Gejša - sminka

FRIZURA

Kada je kosa u pitanju, punđe, natapirane kose preko viklera i generalno kosa puna volumena su pun pogodak. Mi smo napravile punđu uz pomoć “krofnice” za punđe, zatim smo preko dva manja viklera prebacile kosu sa strane, a preko većeg šiške. Dodale smo veštačko cveće koje smo kupile kod kineza i crne obične olovke, umesto štapića koje obe imamo, ali nismo mogle da ih pronađemo. Kosu, cvetiće i štapiće dobro učvrstite sa dosta ukosnica, šnalica i laka za kosu!

Kao i uvek do sada i gejša šminku je uradila Milica, a ovoga puta je bila zadužena i za frizuru! U nastavku vas čeka detaljan spisak proizvoda koje smo koristile, sa linkovima ka recenzijama!

Lice:

Oči:

Usne:

  • Deborah 24 Ore olovka za usne u nijansi 10
  • Golden Rose tečni karmin u nijansi 09

I to bi bilo to kada je naš predlog gejša šminke i frizure u pitanju! Nadamo se da vam se dopao naš predlog! Pišite nam u komentarima u šta ćete vi da se maskirate ove godine za Noć Veštica!

2 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.