Maybelline Fit Me korektor

10. 09. 2020.

Max Factor Radiant Lift korektor

13. 09. 2020.

L’oreal Infallible korektor

12. 09. 2020.

Ukoliko volite šminku i pratite blogove / Instagram profile koji se bave šminkanjem, vrlo verovatno ste videli nebrojeno preporuka za L’oreal Infallible korektor. I ja sam. Baš zato sam ga i kupila. Iako shvatam zašto ga mnogi vole, ja ga ne volim uopšte, a sada ću vam reći i zašto. 

L’oreal Infallible korektor dolazi u bočici sa sunđerastim aplikatorom koji je iznenađujuće velik. Bočica sadrži 10ml i proizvod se veoma sporo troši. Ima nešto gušću teksturu, ali se lepo razmazuje. Vodite samo računa sa količinom. Jedna tačkica je dovoljna za ceo predeo ispod očiju. Ovaj korektor ima punu pokrivnu moć i baš nema potrebe preterivati sa količinom i iscrtavati trouglove ispod očiju. Proizvođač kaže da se ovaj korektor može koristiti i preko celog lica kao puder.

Moja koža je suva, neretko i dehidrirana. Uvek, UVEK, je dooobro hidriram pre šminkanja kako bih izbegla da mi se šminka sakuplja na suvim delovima, da mi pore i bore budu više izražene i da mi koža izgleda starije. Šta god da sam pokušala da stavim kao bazu ispod ovog korektora, prošlo je neslavno, jer on uradi upravo ono što ja nikako ne želim – istakne mi suve delove, istakne bore oko očiju i uvuče se u iste i učini da izgledam mnogo starije i umornije.

Iskreno, L’oreal Infallible korektor ne bih nosila nikako u dnevnim prilikama, niti na proslavama i generalno nigde gde će me ljudi videti uživo, jer bar na mojoj koži on izgleda jako loše. Moguće da odgovara osobama koje imaju masnu kožu, ali mislim da će čak i osobama sa normalnom ili kombinovanom kožom biti prejak i presuv.

Još jedna zamerka koju imam na njega jeste da je pre te ra no mat. Ja nisam ni znala šta znači mat šminka dok nisam počela njega da koristim. Uvek se trudim da mi koža ima prirodni sjaj čak i kada nosim šminku. Pored hidratantne baze, uvek nanesem i rumenilo koje ima sjaj, highlighter i završni sprej. Čak i ukoliko nosim šminku satima i prosijam, predeo gde sam nanela L’oreal Infallible korektor ostaje “zacementirano” mat, kao da sam samo taj deo “okupala” puderom za setovanje. To jednostavno izgleda neprirodno i odskače od ostatka lica. 

Ukoliko volite izrazito mat šminku, nemate linijice oko očiju i imate masnu kožu, možda će vam ovaj korektor odgovarati, ali ipak mislim da je ovo pretežak korektor i da je vreme full coverage šminke davno prošlo. Njegova cena je 1250 dinara, mada se može naći na popustima i do 35-40% i u Lilly-ju i DM-u

Jeste li probali L’oreal Infallible korektor? Kakvi su vaši utisci?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.