Bioten vitamin C ampule

26. 11. 2021.

Nivea Ultra Mild šampon za kosu

03. 12. 2021.

L’oreal Elseve Color Vive šampon i balzam

28. 11. 2021.

Nisam planirala da vam pišem o L’oreal Elseve Color Vive šamponu i balzamu za kosu. Zapravo, nisam planirala ni da ih kupim. Kada mi je letos sestra bila u poseti, rekla mi je da moram da probam (posebno balzam) i sada mi je mnogo drago što sam je poslušala. 

L’oreal Elseve Color Vive linija namenjena je nezi obojene kose i pored šampona i balzama u kolekciji se nalaze i 3u1 šampon, dvofazni sprej za kosu, kao i maska za kosu (na koju sam skroz zaboravila sve do pisanja ove recenzije, tako da ću vam o njoj utiske preneti naknadno). Na pakovanju piše da je formula obogaćena ekstraktom crvenog božura i UV filterom i da hrani, revitalizuje i štiti obojenu kosu i do 10 nedelja (sudeći po samoproceni potrošača). 

Lično sam mišljenja da retko šta (pogotovo u drogerijskom rangu), zaista utiče na intenzitet moje crvene / riđe farbe, tako da sam od šampona samo očekivala da mi dobro opere kosu i da mi ne izazove perut. E sada, da li je do sugestivnog natpisa sa bočice, ili do nečeg drugog, ali meni se čini da mi ovaj šampon zaista jeste, koliko toliko, produžio intenzitet boje. Svakako ne 10 nedelja (to i nije moguće kod crvenih nijansi), ali mi je boja delovala svežije duže vremena

Još jedna bitna stavka vezana za šampon jeste da mi je zaista lepo prao kosu, da mi se kosa nije preterano mrsila (hvala silikonima u sastavu), kao i da mi ni nakon mnogo nedelja nije izazvao perut!!! Bočica od 400ml traje veoma dugo, ne troši se brzo i verujem da je veoma isplativa. Cena ovog šampona se kreće od 300-550 dinara zavisno od popusta, ali i militraže (postoji 250ml i 400ml). Ovaj šampon nije idealan za osobe kojima se brzo masti kosa, ali iskreno od njega nisam ni očekivala da briljira na tom polju, tako da mu to ni ne zameram.

L’oreal Elseve Color Vive balzam je jedno pravo malo blago! Skroz mi je jasno zašto je sestra insistirala da ga probam, a s obzirom da sam i na njenoj kosi videla učinak, koja je mnogo suvlja od moje, od srca mogu da ga preporučim. Da se razumemo, u pitanju jeste balzam za kosu na bazi silikona, mada je iznenađujuće silikon mnogo niže na listi sastojaka, nego što je to slučaj kod šampona. Takođe u sastavu se nalazi i kokosovo ulje. 

Glavni razlog zašto mi se balzam sviđa jeste lakoća kose nakon korišćenja. Da se razumemo, “odradi” on i ostalo što ja očekujem – omekša mi kosu, olakša raščešljavanje, učini je svilenkastom i glatkom na dodir, ali sve bi to palo u vodu da mi kosa nakon korišćenja ovog balzama nije lepršava, lagana, mekana i sjajna. Cena balzama je od 300-400 dinara, zavisno od popusta, za 200ml proizvoda. Nije potrebno previše proizvoda, tako da i za ovaj balzam smatram da je isplativ.

I da zaključimo, šampon mi se svideo, ali nisam sigurna da ću ga kupiti ponovo. Ipak mi spada u prosek i nije mi žao što sam ga koristila, ali postoji previše drugih koje bih želela da isprobam. Sa druge strane balzam mi je fantastičan i verujem da ću nastaviti da istražujem L’oreal Elseve balzame za kosu, zahvaljujući baš ovom. 

Da li ste probali proizvode koji obećavaju da “štite” boju na kosi i verujete li da rade?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.