Moyra holografski lakovi za nokte

12. 01. 2016.

City Color #6 Sangria

18. 01. 2016.

Maybelline Color Tattoo 24hr senke

15. 01. 2016.

Cele prošle godine i strani i domaći kozmetički blogovi bili su preplavljeni pozitivnim recenzijama Maybelline Color Tattoo 24hr kremastim senkama za oči. Iz nekog razloga me nisu privlačile, iako sam dosta čitala o njima. Pre skoro 6 meseci na poklon sam dobila svoju prvu Color Tattoo senku u nijansi 35 On and On Bronze. Tada je počelo moje oduševljenje ovim senkama, koje i dalje traje. Bronzanoj senci su se u mojoj kolekciji pridružile još dve boje, a moje ustiske o sve tri nijanse možete pročitati u nastavku.

Ono što važi za sve tri senke je da su izuzetno kremaste. Lako se nanose i razmazuju na kapku. Najbolje je da ih nanosite prstima. Pod toplotom prsta, one se malo istope, postanu još kremastije i na taj način boje budu dosta pigmentisanije kada ih nanesete na kapak, nego ukoliko ih nanosite četkicom. Nakon što ih nanesete imate minut-dva da ih izblendate prstom ili četkicom, nakon čega se one osuše i ne mrdaju dok ih ne skinete.

Maybelline Color Tattoo senke će ostati na vašim kapcima ceo dan. Ne sakupljaju se u pregibu kapka, ne razmazuju se. Vodootporne su, ali ih sredstva za skidanje šminke sa očiju, mleka za skidanje vodootporne šminke i micelarne vode skidaju bez problema. Tufer natopljen skidačem držite na oku 20-30 sekundi kako bi skidač što bolje rastopio senku i kako biste izbegli preterano “razvlačenje” kože kapka. Ove senke neće čak ni izbledeti nakon nekoliko sati nošenja, a i otporne su na trljanje!

Kao i sve kremaste senke i od ovih mozete očekivati da se sasuše vremenom. Kako biste to izbegli ili bar odložili, trudite se da ih što kraće držite otvorenim. Ako se one ipak sasuše, nekim štapicem, ili suprotnim krajem četkice za šminkanje promešajte senku. To sam bar ja uradila sa mojom i sad je opet kao nova. Malo neurednija, ali mi ne smeta :) .

Beauty Bang Theory - Maybelline Color Tattoo 24hr kremaste senke na ruci

Najsvetlija nijansa koju imam zove se 93 Crème de Nude i ona se, zajedno sa ostalim mat nijansama, tek nedavno pojavila na našem tržištu. Ova senka je boje kože, žutog podtona i odlična je kao baza. Ukoliko imate vidljive vene na kapcima ili su malo tamnije boje, ova senka će to odlično prekriti. Nije upadljiva na oku, pa je možete nositi i onih dana kada ne nosite nista drugo od šminke na licu. Ukoliko je koristite kao bazu, nakon nanošenja sačekajte par minuta dok se potpuno ne osuši, pa tek onda nanesite neku drugu senku, jer se u suprotnom senke malo teže blendaju.

Moja omiljena 35 On and On Bronze je između bronzane i zlatne boje. Metalik je i u sebi sadrži veoma sitne, kao prah, zlatne šljokice. Šljokice nisu napadne i ne krune se, pa ne morate da brinete da ćete ih imati svuda po licu. Ovu senku možete nositi i samostalno, jer joj je boja zanimljiva i menja se u zavisnosti od osvetljenja, tako da pod različitim uglovima izgleda drugačije. Ukoliko imate malo svetlije braon oči, ova senka će ih dodatno istaći.

Poslednja nijansa o kojoj ću vam danas pisati jeste 70 Metallic Pomegranate. Ova boja je izuzetno zanimljiva. U bočici i na direktnom svetlu izgleda bordo sa zlatnim prahom, ali na slabijem osvetljenju vuče na braon. Slaže se uz sve boje očiju i predivno izgleda ukoliko se nanese na liniju donjih trepavica. Odlično se stapa sa 35 On and On Bronze senkom.

Redovna cena ovih senki je oko 700 dinara, ali se često mogu naći na akcijama, kako u Lilly-ju, tako i u DM-u, kada koštaju oko 500 dinara. Nigde na pakovanju nisam uspela da pronađem kolika je gramaža ovih senki, ali verujte mi na reč, trajaće vam čitavu večnost.

Koja je vaša omiljena nijansa Maybelline Color Tattoo kremaste senke?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.