L’oreal Infallible korektor

12. 09. 2020.

Alverde dvofazne ampule za lice

14. 10. 2020.

Max Factor Radiant Lift korektor

13. 09. 2020.

Nemam previše iskustva sa Max Factor šminkom i rešila sam da tu nepravdu ispravim korak po korak (da ne kažem proizvod po proizvod). Prvi koji je završio u mojoj korpi jeste Max Factor Radiant Lift korektor o kom ću vam pisati danas. 

Bočica koja sadrži 7ml ispod poklopca krije sunđerić koji bi trebalo da olakša blendanje, ali moram da priznam da sam ga ja nakon prve upotrebe skinula i bacila. Praktičnije mi je i više mi se sviđa kada ga izblendam klasičnim sunđerom za šminkanje. Na samom pakovanju piše da će ovaj korektor učiniti područje ispod očiju hidrirano, svetlije i “odmorno”, kao i da se u samom proizvodu nalaze vitamini C i E. Sve to me je navelo da pomislim da će mi ovaj korektor savršeno odgovarati, jer kod mene uvek važi pravilo hidratacija, još hidratacije i na kraju opet hidratacija. 

Rekla bih da ovaj korektor ima nešto ređu teksturu koja se prelepo razmazuje i potrebna je mala količina proizvoda za veću površinu. Ima dosta pigmenta u sebi, pa lepo pokriva nepravilnosti, a neće vas zacementirati. Možete ga izblendati čak i prstom i lepo i ravnomerno izgleda. Odmah nakon nanošenja, dok je još vlažan ne primeću je sitan svetlucavi prah koji sadrži, ali se on nakon sušenja primećuje. U pitanju je veoma, veeeoma diskretan prah koji se jedva primećuje, ali će svakako vizuelno učiniti područje ispod očiju još svetlijim. 

Iako mislim da je Max Factor Radiant Lift korektor odličan i da ga možete nositi bez obzira da li na licu imate puder, ili neku još blažu bazu poput BB kreme (ili možda najobičnije kreme, kada ga možete koristiti u manjim količinama da posvetlite samo jedan deo lica), ovaj korektor ipak nije za nas suvokošce. Ne mogu da kažem da sam mu pronašla bilo kakvu manu, sem da je previše suv za moju suvu kožu. Nakon nekog vremena učini da moje područje ispod očiju izgleda starije i uvlači se u linijice. 

Ne mislim da je za to “kriv” proizvod. On se jako lepo ponaša na mojoj T zoni koja mi je masnija od ostatka lica i baš zato smatram da bez obzira što meni nije odgovarao, ovaj proizvod može da se svidi osobama sa masnom kožom (a možda čak i normalnom, uz dobru hidrataciju okoloočnog područja pre nanošenja ovog korektora). 

Svakako planiram da ga potrošim do kraja i da ga koristim za situacije kada šminku nosim kraći vremenski period, kao na primer kada snimam videe. Njegova cena se kreće od 600-900 dinara u zavisnosti od popusta.

Jeste li probali Max Factor Radiant Lift korektor? Koji Max Factor proizvod mi preporučujete da probam?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.