Februarski favoriti 2019. godine

03. 03. 2019.

Balea piling za lice

07. 03. 2019.

Nivea crna micelarna voda

05. 03. 2019.

Ne sećam se kada sam pročitala toliko oprečnih mišljenja kada je u pitanju jedan proizvod kao što je to bio slučaj sa Nivea crnom micelarnom vodom. Nalepnica na poklopcu na kojoj piše “preporučeno od strane profesionalnih šminkera”, crno pakovanje koje je do tada bilo nekarakteristično za ovu vrstu proizvoda, mnoga obećanja ispisana na pakovanju, kao i dobar marketing odradio je svoje i Nivea crna micelarna voda bila je proizvod o kojem ste mogli da čitate na mnogo blogova.

Ako pratite Instagram priče balkanskih blogerki sigurna sam da ste i tu viđali da su neke prezadovoljne, dok su druge devojke pričale kako ih peku oči, lice, kako stvara razne iritacije i njima i devojkama koje su šminkale. Sve to me je navelo da sa testiranjem ove micelarne vode počnem skoro godinu dana nakon kupovine i da imam veoma loša očekivanja.

Na samom pakovanju, koje sadrži 400ml, pored preporuke profesionalnih šminkera (8/10) piše i da je ova micelarna namenjena licu, očima i usnama, da ukljanja dugotrajnu šminku i maskaru ne ostavljajući tragove proizvoda na koži. Dermatološki i oftalmološki testirana. Inače zvanični naziv ove micelarne vode jeste Nivea MicellAIR – skin breathe, ali mislim da je niko nije zapamtio tako :) . Cena joj je oko 450-500 dinara.

Zaista sam dugo čekala da se nešto “desi”, kako bih vam to prenela ovde, međutim ova micelarna voda je kao i mnoge druge. Ne vidim niti osećam bilo kakvu razliku između nje i “obične” verzije, koja mi se inače mnogo sviđa. Nije me iritirala, nije mi isušila kožu, ostavlja tragove samog proizvoda (kao i sve ostale) koje ja uvek ispiram i zaista nemam zamerke na nju.

Kao što znate ja micelarne vode ne koristim u svrhu skidanja šminke od početka do kraja, ali jesam to uradila par puta čisto u svrhu testiranja i zaista se lepo pokazala. Uklonila mi je i puder i vodootpornu maskaru i eyeliner sa šljokicama i tečni karmin, te tu potvrđujem tvrdnju sa pakovanja da je dobra za dugotrajnu šminku i maskaru. Naravno potrebno je mnogo više trljanja nego što je to slučaj ukoliko koristite ulja ili butere, ali ne mogu da kažem da ne skida.

Ako bih micelarne vode poređala po favoritima i odabrala top 3 rekla bih da Bioderma i Zoja Zec dele prvo mesto, zatim L’oreal  micelarna sa roze poklopcem i na trećem mestu su Nivea “obična” i Nivea crna micelarna voda. Ne vidim razliku između poslednje dve i podjednako mogu da ih preporučim.

Jeste li probali Nivea crnu micelarnu vodu? Koju micelarnu trenutno koristite?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.