Nivea crna micelarna voda

05. 03. 2019.

Balea piling za telo u teglici

09. 03. 2019.

Balea piling za lice

07. 03. 2019.

Verujete li mi da sam ne znam zašto sam kupila Balea piling za lice. Sećam se kada sam ga kupila, ali niti mi je u tom trenutku bio potreban piling za lice, niti sam pročitala pozadinu i opis proizvoda, već je samo bez mnogo razmišljanja završio u mojoj korpi. Ne znam da li vam se to dešava kada uđete u DM, ali meni da, sve češće :) .

Balea Creme Peeling za lice sadrži 75ml i košta svega 180 dinara. Namenjen je svim tipovima kože i veoma je intenzivan. Sadrži ulje iz koštica kajsije i piling zrnca iz kamena lave. Uz to je nakon prvog korišćenja postao moj najomiljeniji piling svih vremena (da, da, pobedio je i LUSH Let the Good Times Roll koji kupujem i koristim već 5 godina).

Balea piling za lice je oooozbiljno intenzivan i nikako vam ne bih preporučila da ga koristite oko očiju i preko usana, ukoliko imate veoma osetljivu kožu lica, neka oštećenja na koži, a na pakovanju piše da ga ne bi trebale koristiti ni osobe sa aknama i proširenim kapilarima. Veoma je sličan Formula pilingu o kom smo vam pisale letos i to je bio moj prvi susret sa pilinzima koji sadrže pumica kamen (inače kamen koji se koristi za pete :) ). Ako ste pročitali tu recenziju, napisala sam kako su mi čestice pumice kamena u Formula pilingu bile izuzetno oštre i još uvek to mislim, ali su čestice u Balea Creme Peeling-u daleko manje, blaže i prijatnije na koži.

Piling koristim u maloj količini tako što kružnim pokretima izmasiram lice. Uvek se najviše zadržim na nosu i između obrva, kako mi je tu koža najgrublja. Izbegavam deo oko očiju, kao i usne. Koža je nakon korišćenja ovog pilinga mekana kao bebina. Pore su smanjene. Lice je vidljivo čistije. Miriše pre le po i miris se zadržava na koži. Bukvalno vam lice izgleda tako da samo želite da ga mazite.

Bez obzira na malu militražu sporo se troši (pogotovo jer ne bi trebalo da ga koristite često), a čak i kada bi se trošio brže opet bih ga preporučila jer je fenomenalan i veoma povoljan. Probala sam ga i na rukama (mada mislim da je, bar za moju kožu ruku, previše grub) i ruke su mi isto bile neverovatno mekane. Ali volim da ga koristim na laktovima i savršen je za njih!

Verovatno to ulje iz koštica kajsije kožu čini veoma negovanom i hidriranom, odnosno ostavlja sloj na koži, ali ne onaj sloj koji jedva čekate da isperete, nego kao da ste zaista naneli neko ulje ili kremu na kožu. Koža ni najmanje ne zateže, naprotiv. Ipak, posle ovog pilinga sam koristila uobičajene kreme koje inače koristim, kako je moja koža suva i dehidriana ne bih se usudila da kompletnu negu poverim samo njemu.

Žao mi je što sam ovaj piling otkrila tek krajem novembra pa nije bilo fer da ga ubacim u favorite godine, ali ako ikada budemo pisali o favoritima života, mislim da će se ovaj proizvod tu naći. Zaista ne mogu da vam ga dovoljno preporučim!

Kakve pilinge volite? Jeste li probali Balea Creme Peeling?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.