MAC Diva

06. 08. 2016.

OFRA x Manny MUA – kolekcija tečnih karmina

15. 08. 2016.

Balea ulje za skidanje šminke

09. 08. 2016.

Poslednjih nekoliko nedelja, i Milica i ja sve češće koristimo, testiramo i uživamo u Baleinim proizvodima. To je i razlog zašto u poslednje vreme sve češće čitate na blogu o njima. Recenzija njihove micelarne vode bila je jedan od najčitanijih tekstova početkom godine. Tekst o šamponu za dubinsko pranje kose i dalje čitate svakodnevno, dok je recenzija kreme za stopala sa 10% uree pokrenula lavinu komentara, poruka i mailova, kako na blogu, tako i na društvenim mrežama. Danas je na red stiglo i Balea ulje za skidanje šminke!

Od kada se moja ljubav prebacila sa isključivo micelarnih voda i gelova na butere i mleka za skidanje šminke, želela sam da probam i neko ulje. Već sam isplanirala da The Body Shop buteru sa kamilicom pridružim i ulje iz iste linije, ali kako TBS proizvodi nisu dostupni u Srbiji (sem na aerodromu u Beogradu) odlučila sam da probam Balea ulje za skidanje šminke, bar do sledećeg putovanja. Kao i sve ostale Balea proizvode, i ovo ulje možete kupiti u svim DM prodavnicama, po ceni od oko 300-350 dinara, što je izuzetno povoljno za ovakvu vrstu proizvoda.

Iskreno nisam imala nikakva očekivanja od ovog ulja. Proizvođač kaže da je ovo ulje namenjeno skidanju svih vrsta šminke, uključujući i vodootpornu. Namenjeno je osobama sa suvom kožom lica i sadrži arganovo ulje. Može se korisititi na celom licu, uključujući i oči i usta. Ne isušuje kožu i ne ostavlja mastan trag na koži. Nekoliko kapi umasirajte u lice i isperite vodom. Dermatološki i oftamološki ispitano.

Balea ulje za skidanje šminke bez ikakvih problema uklanja sve vrste pudera i podloga sa lica. Odlično je za uklanjanje vodootporne šminke sa očiju ali i tečnih karmina sa usana. Nije mi iritiralo oči, niti ima ružan ukus, što je meni izuzetno bitno, jer svakodnevno nosim karmine. Pošto nikada ne čitam uputstva za upotrebu, ovo ulje sam nakon utrljavanja u lice uklonila vlažnim peškirićem. Iako takvu vrstu skidanja proizvoda sa lica više volim, ovo ulje mnogo bolje „radi“ kada se ispere sa lica. U dodiru sa vodom postaje mlečnobele boje, veoma lako se ispira i ne ostavlja mastan trag na koži. Veoma je retko, što možete da vidite i na slici ispod, pa nekada zna da „beži“ u rukama. Šminku uklanja u potpunosti i još ni jednom se nisam probudila sa crnim ostacima šminke oko očiju!

Beauty Bang Theory - Balea ulje za skidanje šminke na ruci

Iznenadilo me je to što mi lice nakon ovog proizvoda bude suvo. Odnosno, lice mi je na dodir izuzetno mekano i prijatno, nema suvih delova, ali imam osećaj kao da mi koža zateže. Moja koža lica jeste izuzetno suva, ali ovaj proizvod je namenjem upravo mom tipu. Kako svakako koristim kremu odmah nakon umivanja lica, taj osećaj mi ne traje dugo i ne smeta mi previše, ali mislim da je ipak bitno da napomenem. Nisam primetila, iako ga koristim već nekoliko nedelja da mi je koža više suva nego pre, tako da verujem da mi na (još) duže staze neće dodatno isušiti lice.

Moram da napomenem još jednu stvar kada je Balea ulje za skidanje šminke u pitanju. Pumpica koja skoro uvek kada su kozmetički proizvodi u pitanju olakšava korišćenje i doziranje proizvoda, na  mom primerku ulja je očajna. Nemoguće je pritisnuti je, kao da je blokira nešto. Ako i uspem jednom u 100x da je pristisnem do kraja, retko kada izađe proizvod iz nje. Tako da moram da otvaram bočicu svaki put, što definitivno otežava korišćenje ovog proizvoda.

Kako sam zadovoljna učinkom ovog ulja, a i pošto znam da su „tehnički“ problemi na pakovanju obično samo na jednom primerku, a ne na svim, svakako bih vam preporučila da isprobate Balea ulje za skidanje šminke. Takođe niska cena i laka dostupnost proizvoda još jedan su veliki plus za njega!

Kakva su vaša iskustva sa uljima za skidanje šminke? Preporučite nam vama omiljeno ulje!

6 comments

  1. Posto ga povlace iz prodaje, ja sam se opskrbila i imam nekih 5 bocica na cekanju, to dovoljno govori koliko ga obozavam. :)

      1. Mozda sam trebala naglasiti, u Hrvatskoj ga povlace iz prodaje pa je snizen vec nekih mjesec-dva. Ne znam dal ce i kod vas izlazit iz asortimana, provjeri.

  2. Slažem se u vezi suvoće, meni je takodje u poslednje vreme suva koža, pa mi taj osećaj nikako ne prija. Zato preferiram obično ulje od koštica grožđa ili Mixa Hyalurogel micelarno mleko, posle kojih mi je koža čista, a meka na dodir. Takođe sam probala Balea Cleansing Balm sa šećerom i osećaj zatezanja je manji

    1. Uh uh uh, em kasnim sa odgovorom, em nisam čula ni za jedan od spomenutih proizvoda :O
      Bukvalno sve ide na spisak za kupovinu, pošto sam ja suvokožac uvek u potrazi za rešenjem protiv zatezanja! Nisam probala ni ulje od koščica grožđa (nisam čak ni čula da je ono dobro za kožu, tako da HVALA), ni Mixa, za Baleu nisam ni čula… Shopping here I come :D

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.