Decembarski My Little Box 2016

25. 01. 2017.

Alverde dnevna krema od divlje ruže

29. 01. 2017.

L’oreal micelarna voda

27. 01. 2017.

Ako smo vam pisali o proizvodima neke kompanije, onda je to definitivno L’oreal. Verovaćemo vam na reč ako nam kažete da smo dosadile! Ono što je meni bilo potpuno neverovatno je da iako posedujemo i Milica i ja velike količine njihove šminke, ni jedna ni druga nismo, do sada, probale njihove proizvode za negu kože. L’oreal micelarna voda je prvi proizvod kojim ispravljamo tu nepravdu!

L’oreal micelarna voda nedavno je promenila pakovanje. Da li je promenjena i formula, zaista ne znam, a kako nisam probala “staru” verziju, ne mogu ih uporediti. Micelarna sada dolazi u pakovanju od 400ml i u dve varijante – za suvu i osetljivu kožu (o kojoj vam mi danas pišemo) i za normalnu ka kombinovanoj koži (čije je pakovanje ljubičaste boje). L’oreal micelarna voda za suvu i osetljivu kožu obogaćena je glicerinom i kao i sve ostale micelarne, može služiti za negu i hidrataciju kože i uklanjanje šminke.

Ni sama ne znam zašto, ali ja sam micelarne vode uvek koristila isključivo za uklanjanje šminke, pa je to slučaj i sa ovom. L’oreal micelarna voda šminku sa očiju, lica i usana uklanja kao od šale! I to svu šminku! Vodootporan ajlajner, kremaste senke, tečne karmine, ma sve! Ne peče oči, nije gorka, ne ostavlja lice lepljivim,  niti joj je neophodno ispiranje (mada je uvek ispiram sve micelarne vode). Ni na koji način mi nije iziritirala kožu, niti je isušila. Ne sadrži parfeme, alkohol, kao ni parabene. Mogu slobodno da kažem da je za sada najozbiljnija (5 puta jeftinija) konkurencija meni omiljenoj Bioderma micelarnoj vodi!

Moram da napomenem da je situacija kada je skidanje šminke sa ruke u pitanju u potpunosti suprotna. Verujem da ova informacija mnogima ne znači ništa. Ali od kada imamo blog i Milica i ja nekako stalno imamo “umazane” ruke, pa ih stalno čistimo micelarnim. Za slučaj da i vi morate da dokažete dečku / mužu / majci da se 7 nijansi crvenih / nude karmina koje imate zaista razlikuju, pa L’oreal micelarnu vodu prvi put probate na ruci i razočarate se, dajte joj šansu da se pokaže u punom svetlu na licu!

Jedina zamerka koju imam na L’oreal micelarnu vodu je otvor koji je za moj ukus prevelik! Znam, na primer, da se mnogi žale na upravo spomenutu Bioderma micelarnu vodu i kažu da je njen otvor prevelik, a L’orealov je duplo veći! Bilo mi je potrebno pola bočice da se naviknem i da prestanem da sipam previše micelarne na tufer. Ako joj progledam kroz prste kada je pakovanje u pitanju, ova micelarna voda je fenomenalan proizvod i zaista mogu da je preporučim! Cena joj je oko 550 dinara

Koju micelarnu vi trenutno koristite?

 

6 comments

    1. Verujem da će zbog zaista velikog otvora to biti problem i sa novom verzijom. Čini mi se ipak da sam se navikla da je “kontrolišem” nekako. :)
      Nismo probale Mixa vodu :(

  1. Većina drogerijskih micelarnih rastvora je skroz OK, izuzev par onih koje su katastrofalne i ne rade ništa. Ono što meni ume da smeta je visoka koncentracija parfema na šta mi oči uvek odreaguju što crvenilom, što suzama, što nadutim kapcima. Zbog toga radije biram one dermatološke – jesu skuplje i možda “dosadnije” :D, ali bar s’njima nemam ceo pomenuti cirkus.

    1. Ova micelarna u sebi ne sadrži parfeme (zvanično), a nezvanično joj “miris” nije ništa jači od “mirisa” Biodermine na primer. Ja se nisam nikako “razumela” sa Eucerinovom na primer, niti sa plavom Biodermom, tako da izgleda da svima prija nešto drugačije :) Ako bi da obraduješ novčanik malo, možda možeš da pružiš L’orealovoj micelarnoj šansu, ako nista drugo nama blogerkama je uvek umazano nešto od swatcheva, pa bar za to može da posluži :)

  2. Ja sada probam verziju za normalnu i mesovitu kozu, i meni je super. Bolja od Gariner-ove, a ne znam da opisem zasto. Otvor mi ne smeta, cak mi odgovara, samo jednom sam preterala sa kolicinom, ali mislim da ja generalno preterujem sa kolicinom koju koristim. :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.