Labellino

28. 11. 2017.

Fix+

06. 12. 2017.

Bioderma micelarna voda

30. 11. 2017.

Jedan od prvih “ozbiljnih” kozmetičkih proizvoda koji sam počela da koristim mnogo pre bloga bila je Bioderma micelarna voda.

Ni sama ne znam kako sam je otkrila, ali znam da kada je počela “lavina” micelarnih voda, bila sam veoma iznenađena. Nisam očekivala da jedan tako “običan” proizvod bude popularan toliko da ga većina kozmetičkih proizvođača napravi. Onda smo započele blog, pre skoro 2 godine i isprobavanjem raznih micelarnih voda shvatila sam da je Bioderma micelarna voda daleko od “običnog” proizvoda.

Bioderma micelarna voda dolazi u tri različite veličine 100ml, 250ml i 500ml i tri različite verzije. Roze verzija namenjena je osobama sa osetljivom kožom. Verzija sa plavim poklopcem namenjena je osobama koje imaju dehidriranu kožu, dok je verzija sa zelenim poklopcem namenjena osobama čije koža spada u mešovitu ili masnu kategoriju. Probala sam samo roze i zelenu verziju (koja mi je ok, ali ništa posebno, doduše moja koža je osetljiva, suva i dehidrirana, tako da nije ni za očekivati da mi odgovara), a danas ćemo pisati o roze verziji.

Roze Bioderma micelarna voda nema nikakav specijalan miris, potpuno je providna, peni kad se promućka. Ne peče oči ni najmanje, ali ima gorak ukus i to joj baš zameram, pošto svaki put zaboravim da je gorka. Kao i većina drugih micelarnih voda, ne mora da se ispira, ali ja to svakako radim.

Može se koristiti za uklanjanje nečistoća sa lica pre kreme/seruma, za uklanjanje šminke, ali i kao tonik, za hidrataciju. Nikada je nisam koristila pre kreme, jer tada umivam lice, za skidanje šminke sa lica i očiju je apsolutno bez premca, dok sam je kao tonik koristila par puta, ali iskreno nemam naviku da to radim, pa nisam bila redovna i nisam primetila nikakve promene na mojoj koži, ni dobre ni loše.

Kao i svakoj drugoj micelarnoj vodi, uvek joj dam malo vremena da “proradi”, pogotovo kada je šminka na očima u pitanju. Natopim tufer, stavim ga na kapke, i ostavim tu 15-30 sekundi. Na ovaj način Bioderma micelarna voda bukvalno “otapa” šminku i jedini proizvod sa kojim se “muči” je Inglot Gel Eyeliner, što, iskreno, zameram njemu, a ne njoj. Volim, takođe, da sa njom uklonim ostatke šminke blizu linije kose, pošto ne volim da taj deo prolazim TBS buterom ili Balea uljem.

Mogu slobodno da kažem da je ovo jedan od retkih proizvoda koje čuvam u rezervi u velikim količinama. Nakon sigurno 5 godina korišćenja ove micelarne vode i nakon dve godine isprobavanja raznih drugih micelarnih, po mom mišljenju Bioderma micelarna voda i dalje nema konkurenciju kod nas na tržištu. Cena joj je poprilično visoka (oko 2000-2500 dinara je 500ml), ali sporo se troši, dugo traje, a i veoma često je na akcijama, kada se mogu dobiti 2 za 1 (što je i trenutno slučaj).

Za mene je njihov slogan “kad kažem micelarna, mislim Bioderma” apsolutna istina! Jeste li probali ovu micelarnu vodu? Na kog proizvođača vi pomislite, kada kažete “micelarna”?

Sve fotografije: Lazar Novaković

1 comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.