MAC Captive

08. 12. 2017.

Nabla Shade and Glow highlighter

10. 12. 2017.

Nivea micelarna voda

09. 12. 2017.

Kada sam počela da koristim gel ajlajnere i kremaste senke, micelarne vode su prestale da budu jedino / glavno sredstvo koje koristim za skidanje šminke. Prešla sam na butere, mleka, ulja i verujte mi, svima to preporučujem. Ipak, i dalje uvek imam u rezervi Bioderminu i L’orealovu micelarnu vodu i najčešće ih koristim tokom šminkanja za sitne prepravke, za skidanje šminke kada sam lenja, i na kraju čišćenja lica kako bih još jednom proverila da li su svi ostatci šminke skinuti. Posle dosta hvalospeva na domaćoj blogosceni, nisam mogla da odolim i da ne probam još jednu micelarnu. Nivea micelarna voda je danas na meniju, i nadam se da ćete uživati!

Nivea micelarna voda dolazi u bočici od 400ml. Postoje dve varijante. Plava je za normalnu kožu, dok je moja, roze, namenjena suvoj i osteljivoj koži. Na pakovanju piše da je u pitanju 3u1 negujuća “čistilica” za lice i oči. Sadrži prirodno ulje badema. Proizvođač obećava nežno skidanje šminke, dubinsko čišćenje kože, hidrataciju i mekoću kože. Košta oko 400 dinara.

Šminka sa lica, karmini i praškaste senke zaista ne predstavljaju nikakav problem ovoj micelarnoj vodi. Kod tečnih karmina i kremastih senki jeste potrebno nešto više vremena i trljanja (što izbegavajte kad god možete), ali njih svakako ne treba skidati samo micelarnom vodom. Ajlajnere skida bez problema, ali i ona ima problem sa Inglot ajlajnerom. Ovaj proizvod ostaje potpuna misterija za mene, pošto nakon 10ak proizvoda još uvek nisam našla proizvod koji ga u potpunosti skida, tako da to nemojte uzeti Nivea micelarnoj za zlo.

Koža zaista ostaje mekana nakon korišćenja ovog proizvoda, što me je, iskreno, iznenadilo. Moram da priznam da Nivea micelarna voda ipak ostaje na trećem mestu posle Biodermine i L’orealove, pre svega zbog mirisa. Mnogo mi smeta. Ne znam da li je u pitanju bademovo ulje koje ova micelarna sadrži (a ja ne volim badem ni da vidim), ili nešto drugo, ali baš ga ne volim. Drugi razlog je što mi malo zateže kožu nakon korišćenja. Generalno, ja sve micelarne ispiram, pa ovo definitivno nije nešto što bi u mom slučaju bilo presudno, ali ako inače ne ispirate micelarne, imajte to na umu.

Koji proizvod je vaš glavni proizvod za uklanjanje šminke? Pišite nam :)

 

Sve fotografije: Lazar Novaković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.