Fix+

06. 12. 2017.

MAC Captive

08. 12. 2017.

BH Cosmetics četkice

07. 12. 2017.

Prošle godine, negde u ovo vreme, me je oduševila jedna BH cosmetics paleta (o kojoj pisemo uskoro) i rešila sam da je naručim. A onda su me “kupili” sjajnim popustom od 3 dolara ako potrošim još 10. Pusto žensko nije moglo da odoli, pa su tako ove BH Cosmetics četkice završile kod nas.

BH Cosmetics Eye Essential 7 Piece Brush Set, sadrži, kako mu i sam naziv kaže, 7 četkica namenjenih šminkanju očiju. Cena celog seta bila je $10 i očekivanja nam nisu bila visoka. Četkice nas čak nisu ni oduševile na prvo korišćenje (mada Milicu retko koji proizvod obori sa nogu na prvo korišćenje). Klasične su dužine sa crnom drvenom drškom i zlatnim vrhom. Na svakoj dršci ugraviran je njihov logo kao i broj četkice, dok se nazivi samih četkica nalaze na kutiji. Mekane su i prijatne na oku. Ne grebu ni malčice, lepo se peru i dlačice im ne ispadaju. Dugo ih testiramo i Milica je pronašla “zaduženje” svakoj od njih, tako da vas u nastavku čeka spisak svih četkica kao i načini na koje ih je ona koristila :).

101 Blending četkica je baš velika za blendanje senki. Neprecizna je, ali ne obavlja “posao” loše. Sa druge strane, pokazala se odlično kao četkica za highlighter (slično Oriflame četkici koja nas je razočarala za blendanje ali oduševila za highlight).

102 Large Shader četkica je dobra za nanošenje senki na velike površine, super je za nanošenje kremastih senki, može se koristiti i za korektor. Volim da koristim pljosnate četkice za nanošenje senke na liniju donjih trepavica jer su dovoljno uske i precizne, mogu da izblendaju senku, a ne razvuku je previše po podočnjacima. Ova četkica je dovoljno tanka za to, a sa druge strane dovoljno debela da ne grebe, već je veoma prijatna.

103 Small Shader četkica je klasična četkica za nanošenje senke na kapak, eventualno za neko sitno i precizno blendanje.

104 Angled Blending četkica je odlična za blendanje. Mala je, precizna, dovoljno pufnasta za blendanje i blago koso sečena.

105 Pencil Brush je upravo to. Mala četkica odlična za detalje. Još jedna četkica koja je dobra za nanošenje senke na liniju donjih trepvica. Dobra je i za highlight u uglu oka, a možete je koristiti i ako je potrebno da popravite puder oko usana, ako se zanesete prilikom nanošenja karmina.

106 Fine Liner četkica i nije baš fine. Iako je namenjena ajlajneru za tu svrhu je predebela. Naravno možete je koristiti za neki dramatičniji ajlajner ili eventualno ako senkom izvlačite ajlajner.

107 Small Angled četkica je odlična za nanošenje ajlajnera, za sve vas koji volite kose četkice. Super je i ukoliko želite da vam linija senke bude oštra, umesto korišćenja selotejpa, ali i za cut crease. 107 četkica je apsolutni favorit ovog seta!

I to je to! BH Cosmetics četkice su odlične, imajući u vidu cenu. Uz možda izuzetak četkice 106 sve su se odlično pokazale, ili za ono za šta su ih namenili ili za ono za šta ih je Milica namenila. U svakom slučaju i više nego korektan set četkica za šminkanje očiju!

Kakva su vaša iskustva kada su setovi četkica u pitanju? Volite li da ih kupujete u grupi ili samostalno?

 

Sve fotografije: Lazar Novaković

2 comments

    1. E baš to, odnos cene i kvaliteta je fenomenalan! Nama je ovo prvo pakovanje, ali nećemo se zaustaviti samo na njima, sigurna sam. Generalno smo oduševljene BH stvarčicama, stiže i paleta uskoro! :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.