BH Cosmetics četkice

07. 12. 2017.

Nivea micelarna voda

09. 12. 2017.

MAC Captive

08. 12. 2017.

Ako nas dugo čitate, mogli ste da primetite da je moja opsednutost tečnim karminima, koja je bila toliko prisutna na početku blogovanja, gotovo potpuno nestala. Iako im se ponekad vratim, prešla sam prvo na obične mat karmine, pa onda na one malo manje mat, a u poslednje vreme mi ni kremaste, polu-sjajne verzije ne smetaju. Usne su mi u boljem stanju od kad ih koristim, a videla sam i da povremeno popravljanje karmina dok sam van kuće nije bauk. MAC Captive karmin je verovatno najsjajniji karmin koji sam koristila još od srednje škole, iako, da se razumemo, on uopšte ne spada u kategoriju sjajnih karmina.

MAC Captive je moj prvi MAC Cosmetics karmin sa satin formulom. Satin formule nalaze se odmah do mat formula, kada je u pitanju pigmentacija i mat efekat, ali osećaj na usnama zaista ne može da se poredi. Pre svega MAC Captive karmin nanosi se mnogo lakše od svih 6 mat nijansi koje imam. Klizi po usnama, ima više sjaja, ali nisam primetila da mu je pigmentacija lošija. Ostavlja tragove na čašama i slamčicama, brže se skida tokom jela, ali ga je lakše popraviti. Mnogo je prijatniji na usnama, ne ističe suve delove i ne isušuje ih. Kao neko ko je godinama koristio samo tečne karmine, ne mogu da verujem da ću da napišem da mi je trenutno satin formula bolja i od tečnih karmina i od mat formule MAC karmina.

MAC Captive karmin je ljubičaste nijanse. Ali ona ljubičasta što je zovu berry, ili “bobičasta ljubičasta”. Nimalo napadna, vuče na bordo pod nekim osvetljenjem i prelepo ističe usne. Ovo je jedan od onih karmina na koji ćete zaboraviti da ga imate na usnama, a koji će vas oduševiti kad ga vidite u ogledalu. Uz to se svaki put iznenadim koliko se lako nanosi! Bez olovke, bez balzama ispod, ne uvlači se u linijice na usnama, niti u linijice oko usana.

Uz to još jedan veliki, veliki plus ovom karminu odlazi zbog toga kako izgleda kada se matira. Naučili ste već do sad da ja obožavam da ljubim papirne maramice kako bih matirala karmine. Kada poljubite maramicu sa MAC Captive karminom, pored toga što izgubi sjaj, on posvetli za nijansu dve i postane najprirodnija nude ljubičasto-roze nijansa koju možete da zamislite. Nismo uspele da uhvatimo aparatom nijansu, pa ćete morati sami da probate kako to izgleda u nekoj od MAC radnji! Čak i matiranje samo dela usna izgleda sjajno!

Koja formula karmina je vama omiljena? Da li još uvek volite tečne karmine, ili su i vama malo dosadili?

 

Sve fotografije: Lazar Novaković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.