Zoja Zec micelarna voda

14. 08. 2018.

Zoja Zec Hyaluron serum za lice

25. 08. 2018.

Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke

22. 08. 2018.

Priču o tome zašto ste predugo čekali na recenzije Zoja Zec proizvoda, čuli ste u prethodnom tekstu. Kako micelarnu vodu nisam probala do nedavno, nisam znala kakav proizvod sam ostavila na čekanju, ali Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke postao mi je najkorišćeniji proizvod te vrste u poslednjih godinu dana, tako da mi ovo čekanje nije bilo lako.

Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke dolazi u istoj bočici kao i njihova micelarna voda. Sadrži 200ml i mutno je. Kod njih na sajtu piše da: “micelarno ulje u dodiru sa vodom formira micele i stvara mlečno-belu emulziju koja prodire duboko u pore, razlaže nečistoće i u potpunosti uklanja šminku, uključujući vodootporne i dugotrajne formulacije. Za razliku od ulja za čišćenje lica micelarno ulje se lako ispira vodom i ne ostavlja masne tragove”. Miris me neverovatno podeća na Alverde ulje od divlje ruže, ali se ne zadržava na koži. Kao i ostali Zoja Zec proizvodi, i ovo ulje je prirodno, vegansko i ne sadrži konzervanse i parabene.

Kod njih na sajtu, možete videti postupak kako se ovo ulje pravilno koristi, međutim meni taj način korišćenja nije odgovarao. Ulje sam uvek nanosila na suvu kožu i blagim, kružnim pokretima sam ga masirala u kožu, posebno vodeći računa o očima i usnama, kako na njima uvek imam šminku koja je najteža za skidanje. Nakon toga sam vlažnim peškirićem uklanjala ostatke proizvoda i šminke.

Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke zaista skida sve ostatke šminke iz prvog pokušaja. Čak i ako prođete tuferom preko lica nakon uklanjanja ovog ulja, nećete naći ostatke šminke na njemu (osim dela oko linije kose, koji uvek izbegavam da čistim uljima i buterima). Još jedan plus ovom ulju ide zbog toga što je ovo jedini proizvod (a probala sam desetak), koji je uspeo da mi ukloni velike količine joda sa velike površine na koži. Ako ste ikad imali neku intervenciju, znate da jod koji vam namažu prodre u najsitnije pore i onda se šetate narandžasti danima. Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke je iz prvog pokušaja uklonilo sve ostatke joda, nakon što su svi preporučeni sapuni, vlažne maramice, medicinski benzini, alkoholi – podbacili.

Razlog zašto ga ne rastvaram vodom je taj što se ne slažem da ovo ulje ne ostavlja masne tragove. Kada pokvasim dlanove i krenem da masiram lice, sve postane masno. I lice (normalno), ali i ruke i onda ne mogu da se snađem da se operem posle toga, tako da se ja držim mog starog i proverenog peškirića, koji uvek, ali uvek, koristim sa svim masnijim proizvodima za uklanjanje šminke.

E sad, evo još jednog razloga zašto obožavam ovo ulje. Nakon što ga uklonim peškirićem, lice operem gelom nakon toga. Verujem da je duplo ili troduplo skidanje šminke i čišćenje lica uvek bolje od skidanja šminke samo jednim proizvodom. Tako da nakon bilo kog ulja ili butera za skidanje šminke, lice očistim micelarnom vodom, a zatim i gelom za umivanje koji koristim u tom trenutku (pisali smo vam o jednom od mojih favorita ovde). Bez obzira koji gel koristim, da li neki koji prija mojoj koži, ili neki koji me i nije baš oduševio, lice mi mnogo manje zateže ukoliko sam pre toga koristila Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke. Lice mi je uvek mekano na dodir nakon njega! A ako ste suvokožac, kao ja, znate koliko je užasan osećaj zatezanja kože nakon čišćenja.

Imam jednu zamerku danas. Ali ona nema veze sa proizvodom, već sa pakovanjem. Prvo, držite pakovanje uspravno, moje je procurelo. Drugo, čistite pakovanje nakon upotrebe, jer ako se ulje stvrdne ništa ga neće oprati i mnogo će se ulepiti. Treće, pakovanje je glatko, otvor malo veći za ovu vrstu proizvoda, tako da mi se dešavalo da mi izađe velika količina proizvoda. Moj savet vam je da prespete ovo ulje u neku drugu bočicu sa pumpicom i da nikako ne dozvolite da vas pakovanje spreči da probate ovaj proizvod!

Cena Zoja Zec micelarnog ulja za skidanje šminke je oko 1300 dinara i možete ga naručiti sa njihovog zvaničnog sajta. Meni traje mesecima, iako je ovo jedini proizvod te vrste koji koristim u poslednjih bar 6 meseci (zaboravila sam i na Balea ulje za skidanje šminke i na Body Shop buter) Dostava je besplatna za porudžbine preko 1000 dinara! 

Koji je vaš omiljeni proizvod za skidanje šminke? Pišite nam… :)

P.S. Na našem Instagram profilu možete osvojiti ulje o kome ste čitali danas, zato trk na naš Instagram i srećno! 

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.