Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke

22. 08. 2018.

L’oreal Lip Paint Matte

27. 08. 2018.

Zoja Zec Hyaluron serum za lice

25. 08. 2018.

Znate kako kažu – “najslađe za kraj”. E pa mi nismo mogle da odlučimo da li je Zoja Zec micelarna voda ili Zoja Zec micelarno ulje za skidanje šminke najslađe, pa smo za kraj ostavile Zoja Zec Hyaluron serum za lice. On nije najslađi proizvod ove kompanije koji smo probale. Zapravo možda i jeste. Ne znam, još uvek ne mogu da odlučim. U svakom slučaju ostavile smo ga za kraj ove mini Zoja Zec serije. Evo recenzije, pa procenite sami koliko je “sladak”.

Zoja Zec Hyaluron serum za lice dolazi u bočici od 30ml, napravljenoj od tamnog stakla, sa staklenom pipetom. U pitanju je 100% prirodni, veganski proizvod koji ne sadrži parabene i konzervanse. Namenjen je hidrataciji svih tipova kože. Zoja Zec kod njih na sajtu kaže da je “hijaluronska kiselina supstanca koja se prirodno nalazi u našem telu i ima sposobnost da vezuje za sebe do 1000 puta veću količinu vode i na taj nači obezbeđuje vlažnost (hidrataciju) kože”. Kaže  i da ovaj serum pojačava dejstvo krema koje inače koristite. Potrebno je naneti ga na kožu ujutru i uveče, nakon čišćenja lica, pre stavljanja kreme.

U sastavu ovog seruma nalaze se samo tri sastojka – hidrolat ruže, natrijum hijaluronat i etanol (alkohol). Slagala bih kad bih rekla da se razumem u sastojke proizvoda, ali sadržaj alkohola u proizvodu za hidrataciju mene malo zbunjuje. Velika većina kozmetičkih proizvoda ima alkohol u svom sastavu, ali u Zoja Zec Hyaluron serumu njegov miris se baš oseća. To me je navelo da googlam. Da li je etanol u proizvodima za negu kože loš? Svi tekstovi koje sam pročitala pozivaju se na mnoga istraživanja, ali su rezultati istraživanja dosta konfliktni. Neki kažu da alkohol ne šteti i ne isušuje, neki kažu da isušuje. Neki kažu da je alkohol poželjan u sastavu dekorativnih proizvoda – poput tečnih pudera, jer se na taj način proizvod brže i lakše suši i bolje fiksira na koži, ali da ga ne treba imati u proizvodima za negu kože. Sa druge strane, pročitala sam i tekst koji se poziva na istraživanje koje kaže da alkohol pomaže koži da bolje absorbuje ostalle sastojke iz proizvoda. Suma sumarum, nisam uspela da dođem do nekog konkretnog zaključka. Zato čekamo vas i vaša mišljenja na ovu temu. Ali vratimo se mi na moje utiske o ovom serumu.

Prvo korišćenje ovog seruma nije me oborilo sa nogu. Koža mi je dosta zatezala nakon nanošenja. Na samom pakovanju piše da je ovo serum nakon kog je potrebno naneti kremu, ali opet nisam očekivala zatezanje kože. Kada sam počela redovno da ga koristim, stvari su se promenile. Koža je postajala sve mekša i glađa na dodir, manje je zatezala nakon nanošenja (ali još uvek zateže, samo manje). Alkohol se još uvek oseća kada pomirišete bočicu, ali se nikakav miris ne zadržava na koži, što se meni sviđa.

Za celo lice, vrat i deo dekoltea dovoljna je jedna četvrtina pipete, jer se ovaj serum prelepo razmazuje. Ima blago gelastu teksturu i pod prstima se ponaša slično silikonskim bazama za šminku, samo što je ređi i prijatniji. Dok se ne upije ostavlja lepljiv osećaj na koži. Uvek se trudim da serume ustisnem u kožu, tako da neretko ove proizvode bukvalno pritiskam prstima ili blago lupkam lice jagodicama. Ovaj način pokazao mi se i kao najbolji za brzo upijanje proizvoda. Takođe primetila sam da mi lice jedva malo zateže kada serum nanesem na kožu ovako.

Kada se Zoja Zec Hyaluron serum upije u potpunosti koža izgleda fenomenalno. Igleda gotovo Instagram ready.  Glatka je, mekana na dodir, lice izgleda nekako “napunjeno” kao da ste bukvalno ubrizgali vodu u njega, pore su zaglađene. Lice mi dobije i malo boje, zbog “lupkanja” jagodicama, koje naravno ne traje dugo, ali uvek se zagledam koliko mi je lepa koža nakon korišćenja ovog proizvoda. Možete ga nanositi i na okoloočnu regiju i zaista sam primetila razliku kada je hidriranost ovog (meni uvek suvog) dela lica u pitanju (proizvod nisam nanosila na kapke, već samo ispod i oko očiju). Još jedna promena koju sam primetila jeste da mi je lice dosta matirano, svuda, čak i na mojoj, nešto masnijoj, T-zoni. Ne znam da li je to zasluga alkohola ili nečega drugog, ali rekoh da napomenem. Sve ovo nabrojano čini ovaj serum odličnom podlogom za šminkanje, mada ja ipak preporučujem nanošenje kreme preko njega, a pre šminkanja.

Zoja Zec Hyaluron serum za lice možete naručiti sa njihovog zvaničnog sajta i cena mu je oko 1500 dinara. Uz porudžbine preko 1000 dinara, dobija se besplatna dostava.

Ajde sad Sofija, budi pametna, pa zaključi nekako ovu recenziju. Sviđa mi se kako mi koža izgleda i sviđa mi se što je mekana i glatka na dodir. Ne sviđa mi se miris alkohola niti osećaj zatezanja nakon nanošenja. Da li ću ga kupiti ponovo? Pa verovatno, pogotovo jer me je stvarno oduševilo kako mi koža izgleda nakon njega i koliko je glatka i mekana. Da li mogu da ga preporučim baš svima? I da i ne. Zavisi kakva su vam očekivanja, koliko ste osetljivi na mirise i koliko vam je prirodno suva koža. Da li sam uspela da pametno zaključim ovu recenziju? Ipak ne. :)

Pišite nam. Pišite nam utiske o proizvodu, ako ste ga probali. Pišite nam da li vam je ova recenzija bila korisna ili ne. Pišite nam kakva su vaša očekivanja od seruma za lice. Čekamo vas i čitamo vas :)

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.