Februarski favoriti 2016

27. 02. 2016.

Moyra 316 Deep Forest

06. 03. 2016.

The Body Shop buter za čišćenje lica

03. 03. 2016.

Ako pratite strane kozmetičke blogove, pogotovo britanske, sigurna sam da ste već čule za The Body Shop – Camomile cleansing butter. Godinu dana mi stoji na polici, nikako da stigne na red, tako da je bilo krajnje vreme da počnem da ga koristim, i da vam napišem koju reč o njemu.

Proizvođač kaže da The Body Shop buter sa lakoćom uklanja sve nečistoće sa lica, kao i sve vrste šminke. Pogodan je za sve tipove kože. Nanosi se na suvo lice, kada se u dodiru sa kožom pretvara u ulje, koje laganom masažom topi šminku. Nakon čišćenja možete da ga isperete toplom vodom ili uklonite vlažnim peškirom. Ja bih vam preporučila korišćenje toplog, vlažnog peškira za uklanjanje ovog proizvoda i šminke sa lica, pošto zna da ostavi mastan trag na koži ukoliko ga samo isperete. 

The Body Shop buter

Ovo je moj prvi susret sa proizvodom ove vrste i iskreno nisam znala šta da očekujem. Nakon nekoliko nedelja postao je moj prvi izbor kada je u pitanju skidanje pudera i ostalih podloga. Zaista ih vrlo lako i brzo uklanja sa lica, u potpunosti. Kada skidate šminku sa očiju ili usana ovim proizvodom, celo lice vam postane crno ili crveno. Bez obzira na to vrlo lako uklanja i najupornije maskare i tečne karmine. Samo zbog “nereda” na licu, više volim da šminku sa očiju i usana skinem micelarnom vodom nakon što završim sa licem. Oči ne peku kada dođu u dodir sa ovim buterom, ali se zamute, što može da oteža potragu za peškirićem.

Iako The Body Shop buter u potpunosti skida šminku sa lica, kada zavrišim sa njim, uvek pređem tuferom sa micelarnom vodom još jednom po licu, kako bih uklonila puder koji je ostao blizu linije kose. Izbegavam da taj deo lica čistim ovim buterom kako se on ipak pretvara u ulje u dodiru sa kožom. Moja koža je izuzetno suva, a ovaj proizvod mi nije izazvao nikakve iritacije na licu, niti mi je isušio kožu. Naprotiv, nakon korišćenja butera koža ostaje mekana i hidrirana. Nećete imati potrebu za kremom odmah nakon umivanja.

Potrebna je izuzetno mala količina butera kako biste očistili celo lice. Verujem da će i pored redovne upotrebe uspeti da preživi nekoliko meseci. To definitivno opravdava cenu od 14€ za 90ml proizvoda. Nažalost, The Body Shop proizvodi još uvek nisu dostupni u Srbiji, ali kako se sve više brendova pojavljuje i na našem tržištu, nadam se da će nas i oni uskoro obradovati. Ovde možete videti spisak svih država u kojima možete pronaći The Body Shop proizvode.

Da li ste do sada koristili butere za čišćenje lica? Ako jeste recite nam koji je vama omiljeni.

***edit***

The Body Shop proizvodi se mogu pronaći na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

6 comments

  1. Prvi put sam se srela sa Body-shopom daleke 1989 u Londonu. Jako mi se dopada brend, nazalost ga na Balkanu nema. Ovaj buter je verovatno odlican, jer sam koristila nesto slicno Biothermovo (nazalost, kod nas ga jos nema , iako ima Biotherma, radi se o balzamu za umivanje). Volim maslene umivalice :)

    1. Ja sam nedavno saznala da The Body Shop proizvoda ima na Nikoli Tesli u Beogradu, pa ako negde ideš ili se vraćaš imaju zaista ogroman izbor proizvoda. Nadam se da će se uskoro pojaviti i kod nas!

  2. Ja sam koristila njihove proizvode i zadovoljna sam s obzirom na cenu koja je peistupačna. Pomenuti proizvod nisam koristila. Iako danas koristim za lice uglavnom Kiehl’s proizvode, kojih takođe nema u Srbiji, od The body shopa koristim bb kremu sa E vitaminom i Japanese camellia cream za telo, i zadovoljna sam.

    1. Uuuu sjajne preporuke! Hvala :) Baciću pogled na njih :)
      A ja još jednom moram da preporučim ovaj proizvod jer ga i 3 godine nakon što sam počela da ga koristim o b o ž a v a m :D

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.