Balea Body Cream Jogurt Happy Coco

13. 02. 2020.

MAC Soft and Gentle highlighter

18. 02. 2020.

MAC Melon pigment

17. 02. 2020.

Mislim da sam još bila u srednjoj školi, ili tek što sam je završila, kada sam videla prvi tutorijal sa MAC Melon pigmentom. U to vreme bio je spakovan u veliko pakovanje i imao je popriličnu cenu, još nije mogao da se kupi kod nas, ali mi je ostao urezan u sećanju i uvek sam mislila kako ću od prve plate sebi kupiti MAC Melon pigment. Prošlo je jedno 3 godine i 36 plata dok konačno nisam uspela da ga ugrabim negde jer je jedno vreme bilo nemoguće pronaći ga, ali svakako moja misija je uspela! 

MAC Melon pigment kupila sam u malom pakovanju od 2,5g što će vam, ukoliko se ne bavite profesionalno šminkanjem, trajati otprilike čitavu večnost. Iako na prvi pogled izgleda kao rose gold nijansa, ja bih ipak rekla da pod određenim uglom deluje samo zlatno, a pod drugim roze, tako da bih joj definitivno dala epitet duochrome nijanse. 

Prelepo izgleda na kapcima bez obrzira kako ga nanosite, da li samo na pokretni deo kapka, na sredinu kapka, na liniju donjih trepavica ili kao highlight u unutrašnjem uglu oka. Koliko god da vam je šminka tog dana “dosadna”, ovaj pigment će joj dati potpuno drugu dimenziju. 

Koristim ga na 2 načina – “suvog” ili “mokrog”. Ukoliko ga nanosim “suvog”, najlakše mi je ga nanosim prstom, ali i pljosnata četkica odlično obavlja posao. Bez obzira da li ga nanosite samostalno ili preko baze, ima odličnu pigmentaciju, koja će, naravno, samo biti pojačana bazom. 

Ali ukoliko želite da odlepite na nijanse, zaljubite se u sopstvene šminkerske sposobnosti i proglasite MAC Melon pigment za nešto najbolje što vam se desilo tog dana – pomešajte ga sa FIX+. Instant dobijate tečnu metalik senku, koja zadržava duochrome efekat, ali izgleda next level. Moram da priznam da ovu tehniku ne praktikujem tako često, ne zato što nisam oduševljena, već jer se najčešće odlučujem za nešto svedeniju šminku (iako je MAC Melon pigment sve samo ne sveden i to mislim na najbolji mogući način).

Mini pakovanje od 2,5g platila sam 1000-1200 dinara i kupila sam ga u MAC prodavnici u Ušću. Ne znam da li zbog višegodišnjeg isčekivanja, ili realne fantastičnosti ovog proizvoda, ali moje oduševljenje ovim pigmentom se ne smanjuje ni nakon godinu dana!

Da li ste probali neki MAC pigment?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.