MAC Melon pigment

17. 02. 2020.

Balea mleko za kosu sa mangom

23. 02. 2020.

MAC Soft and Gentle highlighter

18. 02. 2020.

Kada sam pre godinu dana otišla u MAC Ušće, samo da pravim drugarici društvo, jer mi “ništa ne treba”, isprobavala sam highlight-ere čekajući je i kada sam ostavila trag MAC Soft and Gentle na ruci bukvalno sam ostala bez teksta. Pitala sam devojku koja radi da li imaju sličnu nijansu u manjem pakovanju (jer ko će potrošiti 10g proizvoda ove vrste), na šta je ona odgovorila (i u potpunosti se slažem sa njom) da nema ništa slično Soft and Gentle nijansi! To mi je bilo sasvim dovoljno da znam da neću otići kući praznih ruku.

Pakovanje je ogromno i sadrži 10g. Zatvara se na magnet i veoma je izdržljivo (da, ispadao mi je). U pitanju je baked rumenilo koje je praktično nepotrošivo. Nakon godinu dana nije preživeo samo mene, već i dvomesečnu sezonu matura i svadbi kod Milice i jedva da je malo ulubljen. Verujem da bi uz svakodnevnu upotrebu izdržao jedno 3 godine – toliko se sporo troši! 

Zna da se rasipa po malo, pa treba otresti četkicu, ali je zato boja na licu prelepa. Sudeći po pakovanju očekivala sam nešto tamniju nijansu koja neće odgovarati mom “bela kao duh” tenu, ali sam se prevarila. Daje belo zlatni odsjaj i ozbiljno je pigmentovano. Bez obzira na pigmentaciju, moguće je dozirati ga, pa ukoliko želim nešto blaži highlight, utapkam ga prstima, dok ukoliko koristite četkicu možete da ga nadograđujete sve dok vas ne vide iz Međunarodne svemirske stanice. 

Na fotografiji možete da vidite i poređenje sa jednim od meni omiljenih highlighter-a – The Balm Mary-Lou Manizer, koji je više zlatan od MAC-a. (MAC levo, The Balm desno)

Kao i svaki drugi highlighter i njega sam koristila na usnama, preko karmina, kada želim da istaknem unutrašnjost usana i da, skine se nakon par sati, ali svakako prelepo izgleda. Možete ga nanositi i kao senku preko celog kapka, ili samo ispod obrve. Odlično izgleda i na telu ukoliko želite da istaknete ramena ili ključnu kost. Ma nemam zamerku! 

To me dovodi i do toga da li MAC Soft and Gentle vredi nekih 4500 dinara koliko košta. Moj odgovor je apsolutno da. Svesna sam da na tržištu postoje jeftiniji proizvodi ove vrste, i sama posedujem nekoliko, koji su zaista odličnog kvaliteta, ali ukoliko uživate u šminkanju, ukoliko volite nešto luksuznije proizvode, mislim da sa ovom nijansom nećete pogrešiti. Verujem da će odgovarati svim tonovima kože karakterističnim za našu zemlju. 

Da li ste probali neki MAC highlighter? Kakva su vaša iskustva?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.