L’oreal Lip Paint Matte

27. 08. 2018.

Deborah Hi-Tech rumenilo

31. 08. 2018.

L’oreal Nude Magique Cushion puder

28. 08. 2018.

Tečni puderi spakovani ispod sunđerića u takozvane cushion pudere podelili su beauty zajednicu još pre dve godine. Jedni ih obožavaju, drugi ni najmanje, neke kompanije su prestale da ih proizvode, a druge stalno izbacuju nove verzije. Kod nas je (skoro) jedini puder ove vrste, u drogerijskom rangu, L’oreal Nude Magique Cushion puder o kome možete više da pročitate u nastavku.

L’oreal Nude Magique Cushion puder dolazi u okruglom plastičnom pakovanju koje u poklopcu ima veliko ogledalo. Lepo je i čvrsto i poklopac koji čuva puder od isušivanja zatvara se baš lepo. Meni je puder čak i ispao i nije se oštetio ni najmanje. Pored sunđerića natopljenog puderom u pakovanju se dobija i mini sunđer – aplikator, koji je veoma mekan i nežan i može da posluži za nanošenje pudera, ali možete koristiti i četkicu ili beauty blender koji inače koristite. Imam veliku, veliku zamerku kada je pakovanje u pitanju, a to je činjenica da nigde na pakovanju ne piše niti nijansa ( O.o ) niti količina proizvoda koja se dobija. Meni se čini da je nijansa koju vidite na fotografijama nijansa broj 5 (ali možda je i 3).

Inače L’oreal Nude Magique Cushion puder proizveden je u Koreji, odakle originalno cushion puderi i potiču. Ako se ne varam kod nas se mogu naći tri nijanse, što svakako nije dovoljno za sve devojke da pronađu odgovarajuću nijansu. L’oreal Nude Magique Cushion puder nema veliku pokrivnu moć. Može se nadograđivati, ali i tada ne pruža veliku pokrivnost. Pozitivna strana toga je to što je veoma lagan na licu i ostavlja lice veoma lepim i mekanim na dodir.

Bitno je da pre nanošenja ovog pudera dobro hidrirate lice kremom, pošto se suši veoma brzo. Cela kampanja iza ovog pudera vodila se sloganom “tap-tap”, tako da zaista najbolji način da ga nanesete i jeste tapkanje po licu. Veoma lepo se razmazuje i izgleda na licu kada se nanese. Ukoliko imate bilo kakve nepravilnosti u vidu hiperpigmentacije ili bubuljica koje želite da sakrijete, ovaj puder vam neće biti od prevelike koristi. Više liči na BB kremu, nego na tečni puder, kada je pokrivnost u pitanju.

Dobra strana ovog pudera (i razlog zašto vam ga preporučujemo baš sad) je što je odlčan za letnji period! Njegova mat tekstura, a verovatno i formulacija, smanjuju znojenje / prosijavanje u licu, čak smo od prodavačice čule da je odličan za žene koje ulaze u meno-pauzu i kojima je često vrućina, pa eto da znate i to. Slaba pokrivna moć čini ga gotovo neprimetnim na licu, što je, ako mene pitate, posebno bitno tokom leta, kada je sunce izuzetno jako, pa se sve bolje vidi. Uz to ima zaštitni faktor 29. Cena ovog pudera je oko 1600 dinara.

Iako nas pokrivnost L’oreal Nude Magique Cushion pudera nije oborila sa nogu, osećaj koji ostavlja na licu svakako jeste, ali i činjenica da je zaista odličan za ovaj letnji period. Bilo je zanimljivo igrati se ovakvim proizvodom, ali nisam sigurna da ćemo se skorije družiti sa sličnom vrstom pudera. Koliko god izgledalo slatko, nisam sigurna koliko je ovakva vrsta pakovanja, proizvoda, nanošenja, najpraktičnije rešenje.

Jeste li koristili cushion pudere? Da li vam se sviđaju?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.