Zoja Zec Hyaluron serum za lice

25. 08. 2018.

L’oreal Nude Magique Cushion puder

28. 08. 2018.

L’oreal Lip Paint Matte

27. 08. 2018.

Prethodnih meseci prestala sam da koristim tečne mat karmine. Nisam ni sama sigurna zašto. I dalje smatram da je sigurnost koju vam pružaju tečni karmini kada su u pitanju postojanost boje bez premca, ali mi poslednjih meseci mnogo više odgovaraju kremaste i kremasto-mat formule karmina. Baš iz tog razloga, bez obzira što su mi L’oreal karmini jedni od omiljenih, kada sam videla L’oreal Lip Paint Matte karmine na policama drogerija, nisam se previše uzbudila. Nedavno sam ih probala, kada ih je sestra kupila i OMG zašto sam čekala ovoliko dugo da ih probam?!

L’oreal Lip Paint Matte karmini dolaze u mekanim pakovanjima koja liče na bočice tempera, sa aplikatorom klasičnim za tečne karmine. Zapravo, aplikator i nije baš klasično-klasičan. Liči, ali je malo više zaobljen i tome pripisujem neverovatno lagano i precizno nanošenje. Sadrže 8ml proizvoda i koštaju oko 1000 dinara (puna cena), odnosno oko 700 dinara na popustu. Ako se ne varam kod nas su dostupne 3 mat i 2 sjajne varijante ovih karmina. Obe nijanse o kojima vam danas pišemo nisam uspela da pronađem kod nas (kupljene su u Francuskoj, ako neko putuje tamo uskoro), ali zaista nisam mogla da odolim i da ne pišem o njima!

Ovi karmini nemaju klasičnu teksturu tečnih karmina, već su gušći i dosta kremastiji. Ne suše se skroz mat, ali možete to postići brisanjem površinskog sloja maramicom. Fantastične su pigmentacije, ali su i veoma kremasti i na usnama bukvalno imam osećaj kao da sam nanela neki gušći, mat, balzam (kao NUXE Reve de Miel na primer). Ne izlaze iz linije usana i ne uvlače se u linijice oko njih. Ostaju tokom čitavog dana sa veoma preciznom linijom. Ni jedna ni druga nijansa se ne krune kada se skroz osuše. Takođe moram da pohvalim L’oreal koji je konačno promenio miris svojih karmina, tako da L’oreal Lip Paint Matte karmini mirišu voćno i prelepo.

Nijansa 205 Apocalypse red po pakovanju ukazuje da je u pitanju nešto tamnija crvena nijansa. Međutim, ova nijansa u sebi ima malo rozikasto – ljubičastih tonova koji je čine neverovatno jedinstvenom nijansom. Uporedila sam je sa preko 10 raznih crvenih karmina i jednostavno nisam pronašla ništa slično njoj. Pigmentacija je fantastična, prekriva usne u jednom sloju i na aplikatoru ostaje sasvim dovoljno proizvoda za cele usne. Može da se nadograđuje, ali i da se nanese u tankom sloju, tako da praktično dobijate 2/3 u 1 nijansu. Kako nije skroz mat nijansa, ima preslikavanja. Sa druge strane, kada se skine prvi sjoj karmina, on ostaje neverovatno postojan, plus ostavlja stain na usnama, tako da možete da prođete bez popravljanja celog dana ili noći. Skida se vrlo lako, čak i micelarnom vodom.

Nijansa 209 Nude on Fleek je takođe odlične pigmentacije i veoma, veoma prijatna na usnama. Meni lično ove tople, narandžaste nijanse ne stoje i ne slažu se uz moj ten, tako da me ova nijansa nije “oborila sa nogu” kao 205, ali ukoliko volite ovakve nude nijanse, od mene imate sve preporuke za formulaciju. Nude on Fleek je slična, samo malo tamnija nijansa 04 Deborah Atomic Red Mat karmina. Tako da ako ste u potrazi za toplom, narandžastom nude nijansom, bacite pogled na našu recenziju i fotografije Deborah karmina, s obzirom da ni ovu L’oreal nijansu ne možete pronaći kod nas :(.

Kao ogroman fan karmina još od srednjoškolskih dana, iskreno se iznenadim kada me neki karmin oduševi kao što je to slučaj sa L’oreal Lip Paint Matte karminima. Ja već brinem gde ću da nađem 205 nijansu kada je potrošim (ukrala sam je sestri) i već sam ubedila samu sebe da su mi nijanse dostupne kod nas baš neophodne. Obavezno bacite pogled na njih kada budete bili u Lilly-ju ili DM-u i ako vam trag na ruci ne izgleda ravnomerno (što je slučaj sa nijansom 205), nemojte da brinete, na usnama su fantastični.

Jeste li probali neki od L’oreal Lip Paint mat ili sjajnih karmina? Koju nijansu mi preporučujete da kupim?


MAC Diva, NYX (uskoro recenzija), L’oreal Lip Paint Matte 205, L’oreal Lip Paint Matte 209, Deborah Atomic Red Mat 04

Sve fotografije: Saša Marković

2 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.