The Body Shop Jagoda Body Butter

07. 01. 2020.

Balea pena i tonik za suvu kožu

11. 01. 2020.

The Body Shop ulje za skidanje šminke

08. 01. 2020.

Pre par godina prvi put sam ušla u The Body Shop radnju i izašla iz iste sa buterom za skidanje šminke. U tom trenutku buteri nisu bili popularni, čak ni ulja, tako da nemojte da me pitate zašto sam se odlučila baš za njega. U svakom slučaju taj buter mi je u potpunosti promenio rutinu nege kože tako da mi je i dan danas jedan od omiljenih proizvoda. U njihovoj kamilica kolekciji nalazi se i ulje, pa sam rešila da i njega isprobam i vidim da li je podjednako dobro kao buter. Detaljni utisci za The Body Shop ulje za skidanje šminke vas čekaju u nastavku. 

Ulje dolazi u pakovanju od 200ml i ima pumpicu što je, verujte mi na reč, jako bitan detalj kod uljanih proizvoda. Pumpica može da se zaključa ukoliko rešite da putujete sa ovim proizvodom. Na pakovanju piše da sadrži “umirujući ekstrakt kamilice”. Ima veoma blag i prijatan miris (identičan kao miris butera iz iste kolekcije). Proizvođač kaže i da lagano i bez muke skida šminku i nečistoće, čak i vodootporne proizvode i ja se u potpunosti slažem sa tom izjavom. 

The Body Shop ulje za skidanje šminke me je oduševilo na prvu. Prelepo i veoma lagano skida šminku sa lica. Nema potrebe da “vučete” kožu jer vam prsti klize po istoj zbog uljane teksture. Skida bazne proizvode, šminku sa očiju, usana, ma sve – u jednom potezu. Ja 3-4 pumpice rukama razmažem po celom licu i vratu i nakon toga mlakom vodom umijem lice. Ranije bih koristila rukavicu ili peškirić, ali se trudim da budem što nežnija prema svojoj koži, pa sam smanjila upotrebu takvih pomagala. 

Ukoliko sada zamišljate beskrajno umivanje masnog lica, odmah moram da vam kažem da se ne brinete. Ulje se skida vodom bez muke, veoma brzo i koža ne ostaje masna. Ja svakako ulja koristim samo kao prvi korak u svojoj rutini čišćenja i kao drugi korak uvek koristim neki gel ili penu, koji dodatno očiste kožu, ali čak i bez toga lice vam neće biti masno.

Lako umivanje je najveći plus za The Body Shop ulje za skidanje šminke pre svega zato što sam koristila mnoge uljane skidače šminke, koji odlično uklanjaju sve sa lica, ali se ovo ulje najlakše umiva. Pri tom ne troši se brzo (ali se ipak troši brže od njihovog butera). Ja se šminkam oko 5-7 puta mesečno i verujem da će mi ovo trajati nekih 6-8 meseci (ne šalim se). U zavisnosti od toga koliko često se vi šminkate, procenite koliko će dugo vama trajati. Cena mu je 1750 dinara, ali kada uzmemo u obzir koliko se sporo troši mislim da se i te kako isplati. 

Ovo je četvrti The Body Shop proizvod koji sam koristila i treći koji me je potpuno oduševio, tako da sam presrećana što je The Body Shop došao kod nas i što imaju i online prodaju. Ulje možete kupiti kod njih u prodavnicama ili online ovde

Kakva su vaša iskustva sa The Body Shop proizvodima? Jeste li probali ulje za skidanje šminke?

 

Sve fotografije: Saša Marković 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.