The Body Shop ulje za skidanje šminke

08. 01. 2020.

Bubble Maker

12. 01. 2020.

Balea pena i tonik za suvu kožu

11. 01. 2020.

Vi znate da meni impulsivna kupovina proizvoda koji mi nisu potrebni u DM prodavnicama nije strana, međutim ova dva proizvoda kupila sam zato što su baaaš hvaljeni svuda po internetu. Kako žabu nije teško u vodu naterati, a ni Sofiju u DM, Balea pena i tonik za suvu kožu vrlo brzo su završili u mojim rukama. 

Balea blaga pena za čišćenje lica sadrži ekstrakt bademovog cveta i namenjena je suvoj i osetljivoj koži. Sadrži i glicerin i pantenol. Alkohol koji meni sve više smeta u kozmetičkim proizvodima, pogotovo kada je pri vrhu liste (kao što je to slučaj sa Alverde micelarnom vodom) ovde se nalazi tek na kraju liste, što je svakako dobra vest za suvokošce (mislim, kad ga već ima, bolje da je na kraju nego na početku liste). 

Ako ste pročitali našu recenziju o Fancy Handy peni za umivanje, znate da sam rekla kako je blaga i kako mi lice nije zatezalo nakon umivanja. E pa Balea pena je next level blaga! Toliko prija mojoj suvoj i dehidriranoj koži da ja uopšte ne znam kako da vam prenesem svoje utiske, a da joj ne “zakinem”. Balea pena je ređa od Fancy Handy pene, ali se na licu, kako pod prstima, tako i pod silikonskim jastučetom ponašaju sasvim identično.

Baleina pena jedva da miriše, ali veoma veoma prijatno i nežno. Jako lepo čisti kožu, ni najmanje je ne isušuje i koža je mekana na dodir nakon umivanja. Čekala sam i po sat vremena nakon umivanja da vidim kad će koža početi da mi zateže i ni u jednom trenutku nije. Ukoliko imate suvu kožu, dehidriranu kožu, osetljivu kožu, kožu koja zateže nakon umivanja, koja se peruta, pružite ovom proizvodu šansu, jer čisto sumnjam da će vas razočarati. Dolazi u pakovanju od 150ml i košta oko 250-300 dinara. Pumpica ne može da se zaključa, ali se dobija poklopac uz nju, pa je možete poneti i na put. 

Kada je tonik namenjen suvoj i osetljivoj koži u pitanju, piše da ne sadrži alkohol (etanol), da sadrži ekstrakt cveta badema, da je namenjen svakodnevnom temeljnom čišćenju suve i osetljive kože. Ekstrakt cveta badema veoma nežno čisti kožu ne iritirajući je i time pomaže održavanju prirodne hidriranosti. Treba izbegavati područje oko očiju. Sadrži 200ml i košta oko 200-250 dinara. 

Pre nego što vam napišem šta mislim o njemu, imajte na umu da utisci dolaze od osobe koja inače ne koristi tonike. Meni su tonici kao proizvod suvišni i nikada nisam pronašla onaj koji mi se svideo. Jednostavno ne shvatam njihovu poentu i ne vidim razliku kada je stanje i kvalitet moje kože u pitanju, bez obzira da li ih koristim ili ne. To verovatno samo znači da još uvek nisam pronašla the one. A mogu vam reći da ni ovaj Balein tonik to svakako nije. 

Kada je Balea tonik u pitanju sviđa mi se njegov blag i prijatan miris i to je to. Ostavlja lepljiv trag na licu i imam jaku želju da ga isperem čim sam ga nanela, a onda mu u tom slučaju ne vidim svrhu. Ako ste gledali naš video o skidanju šminke, onda znate da ja ne koristim ni micelarne vode u te svrhe, pa ne vidim ni zašto bih koristila tonik koji se ne ispira u tu svrhu. Nekad se pretvori u penicu koja ostaje po licu i onda ne znam šta da radim sa tim, dal da ispiram, pa ponovo, dal da ostavim… Ne znam, jednostavno mi se nije svideo ovaj proizvod, jer tonici kao tonici jednostavno nisu pronašli svoje mesto u mojoj rutini. 

Balea pena i tonik su se baš lepo podelili mogu vam reći – pena je favorit svih vremena, tonik sutra da bacim, ne bi mi bilo žao. Peni ću se sigurno vratiti i nakon što je potrošim, toniku sigurno neću (ako se uopšte nateram da ga potrošim).

Ono što mene sada interesuje jeste da li koristite tonike? Šta očekujete od njih, da li primećujete neku razliku kada je stanje vaše kože u pitanju? Pišite nam, pošto ja volim sve male i slatke rituale kada je nega kože u pitanju i volela bih da koristim tonike, ali ne po svaku cenu, već samo ukoliko vidim da “rade”. Inače, kad smo već kod pitanja, jeste li probali Balea penu možda? 

Sve fotografije: Saša Marković

2 comments

  1. Balea pena je moj favorit. Desetu bocu koristim. Tonik sam probala, slazem se u svemu i jos bih dodala jako peckanje koze lica, ne znam zbog cega, mozda zbog osetljivosti moje koze koja je sklona ekcemima i seboreji… tonik sam prosledila :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.