Max Factor Radiant Lift korektor

13. 09. 2020.

Balea beauty effect ampule

15. 10. 2020.

Alverde dvofazne ampule za lice

14. 10. 2020.

Kako krene hladnije vreme, velika je verovatnoća da će sve što sadrži ulja u sastavu završiti u mojoj korpi. Tako sam se i upoznala sa Alverde dvofaznim ampulama za lice, a nakon druge potrošene kutije, verujem da ćemo se družiti i ove zime! 

Alverde dvofazne ampule za lice, ili koncentrat, kako ih naziva proizvođač, su nešto drugačije od drogerijskih ampula sa kojima se inače srećemo jer, pored toga što su dvofazne, imaju više različitih ampula u jednom pakovanju.

Plava je namenjena intenzivnoj hidrataciji, zelena privlači slobodne radikale i čuva kožu od oksidativnog stresa, kao i od spoljnih uticaja životne sredine, dok je žuta ampula namenjena smanjenju bora i nepravilnosti. Sve ampule sadrže biljna ulja kao što su ulje šafranike, susamovo ulje, ulje jojobe, kao i ulje suncokreta. U pakovanju je jasno naznačeno kog dana se koristi koja ampula. Proizvođač preporučuje da se nakon njih koristi uobičajena nega, dok sam ih ja koristila samostalno i bile su mi sasvim dovoljne u večernjoj rutini.

Kako je u pitanju dvofazna formula, potrebno je dobro promućkati svaku ampulu pre nego što je polomite i krenete sa korišćenjem. Preporučila bih da se potrudite da ih što pre nanesete na lice, kako ne bi došlo do odvajanja faza. Moram da priznam da me miris nije baš oduševio, ali srećom ne ostaje na licu dugo. U pakovanju se nalazi 7 staklenih ampula koje sadrže po 1ml koncentrata i pošto se lako razmazuju, biće dovoljne za lice, vrat i deo dekoltea. 

Meni su prijale kako u hladnom periodu, tako i letos, nakon izlaganja suncu i hloru, koji najčešće utiču katastrofalno na moju dehidriranu kožu lica. Koristila sam Alverde dvofazne ampule svake druge večeri tokom odmora i vratila sam se kući bez ijednog suvog dela na licu. Mojoj koži prijaju ulja, a dvofazna formula je nešto lakša za kožu od čisto uljanih formula, pa verujem da će odgovarati i onima koji nisu baš ljubitelji masnih tekstura. 

Nisam primetila razliku između samih ampula i verujem da je potrebno višemesečno, kontinuirano korišćenje, kako biste uvideli razliku. Međutim, ukoliko kao ja, želite instant hidrataciju u određenjom trenutku, verujem da će vam ove apule ispuniti očekivanja. 

Cena im se kreće od 300-500 dinara, u zavisnosti od popusta i mogu se kupiti u DM drogerijama. 

Jeste li probali Alverde dvofazne ampule za lice?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.