Zašto kupujem polovne knjige + VIDEO

24. 02. 2019.

Dove Colour Care Vibrancy šampon i regenerator

28. 02. 2019.

Alverde micelarna voda

26. 02. 2019.

Alverde kao brend mi je bio zanimljiv od prvog dana kada sam ga ugledala. Prirodna i organska kozmetika, pogodna za vegetarijance i vegane, lako dostupna i vrlo povoljna su karakteristike koje su mnogima zanimljive, pa tako i nama. Do sada smo vam o Alverde kozmetičkim proizvodima pisale nekoliko puta (pročitajte sve tekstove ovde), ali u poslednje vreme se sve češće susrećemo sa njihovim proizvodima. Promena dizajna i privlačna pakovanja samo su još jedan plus koji se od nedavno može pripisati njihovim proizvodima. Danas pišemo o Alverde micelarnoj vodi, proizvodu o kojem se, čini mi se nije mnogo pričalo.

Svaki put kada pišemo o micelarnim vodama volim da napomenem kako ih ja koristim, kako biste mogli da na osnovu moje rutine jasnije razumete moje utiske. Micelarne vode koristim kao poslednji korak prilikom skidanja šminke. Skidanje šminke započinjem uljem (Balea ili Zoja zec) ili buterom (The Body Shop), zatim lice čistim (trenutno) Fancy Handy penom za umivanje i na kraju tuferom natopljenim micelarnom vodom prođem preko lica još jednom, kako bih bila sigurna da sam uklonila sve ostatke šminke. Posebno se fokusiram na liniju oko kose, ponekad trepavice, kao i oko nosa. Za sve ovo potrebno mi je 5-6 minuta.

Alverde micelarna voda sadrži 200ml. Namenjena je normalnoj i mešovitoj koži. Sadrži organsku limetu i organsku jabuku. Ne morate je ispirati (ali ja to uvek radim sa svakom micelarnom vodom). Ne sadrži sintetičke mirise, boje i konzervanse, kao ni sastojke na bazi mineralnih ulja. Miriše prijatno i voćno. Ima preslatko pakovanje i zanimljivo otvaranje. Cena joj je 300 din za 200ml i možete je kupiti u bilo kojoj DM prodavnici.

Bez obzira na način na koji ja najčešće koristim micelarne vode, za potrebe bloga uvek ih testiram onako kako znam da ih mnoge devojke koriste, a to je za skidanje kompletne šminke od početka do kraja (što svakako ne preporučujem). Moje prvo korišćenje Alverde micelarne vode svelo se na skidanje tragova nekoliko karmina sa ruke i tu se pokazao sjajno. A onda sam je testirala tako što sam je uporedila sa Nivea micelarnom vodom, koju baš volim i dugo je koristim. Šminku sa polovine lica skinula sam Alverde micelarnom vodom, a sa druge polovine Niveinom.

Pre svega Alverde micelarna voda mi je užasno pekla oči (do te mere da sam otrčala da se umijem) i ne sećam se da mi je ijedna druga micelarna voda koju sam probala (a probala sam mnooogo) toliko iziritirala. Drugo što sam primetila jeste da kada sam završila sa skidanjem šminke i uzela još jedan čist tufer da “proverim” lice još jednom, na strani lica na kojoj sam koristila Nivea micelarnu nije bilo ostataka šminke, dok sam na tuferu imala ostatke pudera nakon čišćenja Alverde micelarnom vodom. Klasične karmine skida super, čak i bez problema popravlja tečne karmine dok se ne osuše, ali kada se osuše teško ih je skinuti ovom micelarnom.

Iako se u sastojke ne razumem i o istim ne volim da pričam preterano, moram da napomenem da je na drugom mestu na listi sastojaka, odmah posle vode, alkohol. Ne sećam se da sam to videla na bilo kojoj drugoj micelarnoj vodi i ne vidim na koji način to može da bude dobro za kožu. Da li ću nastaviti da korisitm ovu micelarnu vodu je pod velikim znakom pitanja. Da sigurno ću je koristiti za skidanje tragova sa ruku, tokom testiranja šminke ili samog šminkanja. Verovatno ću je koristiti i za neke male prepravke karmina ili obrva na primer, ali je sigurno nikada više neću koristiti na očima, a ne verujem ni da ću je koristiti kao poslednji korak u mojoj rutini skidanja šminke, kako zaista nisam oduševljena količinom alkohola i verujem da to ne bi prijalo mojoj dehidriranoj koži.

Jeste li probali Alverde micelarnu vodu? Kakvo je vaše mišljenje o alkoholu u proizvodima za negu kože?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.