Deborah Extraordinary 5in1 maskara i ExtraEye olovka

17. 11. 2018.

Deborah x Keith Haring karmini

30. 11. 2018.

Fancy Handy pena čišćenje lica

28. 11. 2018.

Kada smo vam pre neki dan pisale o Mixa umivalici, najavile smo i recenziju pene koja nas je oduševila. Danas je na red došao upravo taj tekst. Fancy Handy je španska kompanija čiji su se proizvodi nedavno pojavili kod nas na tržišu. Fancy Handy pena za čišćenje lica je njihov prvi proizvod sa kojim ćemo vas upoznati.

Fancy Handy pena za čišćenje lica dolazi kao providna tečnost u pakovanju od 275ml. Postoje dve verzije, a moja je sa uljem pamuka. Pakovanje ima pumpicu koja tečnost pretvara u penu (pumpica se zatvara tako da nema bojazni prilikom putovanja). Intenzivno miriše na mentol, koji je meni omiljeni miris kada su kozmetički proizvodi u pitanju. Miris mi ni najmanje ne smeta, ali ukoliko ste osetljivi na mirise vodite računa, pošto od mirisa mentola mogu da vam zasuze oči. Blago hladi kožu. Ovo je moja prva penasta umivalica, kao i prvi Fancy Handy proizvod tako da sam bila veoma uzbuđena da je testiram.

Počnimo sa tehnikalijama. Moja koža je suva i dehidrirana. Umivalice obožavam, ali do sada sem Bioten umivalice, nisam pronašla ni jednu od koje mi lice ne zateže nakon pranja. Jedina zamerka koju imam kada je Fancy Handy pena za čišćenje lica je što ni na jednoj verziji ne piše kom tipu kože je namenjena. Međutim, na pakovanju verzije sa uljem pamuka, o kojoj vam pišemo danas, piše – “inovativna formula, efikasno otklanja nečistoće i šminku. Ulje pamuka regeneriše, sprečava isuivanje i obnavlja hidrolipidnu barijeru kože. Sprečava gubitak vode iz površinskih slojeva”. Zbog ovoga sam se odlučila za nju i nisam pogrešila.

Fancy handy penu za čišćenje lica nikada nisam koristila za uklanjanje šminke, kako klasične umivalice nikada ne koristim u te svrhe. Koristila sam je prstima i silikonskim aparatićem za čišćenje lica. Nije vam potrebna cela pumpica, pošto izlazi baš dosta proizvoda. Pola pumpice je sasvim dovoljno za celo lice, a samim tim ova pena se izuzetno sporo troši.

Razlog zašto sam potpuno oduševljena ovim proizvodom je to što mi, ma kako je koristila, koža ni najmanje ne zateže posle nje. Ali bukvlano ni naj ma nje! Kako sam suvokožac, ovo mi je izuzetno bitna stavka kada su umivalice u pitanju. Ukoliko ovu penu koristite silikonskim aparatićem, verujem da niste primetili ništa revolucionarno kod nje, bar ja nisam. Očisti lepo lice, opet, koža ne zateže, i zaista ostavlja lice mekanim, što vrlo često nije slučaj sa običnim umivalicama.

Ono gde me je ova pena oduvala jeste klasično umivanje rukama, na koje smo mnogi, bombardovani tehničkim inovacijama, potpuno zaboravili. Pod prstima, ova pena postaje sve gušća i gotovo kremasta, što je duže koristite. Ako zanemarimo osećaj tokom samog umivanja koji je meni posve čudan, ali izuzetno prijatan, lice je nakon umivanja još mekše i čistije i, neću baš reći hidrirano, ali ni malo isušeno. Ovo sam slučajno otkrila i od tada je samo na taj način koristim.

Izostanak zatezanja kože, miris mentola i mekanost kože glavni su razlozi zašto vam preporučujem ovu penu. Sa druge strane, ne bi bilo fer zaboraviti praktičnost zbog pumpice, sjajno dizajnirano pakovanje, korektnu cenu, kao i izuzetno sporo trošenje. Iskreno se nadam da sam vas ubedila, pošto sam sigurna da će i vas ovaj proizvod oduševiti. Inače, cena Fancy Handy pene za čišćenje lica je 800 dinara (pratite akcije, ja sam je platila oko 600) i možete je kupiti u DM prodavnicama ili je naručiti sa Magic Beauty sajta.

Jeste li probali neki od Fancy Handy proizvoda? Kakvi su vaši utisci?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.