Weleda Skin Food krema

25. 10. 2020.

Multiaktiv buter za telo

11. 11. 2020.

Alverde puter za telo

27. 10. 2020.

Nakon što sam otkrila i pisala vam o Alverde losionu sa jasminom i susamom, koji mi je i nakon godinu dana jedan od omiljenih proizvoda za negu tela, dobila sam nebrojeno poruka za Alverde puter za telo, pa sam rešila da ga probam!

U pitanju je puter za veoma suvu kožu koji sadrži orah makadamije i karite puter. Pored toga u sastavu se nalazi i sojino ulje, kakao puter, ekstrakt cveta nevena, kao i mnoga druga ulja i puteri. Tu je naravno i alkohol, ali meni on u proizvodima za negu tela najčešće ne smeta. 

Alverde puter za telo ima nešto ređu teksturu u odnosu na ostale putere koje sam probala. Zapravo, ako mene pitate, rekla bih da mu je tekstura na prvi dodir više poput lagane kreme, ali je učinak definitivno poput putera

Dugo nakon što sam ga kupila sam ga izbegavala u širokom luku jer su me beli tragovi dovodili do ludila. Najiskrenije ovaj puter prilikom razmazivanja ostavlja mnogo više belih tragova nego što bih ja to volela, ali bih rekla da mu je “caka” da nanosite manje količine proizvoda, kako biste lakše prebrodili te bele tragove. Nakon razmazivanja koža brzo upije ovaj puter i dobije lep sjaj, ali bez masnog osećaja na koži. Naravno, kao i kod mnogih drugih Alverde mazalica za telo, magija se dešava tek kasnije, nakon par sati, kada koža postaje sve mekša i mekša. 

Najiskrenije, Alverde mislim da ne greši kada je nega tela u pitanju, ali isto tako i “ne maši” bele tragove. Tako da je moje mišljenje da je potrebno da rešite šta vam je prioritetnije – povoljan proizvod za negu koji ćete nešto duže umasiravati u telo ili skuplji, koji se razmazuje bez problema :) Cena Alverde putera za telo od 200ml je oko 350 dinara. 

Koju mazalicu za telo vi koristite trenutno?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.