NUXE Nirvanesque Light emulzija

24. 10. 2020.

Alverde puter za telo

27. 10. 2020.

Weleda Skin Food krema

25. 10. 2020.

Da li smem da priznam da do pre godinu dana nisam ni znala da postoji Weleda Skin Food krema? OK, znam sve, red je da prestanem da se nazivam blogerkom… Ali kako je krenulo hladnije vreme prošle jeseni ja sam je viđala sve češće, sve dok nije krenula i da mi se priviđa. Tada je bilo jasno da ne mogu da izbegnem da je probam, ali sam čekala da opet krene hladno vreme ove godine, pa da počnem da vam i ja iskačem iz frižidera sa njom. 

Na pakovanju, koje ima 75ml, piše da je u pitanju hranjiva, zaštitna nega za suvu kožu celog tela, koja revitalizuje, hidrira i čini kožu mekšom. Ukoliko je koristite na licu, proizvođač preporučuje da je nanesete utapkavanjem, dok je potrebno da je umasirate ukoliko je koristite na telu. Od aktivnih sastojaka sadrži ulje suncokreta, ulje badema, pčelinji vosak, ljubičicu, ruzmarin i kamilicu. Sadrži alkohol i etarska ulja, pa oprezno ukoliko ste osetljivi na iste. 

Prvo iznenađenje koje sam doživela prilikom prvog korišćenja jeste koliko je gusta ova krema. Apsolutno mi je jasno zašto proizvođač kaže da je potrebno da utapkate na licu, jer ukoliko biste probali da je razmažete, plašim se da biste previše vukli kožu. Takođe ova krema miriše prelepo, ali veeeoma intenzivno, tako da je meni prijalo korišćenje samo u večernjoj rutini. Imala sam osećaj da mi se u dnevnoj rutini miris previše meša sa mirisom svih ostalih proizvoda i da me guši. Treće ova krema je ozbiljno masna, tako da ne mogu da zamislim dovoljno suvu kožu koja neće previše sijati od ove kreme. 

Ali hajde da pređemo na to kako ja koristim Weleda Skin Food kremu i zašto je volim. Najčešće sam je koristila kao noćnu masku na licu. Kada osetim da mi je koža nešto suvlja nego što se meni to sviđa, nanesem je uveče i prespavam sa njom i zaista primećujem razliku. Takođe, nakon što me je jedan gel za umivanje iziritirao i ostavio me sa suvim pečatima na licu, nanosila sam je ciljano na te delove i za par dana kao da ništa nije bilo. Koristila sam je na stopalima – PRE LE PO, mada poprilično skupa nega stopala u tom slučaju, zatim na rukama (pogotovo kada su pucale od previše alkohola tokom vanrednog stanja), kao i ciljano na laktove ili listove, koji su mi najsuvlji delovi na telu. 

Zašto je volim – zato što primetim razliku u rekordnom roku kada je hidratacija moje kože u pitanju. Zato što mi ne smetaju etarska ulja i volim njen miris, pa mi je pravo uživanje da je koristim. Zato što se odlično kombinuje sa uljima koja inače volim i volim što mogu da još pojačam njen učinak! Zato što smatram da je cena od 1000 dinara za ovu kremu i više nego povoljna, imajući u vidu koliko mi dugo traje i koliko mala količina je potrebna za rešavanje suvih delova tokom hladnog perioda.

Moja krema je sada već pred istekom roka, pa planiram da je zamenim sa Weleda Skin Food Light verzijom, za koju kažu da je odlična i kao krema za celo lice. Pišite mi ukoliko ste je probali! 

Sve fotografije: Saša Marković

1 comment

  1. Da, svaki put kad je stavim izaspem se, nazalost… Skin Food Light jeste laganija, ali meni izaziva osip na kozi lica… U razlicitim intervalima sam koristila i izaziva mi iritacije, a inace dosta lijepo nahrani kozu..
    Obicnu verziju koristim iskljucivo za ruke :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.