Ziaja Cupuaçu

14. 11. 2020.

LVLY ulje za skidanje šminke

17. 11. 2020.

Balea maska za kosu za intenzivnu negu

15. 11. 2020.

Ni sama nisam sigurna zašto mi je ova maska mesecima stajala na polici, ali kada sam počela da je koristim, shvatila sam zašto je ovo jedan od onih proizvoda koji se mogu pronaći na policama DM-a, minimum 5 godina, a sigurna sam i duže! Balea maska za kosu za intenzivnu negu sad je već postala kultni proizvod

Proizvođač kaže da je namenjena iscrpljenoj i oštećenoj kosi i pruža joj svilenkasti sjaj. Sadrži bademovo ulje i ima preeedivan miris vanile. Pored bademovog ulja u sastavu je i vitamin B3, kao i provitamin B5. Na pakovanju piše da je dovoljno ostaviti je na kosi samo 2-3 minuta.

Moja kosa je ravna, svilenkasta i brzo se masti, ali i mrsi. Nemoguće je da se očešljam, ukoliko ne koristim neki proizvod za negu, poput balzama, maske ili proizvoda koji se nanose nakon pranja. Sa druge strane, “teže” maske, namenjene oštećenoj kosi, najčešće su preteške za moj tip kose, pa završim sa masnom kosom koja kao da nije oprana :( .

Sa Balea maskom za kosu nisam imala tih problema. Koristim je poput balzama ili “instant” maske i ne ostavljam je na kosi dugačko, kako bih izbegla preterano mašćenje. Takođe je nanosim samo od polovine do krajeva. Kosa mi se lakše raščešljava i neverovatno je mekana na dodir dok je još mokra. Ono što mi je takođe bitno, jeste da se ispira lakše od mnogih maski koje sam probala, pa mi i štedi vreme. 

Magija počinje kada osušim kosu. Moja, inače mekana kosa, postaje next level mekana. Primetila sam da je i više sjajna i generalno lepršava. Balea maska za kosu za intenzivnu negu bez obzira na moje brige ne otežava kosu i ne slepljuje je. Uz to moram da pohvalim miris (još jednom), ali i činjenicu da mi kosa ostaje mekana i lepršava do sledećeg pranja.  

Nadam se da će neko od vas ko ima drugačiji tip kose od mog (možda nešto zahtevniji, koji je više oštećen) podeliti i svoja iskustva, jer ova Balea maska košta svega 285 din (ni cena joj se nije menjala minimum 5 godina :) ), a sadrži 200ml

Koja maska za kosu je vama omiljena?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.