Zoella Blissful Mistful

25. 06. 2019.

Poređenje Afrodita kupki (+ VIDEO)

30. 06. 2019.

Alverde mleko za telo sa organskim kakao puterom i organiskim hibiskusom

28. 06. 2019.

Alverde ulje za lice koristim godinama. Svake jeseni kupim dve bočice koje mi traju do proleća i nikad nisam bez njega tokom hladnijeg perioda. Alverde ulje za zanoktice me je oduševilo i još uvek ne mogu da verujem da mi nije teško da ga koristim redovno. Od kada sam probala njihove kreme za ruke, sve ostale sam prosledila. Balzame takođe obožavam. I baš zbog ovih proizvoda rešila sam da istražim Alverde brend i probam još neke proizvode. Tako da vas Alverde mleko za telo sa organskim kakao puterom i organskim hibiskusom čeka u nastavku!

Ovo mleko za telo ima 250ml i cena mu je oko 250-300 dinara. Kao i sve ostale Alverde proizvode možete ga kupiti samo u DM prodavnicama. Alverde mleko za telo sa organskim kakao puterom i organskim hibiskusom namenjeno je osobama sa suvom kožom. Na pakovanju piše da sadrži i biljni glicerin, ši puter i suncokretovo ulje, da pruža koži optimalnu zaštitu, da ne sadrži sintetičke mirise, boje i konzervanse, kao ni sastojke na bazi mineralnih ulja. Dermatološki je ispitano i pogodno za vegane.

Prvi utisci kada je ovo mleko u pitanju nisu mi bili baš sjajni. Miris alkohola koji se krija iza prelepog mirisa sladoleda učinio je da budem veoma skeptična kada je ovaj proizvod u pitanju. Moja koža lica i celog tela je izuzetno suva i alkohol mi obično ne prija ni u tragovima, a posebno ne kada je drugi na listi sastojaka (pogledajte našu recenziju o Alverde micelarnoj vodi, gde je situacija, kada je “pozicija” alkohola na listi, ista).

Mišljenja da li alkohol isušuje / oštećuje kožu, da li menja strukturu ostalih sastojaka, da li je dobar ili loš su previše kontradiktorna i nemam nameru da ovde pokrećem raspravu u koju se ne razumem. Kada je moja koža u pitanju, alkohol u Zoja Zec serumu mi je smetao zbog mirisa, ali je sam proizvod prijao mojoj koži, dok mi je alkohol u Alverde micelarnoj vodi smetao mnogo! Najiskrenije ne znam da li sam ikada koristila neki proizvod za negu kože tela koji sadrži alkohol, pošto veoma retko čitam sastav proizvoda, a ne bih znala ni da Alverde mleko za telo sadrži alkohol, da ga ne osetim svaki put kada mažem telo.

Alverde mleko za telo ostavlja bele tragove i potrebno je utrljati ga u kožu nešto duže, ali definitivno ne kao što je to slučaj sa ByPhasse mlekom za telo, koji je šampion kada su u pitanju beli tragovi. Imam osećaj da se nešto teže razmazuje (to je verovatno zato što sam koristila Balea losion za telo (LINK) i ulja do nedavno, a oni su dosta ređi), međutim iznenađujuće se sporo troši, imajući u vidu da sadrži samo 250ml.

Koža je nakon mazanja ovim mlekom za telo mekana kao bebina do sledećeg tuširanja. Miris alkohola srećom odmah ispari, pa satima nakon mazanja mirišete samo na sladoled. Ono što zaista nisam očekivala, a ni primetila u poslednje vreme kada je neki drugi proizvod u pitanju jeste koliko su mi laktovi mekani. Stalno sam “nalakćena” kako sam za laptopom po ceo dan i taj deo tela mi je “najkritičniji”, kako je najsuvlji i najgrublji, ali ovo mleko je učinilo čuda!

Sa velikim oprezom ću da kažem da će mi možda ovo mleko zameniti ulja za negu kože (pisale smo vam o Balea ulju i Nivea ulju ranije), bar kada je nega kože preko dana u pitanju (odnosno kada ne mogu da se masna uvučem direktno u pidžamu). Pri tom verujem da će na koži piti mnogo lakše podnošljiv kada krene toplije vreme. Nekoliko puta sam u DM-u samo prošla pored ostalih Alverde mleka za telo, znajući da im je alkohol na drugom mestu na listi sastojaka, ali kako stvari stoje izgleda da ću se vratiti po još neki miris.

Kakva su vaša iskustva sa alkoholom u proizvodima za negu kože tela? Da li ste probali Alverde mleko za telo?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Jastuci: Kloopko

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.