L’oreal 3u1 šampon

25. 06. 2018.

Collistar Perfect Skin set

23. 07. 2018.

Balea ulje za tuširanje i ulje za negu kože tela

03. 07. 2018.

Balea ulje za tuširanje i ulje za negu kože tela probala sam pred kraj proleća. Moja koža se u to vreme još nije oporavila od zime, kada je uvek toliko suva da se često peruta. Međutim kako su krenuli topli dani, nekako mi se nije činilo da je OK da po visokim temperaturama pišemo o proizvodima koji su prikladniji za nešto hladniji period. Ova jesen u junu i julu, opet je učinila moju kožu suvom, tako da sve dok vremenska prognoza ne počne da bude u skladu sa kalendarom, ja nemam nameru da odustanem od ova dva proizvoda.

Balea ulje za tuširanje namenjeno je veoma suvoj koži. Sadrži 70% čistih biljnih ulja (ulje soje je najviše zastupljeno). Namenjena je ne samo nezi, već i zaštiti suve kože. Ima dosta jak i meni čudan miris, ali se on ni najmanje ne zadržava na koži. Potpuno je tečno, naravno, i pravi blagu penu, više zapravo kao beli “film” po koži tokom tuširanja. Peni ukoliko se koristi sa lufom ili sunđerom. Očekivano “klizi” po koži, nije potrebna velika količina proizvoda i lako se ispira. Ali, vrlo neočekivano, koža nakon ispiranja “škripi”, što ne očekujem ni od kupki, pa nisam ni od ulja za tuširanje, ali drugačije nego kada ruke operete sapunom, na primer. Veoma čudan osećaj, ali nije neprijatan. Blago je prema koži i nakon depilacije i nakon brijanja i ni najmanje je ne iritira.

Kao što sam vam već napomenula, koristim ga već dugo i mogu vam reći da je zaista dobro kada je hidratacija kože u pitanju. Koristila sam ga samostalno, bez ikakvih ulja i mleka za negu kože nakon njega i primetila sam razliku u odnosu na klasične kupke. Sa druge strane, moram da napomenem da ukoliko imate izuzetno suvu kožu, ovo ulje za tuširanje vam neće biti dovoljna nega. Iako na pakovanju piše da može doći do klizanja i da je bitno dobro isprati kadu / tuš kabinu nakon korišćenja ovog ulja, meni se to ni jednom nije desilo, ali svakako budite oprezni! Možete ga pronaći u svim DM prodavnicama. Cena za 250ml je 300 dinara.

E sada, kada je Balea ulje za negu kože tela u pitanju, ono je san! Ne znam kako da opišem miris, ali ću vam reći da je osvežavajuć i božanstven! Lako se razmazuje, pogotovo ukoliko ga (kao ja) nanosite direktno na mokru kožu, ali se brze upija ako ga mažete na suvu kožu (doduše i nešto teže razmazuje pa je potrebno više proizvoda). Miris se na koži zadržava nekoliko sati i ja se samo njuškam tokom tog perioda! Nije teško na koži. Čak sam ga koristila i tokom toplijih dana i ni malo mi nije smetalo. Nekada samo namažem ruke njim, kad “svratim” do kupatila i onda se njuškam i teram ljude oko sebe da me mirišu :D.

 

Na pakovanju piše da je u pitanju 5u1 proizvod, odnosno neguje ožiljke, neguje strije, protiv suve kože je, zateže kožu i neguje zahtevnu kožu (ne znam na šta misle pod “zahtevna koža”). Moja koža je dosta suva, to sam vam već rekla, i ovo ulje čini čuda sa njom. Koža mi izgleda veoma hidrirano, a uz to je i na dodir veoma mekana plus ostaje mekana do sledećeg tuširanja. Ovo nije jedno od onih ulja koje namažete uveče nakon tuširanja, tokom noći sve obrišete o posteljinu i ujutru vam je koža opet suva. Ovo ulje zaista hidrira kožu i ostavlja je hidriranom dugo. Što se tiče nege ožiljaka i strija, kako su mi obe “napasti” skoro deceniju stare, očekivano nisam primetila da su na bilo koji način ublažene, ali ću vas obavestiti ako primetim neku razliku u budućnosti.

Ovo ulje takođe možete kupiti u svim DM prodavnicama. Cena mu je oko 250 dinara za 150ml, što je fantastična cena za ovakav proizvod! Jedina zamerka, koju moram da napomenem jeste pumpica (izgleda da ja baš nemam sreće sa Balea uljima i njihovim pumpicama), koja izbacuje 3-4 kapi proizvoda svaki put. Mislim da je ovo namerno napravljeno, ne izgleda kao greška / polomljena pumpica i super je ako planirate da negujete samo laktove ovim uljem, ali za negu celog tela morate da odvijete i da sipate u ruku proizvod, inače ćete pritiskati pumpicu do ujutru. 

Jeste li primetili da nas je baš krenulo sa ovim dugačkim tekstovima?! Nešto sam se raspisala po ovoj kiši, nadam se da uživate svakako :). Kao zaključak kada su Balea ulje za tuširanje i ulje za negu kože u pitanju moram da kažem da sam veoma zadovoljna sa oba proizvoda, da ću kupku kupiti za jedno 2 godine ponovo, kada potrošim sve kupke koje trenutno imam, a ulje planiram da nastavim da kupujem u neograničenim količinama do zauvek!

Jeste li probali ova dva proizvoda? Čime vi negujete vašu suvu kožu tela?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.