Empties / Potrošeni proizvodi – jesen 2018. + VIDEO

23. 12. 2018.

Favoriti 2018 – Šminka + VIDEO

28. 12. 2018.

Nivea ulje za tuširanje i ulje za negu kože

25. 12. 2018.

Verujem da ste do sada navikli vec na moju opsednutost svim proizvodima za hidriranje bilo kog dela tela. U trenutku kada sam kupila Nivea ulje za tuširanje i ulje za negu kože tela planirala sam da vam pišem zasebne recenzije, međutim danas ćete čitati upoređivanje sa proizvodima iste vrste, samo Balea, o kojima smo vam već pisale pre par meseci. Slučajno sam shvatila da su u pitanju proizvodi sa istom namenom, sličnog cenovnog ranga, čak i sličnog mirisa, tako da se nadam da ćete uživati u poređenju koje smo vam spremile.

Što se tiče osnovnih informacija o ovim proizvodima oba Nivea ulja sadrže po 200ml, dok Balea ulje za tuširanje ima 250ml, a ulje za negu 150ml. Cena ulja za tuširanje – Balea oko 300 dinara, a Nivea oko 400 dinara, dok je cena ulja za negu kože tela oba proizvođača oko 350 dinara.

Kada su u pitanju ulja za tuširanje, Balea tvrdi da njihovo ulje sadrži 70% čistih biljnih ulja, a Nivea 55%. Miris im je gotovo identičan, ali je Nivea ulje nakon nanošenja, pod rukom, dosta gušće od Balee, i više peni. Balea ulje koristila sam letos i bila sam prezadovoljna negom koju je pružio mojoj koži, mada sam vam i u tom tekstu, rekla da mi tokom hladnijih dana ta nega neće biti dovoljna (bez nekog mleka ili ulja za hidrataciju nakon tuširanja) i nisamam se prevarila.

I Nivea i Balea ulja za tuširanje zaista čine da moja koža bude više hidrirana nego nakon tuširanja običnim kupkama, nema osećaja zatezanja niti svraba zbog suve kože, perutanje (pogotovo listova) je takođe smanjeno, ali mi je neophodna dodatna nega u vidu ulja ili mleka i to je kranje očekivano i normalno za period hladnog vremena i centralnog grejanja, kako oba ova faktora utiču na dodatno isušivanje kože. Trenutno testiranje proizvoda sklonilo je oba ova ulja iz mog kupatila, ali obećavam vam, samo privremeno, pošto od kada sam otkrila ulja za tuširanje teško da ću ikada biti zadovoljna običnim kupkama u potpunosti. Od mene imate sve preporuke za ulja oba proizvođača, a na vama je da odlučite koje ćete odabrati.

Došli smo i do ulja za negu kože tela, mojih omiljenih, omiljenih proizvoda za hidrataciju. Nivea ulje za telo namenjeno je bebama, dok Balea nije. Nivea ulje, kako je namenjeno bebama, tvrdi da je blago, da ga koža lako podnosi, sadrži 0% alkohola, konzervanasa, parabena i boja i ima samo 3 sastojka, što je za svaku pohvalu. Ima veoma blag, Nivea miris, dok znate da sam u Balea osvežavajući, voćni i blago kiselkasti miris.

Oba ulja su mi fenomenalna i ne mogu dovoljno da ih nahvalim, ali ipak mislim da među njima ima više razlika, nego kod ulja za tuširanje, gde stvarno ne bih mogla da ukažem na previše razlika. Prvo više volim pumpicu koja postoji na Balea pakovanju, kako je to najpraktičniji način nanošenja ulja i smanjuje mogućnost preteranog mašćenja pakovanja, ali i miris Balea ulja mi je draži. Sa druge strane, kada je hladan period u pitanju mislim da Nivea ulje pruža više nege i duže ostaje na telu, ali to znači i da je teže, tako da ne bi bilo dobro za topliji period, gde se Balea ulje pokazalo fenomenalno.

I Nivea i Balea ulje nanosim na mokru kožu, pošto se tako najbolje upijaju. Balea sadrži 50ml manje proizvoda, ali kako ima pumpicu rekla bih i da se sporije troši. Balea se i za nijansu brže upija od Nivee, ali ga i kraće osećate na koži, tako da sve ima svoje za i protiv. U svakom slučaju ulja gotovo uvek nanosim isključivo uveče, nakon tuširanja i pre nego što se uvučem u pidžamu, tako da mi masni tragovi ni najmanje ne smetaju.

Ako ste mislili da ću se odlučiti za jednog proizvođača kada su svi spomenuti proizvodi u pitanju, prevarili ste se. Za sva četiri mislim da su fenomenalni. Ulja za tuširanje koristiću na smenu verovatno, sa pauzom tokom proleća i leta kada stvarno volim da uživam u mirišljavim kupkama (kao na primer Fa kupke o kojima smo vam pisale). Kada su ulja za negu u pitanju i njih ću koristiti na smenu. Niveu tokom hladnijeg perioda, a Baleu tokom proleća i leta ili tokom tmurnih dana kada mi je potreban letnji miris da ulepša dan.

Da li ste probali neki od ovih proizvoda? Za kog proizvođača biste se vi odlučili?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.