Zoella Jelly and Gelato

04. 10. 2018.

Brzinska šminka za Noć Veštica (VIDEO)

29. 10. 2018.

Alverde ulje za nokte i zanoktice

08. 10. 2018.

Da mi je neko rekao da ću koristiti ulje za nokte i zanoktice, još i o istom pisati, ne bih mu verovala. Milica, me je dosta razmazila kada je nega noktiju u pitanju i ona uvek vodi računa o tome, a ja sam postala malo lenja i nemarna da ih sama negujem. Početkom juna sam nakon 18 meseci skinula gel nokte i bila prepuštena sama sebi do pre par nedelja. Noktima i zanokticama definitivno je bila potrebna nega i oporavljanje, pa sam se setila preporuke za Alverde ulje za nokte i zanoktice, koju sam dobila još pre par godina i bacila se na “posao”!

Alverde ulje za nokte i zanoktice možete kupiti u DM drogerijama i cena mu je oko 300 dinara. Sadrži 10ml i praktično je nepotrošivo. Sadrži ulje koščica kajsije i ekstrakt vučjeg trna koji hrani nokte i čini ih zdravijim, sjajnijim i čvršćim. Mutno žućkaste boje je, miriše na najdivniju, prirodnu, sveže ubranu kajsiju i dolazi u staklenom pakovanju klasičnom za lakove za nokte. Nanosi se četkicom na nokte i zanoktice i nakon toga možete da ga ostavite da ga koža sama upije, ili ga možete utrljati prstima.

Da li vam je ulje za nokte i zanoktice uopšte potrebno? Mislim da to sve zavisi od vas samih, kvaliteta vaših noktiju, suvoće zanoktica i nege koju inače praktikujete. Meni su zanoktice uglavnom ok kada je toplo napolju, sem na par prstiju, gde su tvrđe od držanja olovke. Na noktima uglavnom imam gel, ali kada ga skinem najčešće muku mučim sa pretankim noktima.

To mi se sada nije desilo. Skinula sam gel, odmah počela sa mazanjem Alverde ulja za nokte i zanoktice i nokti su mi bili drastično čvršći nego inače. Pri tom, tih par minuta u toku dana, koje izdvojim da namažem ovo ulje su drastično uticali i na izgled mojih ruku, ali zaista. Nema onog belila oko noktiju, koje zna da mi se pojavi, pogotovo u hladnijem periodu. Pored nege noktiju, fenomenalno je i za zanoktice. Omekšava ih, hidrira, čini da izgledaju lepo i negovano i kao da ste izašli iz salona. Pored svega ovoga, Alverde je veoma pristupačna prirodna kozmetika, tako da je to još jedan veliki plus za ovaj proizvod!

E sad, kako stvoriti naviku korišćenja ove vrste proizvoda, ako kao ja istu nemate? U početku sam pred spavanje utrljala ulje u nokte i zanoktice, ali onda završim sa masnim prstima pa moram da ustajem po maramicu, pošto ne mogu da perem ruke, pa mastim posteljinu, kosu… Meni nije bilo praktično da ovaj proizvod nanosim kada i kremu za ruke, jer se duže upija, masno je i onda mi se činilo da ništa ne mogu da radim rukama nakon što ga namažem. Odličan tip koji je meni pomogao jeste da ovo ulje držite pored lap-topa. Bar to ja radim. Stoji mi pored lap topa i kad god ugrabim neku priliku ja ga namažem na nokte i zanoktice i ostavim ga, bez utrljavanja. Kako za kucanje ne koristim nokte, tastatura mi nikada nije bila masna, nije zahtevalo nikakvo vreme ili posebnu pažnju, tako da sam vrlo neosetno uspela da od mazanja noktiju i zanoktica napravim rutinu (koliko god ovo suludo zvučalo).

Moram da još jednom spomenem, kao i na početku, da sam ja poslednja osoba koju je ovakva vrsta proizvoda interesovala do nedavno, ali ne sećam se kada sam se poslednji put ne samo oduševila, nego i navukla na neki proizvod kao što je to slučaj sa ovim Alverde uljem za nokte i zanoktice!

Da li koristite proizvode ove vrste? Da li biste počeli da ih koristite?

Sve fotografije: Saša Marković

Jastuk: Kloopko

2 comments

  1. Poštovana, ja sam ovo ulje kupila na tvoju preporuku i koristila ga u pocetku, međutim meni ostavlja žute tragove na noktima. Ne znam, možda ga ne koristim na pravi način. Sada mi mesecima stoji u ormaricu i ne koristim ga a želim. Može li neki savet? :) Inače ovi proizvodi su mwni preko potrebni pošto imam ispucale zanoktice i suve ruke. Pozdarv!

    1. Draga Bojana,
      Ne znam kako da ti pomognem, jer nisam imala istu reakciju na ovo ulje :( Čak nisam ni čula od drugarica (a njih nekoliko ga voli) da im pravi iste probleme. Možda možeš da probaš ovo novo koje su izbacili koje je providno, nadam se da ti ono neće ostavljati žute tragove.

      Žao mi je zbog negativnog iskustva i nadam se da ćeš uspeti da pronađeš proizvod ovog tipa koji ti odgovara :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.