Favoriti 2018 – Kozmetika + VIDEO

30. 12. 2018.

Nefavoriti 2018 + VIDEO

06. 01. 2019.

Alverde kreme za ruke

06. 01. 2019.

Hladno vreme znači da je koža na mojim rukama suva, neretko ispucala, svrbi i pecka. I tako je svake jeseni i zime. Kreme za ruke tada koristim u nenormalnim količinama, mažem ruke 10x dnevno i onda kada dođe toplije vreme na iste praktično zaboravim nekoliko meseci. DM nam je poslao paketić proizvoda u oktobru, kada je još uvek bilo toplo i priznajem da na Alverde kreme za ruke nisam obratila pažnju odmah, ali su mi vrlo brzo postale neophodne, tako da je paketić stigao kao poručen u pravo vreme!

Danas pišemo o dve Alverde kreme za ruke – obe su limitirana kolekcija, što me čini vrlo tužnom, ali verujem da i kod Alverde proizvoda, baš kao i kod Balee, formula proizvoda se ne menja previše, već samo miris proizvoda (ispravite me ako grešim), tako da su to lepe vesti. Alverde kozmetika je pogodna za vegane, priorodna i neretko puna organskih sastojaka, sto su sve lepe i pohvalne vesti, a uz to su njihovi proizvodi cenovno veoma pristupačni. Takođe, njihovi proizvodi ne sadrže sintetičke mirise, boje i konzervanse, kao ni mineralna ulja. Kremice se dosta razlikuju i ja sam ih koristila na različite načine, tako da se nadam da će vam ova recenzija pomoći ukoliko i vi mučite muku sa suvim i ispucalim rukama tokom hladnijeg perioda. Obe sadrže po 75ml i cena im je oko 200-250 dinara.

Počnimo sa Alverde Jungle Breeze kremom za ruke koja je u tropskom pakovanju i sa tropskim, voćnim mirisom. Sadrži indijsku smokvu i ekstrakt zelenog čaja iz organske proizvodnje. Piše da je pogodna i za negu zanoktica, da se brzo upija i da ne masti ruke. Miris ove kreme je toliko osvežavajuć i zadržava se na rukama, da sam u stanju da ih namažem i onda mirišem sopstvene ruke.

Međutim, moram da se ne složim sa pakovanjem i da vam kažem da će vam ova krema ostaviti ruke masnim, ma koliko malo proizvoda stavili. Pri tom, moram da naglasim da je dosta tečna, lako i brzo se razmazuje i bez imalo preterivanja su potrebne 2 (slovima: DVE) kapi da namažete ruke, zglobove i trećinu podlaktica. Ovu kremu sam nanosila ili samo na gornji deo šaka, kako ne bih umastila tastaturu dok radim, ili na meni omiljeni način, u velikim količinama uveče. Kada legnem, završim sa čitanjem ili skrolanjem Instagrama i rešim da je vreme da spavam, nanesem veliku količinu ove kreme, umasiram u zanoktice, i stavim pamučne rukavice preko i tako prespavam. Ruke, ali i zanoktice, su mi mekane i negovane. Ulje za zanoktice sam prestala da koristim, pošto mi zaista nije više potrebno. Do jutra se sve upije i ruke ne moram da mažem više non-stop, već samo ukoliko izlazim napolje na hladnoću. Zaista sam oduševljena ovom kremom za ruke i prvom sledećom prilikom posete DM-u ću da kupim zalihe za do kraja zime.

Druga kremica ima nemački naziv i najbolje je da ga sami pročitate sa fotografija :). Miriše osvežavajuće, citrusno, pomalo veštački, ali ne prejako, da guši. Pakovanje je prelepo i izgleda kao pomešane vodene boje i moram da priznam da mi je baš drago da je dizajn Alverde proizvoda promenjen i da je postao moderan i lako uočljiv, pošto su u pitanju stvarno sjajni proizvodi, koji su do nedavno bili u dosadnim pakovanjima. E ona je super za preko dana, ali baš. Možete da je ponesete sa sobom u kancelariju, da je nosite u torbi i mackate tokom dana, pošto se ona zaista brzo i potpuno upija i ne ostavlja masne tragove.

Piše da sadrži verben (šta god bio verben) i grejp, koji je iz kontrolisane organske proizvodnje. Namenjena je suvim rukama, smiruje kožu i dugotrajno je štiti od isušivanja. Sadrži organsko kokosovo ulje, neguje i nokte. Tekstura joj je potpuno drugačija od prethodne kreme. Mnogo je gušća, bukvalno izlazi iz tubice kao crevce, ali ni kada je ova krema u pitanju neće vam biti potrebna velika količina proizvoda. Zaista se upija brzo i ne ostavlja ruke masnim, ni malo, tako da meni stoji pored laptopa i mackam je tokom dana, bez bojazni da ću izmastiti bilo šta oko sebe.

Svesna sam da sam vam predstavila svoju dnevnu i noćnu negu ruku i da, znam da to zvuči potpuno suludo, ali tako se namestilo :). Bez obzira za koju se od ove dve kremice odlučite, verujte mi da nećete pogrešiti. Ja ću sigurno baciti pogled na još Alverde krema za ruke i potražiću neke koje nisu limitirana kolekcija, tako da očekujte još recenzija na ovu temu.

Obe ove kreme našle su se i u našim favoritima godine, koje možete pročitati ovde, tako da mislim da vam je to još jedan dokaz da su u pitanju dva fantastična proizvoda!

Da li ste probali neki od Alverde proizvoda? Kako vi negujete ruke tokom zime?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.