Fancy Handy pena čišćenje lica

28. 11. 2018.

Fancy Handy kaktus krema za lice

02. 12. 2018.

Deborah x Keith Haring karmini

30. 11. 2018.

Kada sam na Instagramu videla novu Deborah kolekciju šminke, koja na pakovanjima ima ilustracije Keith Haring-a, bez preterivanja sam refresh-ovala sajt Jasmin parfimerija par dana dok se nisu pojavili na njemu. Pozvala sam najbliži Jasmin i pitala ih da mi “rezervišu” sva 4 karmina, neznajući koliko će se brzo rasprodati. Moram da priznam da su devojke bile poprilično zbunjene mojom ushićenošću zbog Deborah x Keith Haring kolekcije :).

Kako je ova godina za mene u znaku trošenja kozmetike koju već imam, a ne gomilanje (znam mnoge koji će se ironično nasmejati kada ovo pročitaju), kada sam otišla u Jasmin, odlučila sam se da ipak kupim samo dve nijanse. Nijanse koje vidite na fotografijama su 02 (svetlija) i 04 (tamnija). Nijansa 01 je presvetla za mene, jednostavno nisam ljubitelj presvetlih i toplih nude nijansi, dok je nijansa 03 slična nijansama koje već posedujem u svojoj kolekicji, tako da sam iz prodavnice izašla sa dva karmina i ponosna na sebe. Imajte na umu da su obe nijanse o kojima ćemo vam pisati danas ispale nešto tamnije na fotografijama nego što je to zaista slučaj.

Deborah x Keith Haring dizajn kolekcija odaje počast umetniku koji je svetsku popularnost stekao pop art i grafiti radovima koji su izlagani svuda, od stanica podzemne železnice do najglamuroznijih umetničkih galerija, kao deo brojnih izložbi i retrospektiva. Pored karmina u ovoj kolekciji se mogu naći i maskara, olovke za oči, kao i paleta za konturisanje i paleta rumenila. Bez obzira na veliku kolekciju, svi znamo da sam lipstick freak tako da nije bilo previše dileme za koji ću se proizvod odlučiti. Moram da priznam da, bez obzira na dizajn kojim sam oduševljena, nisam sigurna da bih kupila karmine da nisam probala MilanoRED i Atomic Red Mat Deborah karmine ranije i da me obe formule nisu oduševile.

Formula karmina o kojima vam danas pišemo zove se Il Rossetto i “obogaćena je vitaminima A, C i E. U pitanju je kremasta i hidrirajuća formula koja usnama daje sjaj. Sadrže UVA i UVB filtere”. Kremasti karmini jesu nešto čemu se sve više okrećem, u poređenju sa mat karminima kojima sam ranije bila opsednuta, ali još uvek nisam došla do “sjaj na usnama” stadijuma, tako da priznajem da sam malo brinula. Međutim, formula ovih karmina je neverovatno lagana na usnama, kao da imate balzam. Uz to nisu presjajni, već baš kremasti. Trajnost na usnama im je sasvim solidna, imajući u vidu formulu, a i skidaju se ravnomerno. Ne ističu suve delove i ne uvlače se u linijice na usnama i oko usana.

Nijansa 02 je prelepa nude roze nijansa. Najsvetlija koju imam i bukvalno nijansa koju bih nazvala my lips but better. Ovo je karmin koji je, pored toga što ga nosim u nekim svakodnevnim situacijama, bio moj izbor i kada sam snimala video za firmu u kojoj radim i kada sam imala intervju za posao, pošto u poređenju sa MAC Mehr karminom koji mi je ranije bio izbor, (koji je i dalje jedan od meni omiljenih karmina svih vremena) Deborah x Keith Haring karmin u nijansi 02 ipak izgleda malo prirodnije i rekla bih profesionalnije. Bukvalno mogu da ga preporučim apsolutno svima.

Deborah x Keith Haring 04 / L’oreal x Balmain / L’oreal x Blake Lively / Rimmel x Kate Moss 31
Deborah x Keith Haring 02 / Essence Matt Matt Matt 02 & 03 / MAC Mehr


Sa druge strane nijansa 04 mi se ucinila kao obična crvena nijansa u prodavnici. Nemojte da me shvatite pogrešno ja u svojoj kolekciji imam bar 10 “običnih” crvenih nijansi i koliko god da ih imam, nikada mi neće biti dovoljno. Međutim, moram da priznam da kada sam došla kući, isprobala ovu nijansu i uporedila je sa ostalim iz moje kolekcije, shvatila sam da je Deborah x Keith Haring 04 nijansa sve samo ne obična. Zapravo, ovu nijansu sam tražila još od Rimmel x Kate Moss 31, a o tom karminu smo pisale pre 3 godine :O . U svakom slučaju nijansa 04 je rozikasto crvena. Ona na usnama izgleda crveno, ali ima roze pigment u sebi, koji na određenom svetlu ili pod određenim uglom izbija i zaista čini ovaj karmin jedinstvenim. Uz to, ukoliko ga nanesete u tanjem sloju, ta roze nijansa još više izbija na videlo. Formula mu je nešto suvlja od formule nijanse 02, što se oseća prilikom nanošenja, ali je na usnama podjednako prijatan i kremast.

Ne mogu a da ne spomenem nokte, koje je naravno odradila Milica. Meni jedne od omiljenih ilustracija i presrećna sam što postoje kolekcije šminke koje nam daju mogućnost da budemo kreativne i na planu noktiju, pošto u tome zaista uživamo.

Cena Deborah x Keith Haring karmina je oko 750 dinara i možete ih kupiti u Jasmin parfimerijama, Lilly drogerijama ili u DM-u. Trenutno su na ozbiljnom popustu i koštaju oko 480 dinara, tako da je sada pravi trenutak da ih isprobate. Iskreno se nadam da će ova kolekcija još dugo biti u Deborah ponudi, jer su karmini zaista sjajni i što se tiče formule i što se tiče dizajna, a sigurna sam da ćemo probati još proizvoda i naravno preneti vam utiske o istim.

Da li ste pre čuli za Keith Haring-a? Kako vam se sviđa ova Deborah kolekcija? Pišite nam :)

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.