Oriflame Floral Embrace kolekcija

15. 06. 2018.

L’occitane krema za stopala

19. 06. 2018.

Deborah MilanoRED crveni karmin

17. 06. 2018.

Moj prvi “pravi” karmin bio je iz Avon-a. Bio je sjajan, tople crvene nijanse i imao je predivan zlatni prah u sebi (opet bih ga nosila, iako je prošlo 10 godina od kada sam ga koristila poslednji put). Mislim da sam potrošila jedno 3-4 bočice, praktično nosila samo njega, sve dok nisam otkrila mat karmine. E to je bilo otkrovenje za mene. Crveni karmin, koji ostaje na usnama bez obzira na sve, o kome ne morate da brinete, praktično je bio rešenje svih “problema” koje sam imala sa Avon karminom. Nedavno je na našu adresu stigao paket od brenda Deborah i u njemu se našao MilanoRED sjajni crveni karmin. Moj prvi sjajni crveni karmin nakon 10 godina. Priznajem da sam se i uplašila i obradovala u isto vreme, a evo i zašto.

Deborah MilanoRED karmini dolaze u neverovatno elegantnom zlatnom pakovanju. Sudeći po proizvođaču, ovi karmini sadrže visoku koncentraciju čestica pigmenta, prah rubina koji je zadužen za boju i sjaj, kao i “punjač” na bazi hijaluronske kiseline koji obnavlja nivo vlage u usnama i čini ih vidno „popunjenim“. Sadrži i mešavinu prirodnih voskova dobijenih iz jojobe, mimoze i suncokreta koji hrane usne i vode računa da se ruž glatko nanosi. Još jedan dodatak i veliki plus ovom veoma zavidnom spisku sastojaka svakako je i zaštitni faktor 15 koji štiti usne od štetnih sunčevih zraka! Deborah MilanoRED ruževi dolaze u 15 nijansi, a mi ćemo vam danas pisati o nijansi 13 The Red Dress.

Ovaj karmin je najtoplija crvena nijansa koju imam u svojoj kolekciji, posle L’oreal Infallible Matte Max karmina, a uz to je i najsjajniji. Nanosi se neverovatno lagano (pravo je otkrovenje nakon godina mat karmina naneti sjajni na usne :)). Pigmentacija mu je sjajna i ono što je meni mnogo bitno, pigment ne mrda. Ukoliko protrljate usne nećete imati delove bez boje na usnama. Zaista hidrira usne, mada iskreno nisam primetila da su mi nešto više popunjene (ali znajte da imam dosta “naborane” usne). Veoma se lako popravlja i skida sa usana. Miriše na “stare” karmine koje sam krišom uzimala mami kao klinka. Miris nije zagušujuć i ne zadržava se na usnama, a meni i ne smeta, jer volim takve mirise.

Trajnost MilanoRED karmina u potpunosti je u skladu sa njegovom formulacijom. Zaboravite na hranu, ali sa pićem se lepo ponaša, pogotovo jer je sjajan i kremast na usnama, pa čak i ako mrdne malo, lako ćete ga “vratiti” trljanjem usana. Ukoliko ne jedete, već samo pijete i razgovarate izdržaće i par sati na usnama što je za moje pojmove trajnosti sjajnih karmina, apsolutno sjajno!

E sad, ja ne bih bila ja da naravno nisam ljubila maramicu. Znate već da obožavam da skinem površinski sloj sa karmina nakon nanošenja i mogu vam reći da me je tu ovaj karmin oduševio. OK, jasno vam je da mu to produžava trajnost, izdržljivost, smanjuje preslikavanje, apsolutno sprečava da vam karmin završi na zubima (što se meni stalno dešava sa sjajnim karminima). Ali, glavni razlog zašto me je ovaj karmin oduševio nakon matiranja jeste njegova nijansa. Od veoma intenzivne crvene nijanse (koje možda neki ne bi odabrali za dnevnu varijantu), ovaj karmin se pretvara u veoma suptilnu (koliko to crvena boja može biti) nijansu, predivnu za dan. Postaje nijansa koja možda malo vuče i na rozikasto u zavisnosti od osvetljenja. Čak sam primetila i zlatni prah koji ovaj karmin sadrži, tek nakon matiranja, koji daje apsolutno predivan izgled usnama na suncu (plus sećate se moje nostalgične priče sa početka?).

S leva na desno: L’oreal x Balmain, L’oreal x Blake Lively,

Essence Matt Matt Matt, Deborah MilanoRED 13

Ja nisam devojka sjajnih usana još uvek. Sjajne karmine i sjajeve sam ostavila u srednjoj školi i nije mi žao. Ali matirani Deborah MilanoRED karmin u nijansi 13, obrve i maskara su sve što nosim poslednjih par nedelja. Uz to kada ga matiram ne vodim računa o precizno iscrtanim ivicama usana, nego ih pustim da se lepo “ublendaju”. Za proleće i leto, plažu ili tople večeri u parku ovaj karmin (matiran maramicom) je zaista sjajan (ne vredi ne mogu da odolim reči “sjajan” danas :) ) i preporučujem vam ga od srca.

Što se “tehničkih” informacija tiče, sve Deborah MilanoRED karmine možete pronaći u Lilly prodavnicama, u DM-u, kao i u Jasmin parfimerijama po ceni od oko 850 dinara.

Nosite li sjajne karmine? Pišite nam :)

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.