Mary-Lou Manizer highlighter

03. 05. 2016.

Tračice za spuštene kapke

09. 05. 2016.

MAC Mehr + Dupes

06. 05. 2016.

Mnogi će se složiti da je Mehr trenutno najpopularniji MAC Cosmetics karmin u svetu! Teško se može pronaći u prodavnicama, stalno je rasprodat, a na nekim mestima postoje čak i liste čekanja za njega! Moram da priznam da dok sam gledala fotografije ovog karmina nisam bila oduševljena i nije mi bilo baš najjasnije zašto se toliko priča o njemu,  ali prvom prilikom kada sam ga probala, oduševila sam se!

Mehr dolazi u klasičnom MAC pakovanju, sa prepoznatljivim slatkim mirisom koji karakteriše sve njihove karmine. Ima mat završnicu, ali za razliku od nekih tamnijih nijansi nisam primetila da mi isušuje usne. Nijansu bih opisala kao braonkasto, roze, nude! U zavisnosti od vaše prirodne boje usana menjaće se i njegova nijansa, na mojim usnama uživo izgleda kao boja mesa. Odlične je pigmentacije i ravnomerno prekriva usne bojom. Formula mu jeste malo suvlja od klasičnih karmina nekih drugih brendova, ali i dalje se lepo i lako razmazuje na usnama i ne vuče ih. Ovaj karmin je jedna od onih nijansi sa kojima možete blago da precrtate usne, a da se to ne vidi na prvi pogled.

Beauty Bang Theory - MAC Mehr on the lips

Ono što se meni posebno svidelo kod ovog karmina je što se menja u zavisnosti od osvetljenja. Razlike u nijansi nisu drastične ali jesu primetne. Boja mu se menja od nude roze do svetlobraon, ali svakako prelepo izgleda na usnama. Mislim da se slaže uz sve tonove i podtonove kože, i zaista nisam čula, niti pročitala da je neko rekao da mu Mehr ne odgovara! Ovaj karmin na mojim usnama traje bar nekoliko sati, ali što bi moja drugarica rekla “ti znaš da se ponašaš sa karminom”, što jeste tačno! Kada nosim karmin (što je stalno), svesna sam da ga imam, pa sam i naučila kako da jedem i pijem sa njim. Ona ga je namazala pola sata pre jela i nestao je, tako da ukoliko imate običaj da “pojedete” karmine, ni Mehr neće preživeti. 

Beauty Bang Theory - MAC Mehr swatch and comparison

Kao što smo vam napisale na početku, do Mehr karmina nije baš jednostavno doći. Kada mu na to dodamo i cenu od 2600 dinara, naša želja da vam pokažemo koji su to karmini njemu slični, krajnje je opravdana. Rimmel karmin iz The Only 1 kolekcije u nijansi 700 Naughty Nude (o kome smo vam pisale ovde) je gotovo identične boje, ali mu je završnica sjajna. Međutim, kada ga matirate maramicom i završnica mu postane slična. Revlon debela olovka za usne u nijansi 255 Sultry (detaljnu recenziju pročitajte ovde) je malo tamnija i crvenija nude boja, ali mu je završnica isto mat kao i  MAC Mehr karminu. Revlon olovka iako je mat, više je kremasta, a samim tim i prijatnija na  usnama.

Da li ste i vi “poludeli” za MAC Mehr karminom?

6 comments

  1. Dvoumila sam se izmedju Mehr i Velvet Teddy nijanse, i izabrala VT. Prezadovoljna sam, ali i dalje ovu nijansu ne mogu da izbacim iz glave :)

    1. Meni je VT previše braon. Baš čudno izgledam sama sebi kada nosim takve nijanse i jedine nude boje koje priznajem su sa roze podtonom! Mehr je stvarno čudo od nijanse! Stavi ga obavezno na WL i sigurna sam da se nećeš pokajati!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.