Inglot Gel Eyeliner

17. 09. 2017.

L’oreal Paris Infallible Blush Trio rumenila

23. 09. 2017.

Essence Matt Matt Matt karmini

22. 09. 2017.

Ako pratite blog duže, onda znate da volimo mat karmine i da volimo Essence karmine. Složićete se, verujem, da za cenu od 310 dinara po komadu, nema boljih karmina na tržištu. Više ne tako nova Essence Matt Matt Matt kolekcija karmina kod nas je trenutno dostupna u 6 nijansi (mada uskoro stižu još dve), a u nastavku vas čekaju naša mišljenja o svakoj od njih, tako da se spremite, ovaj tekst smo pripremale jedanaest meseci, neće biti kratak :D !

Ono što je zajedno svim nijansama jeste odlična pigmentacija! Karmini su kremasti i lako se nanose (sa izuzetkom ružičastog i crvenog koji su nešto suvlje teksture). Trajnost na usnama zavisi od nijanse, ružičasta i crvena će izdržati celu noć, bez hrane, ali će vam malo i isušiti usne, dok će ostale 4 nijanse trajati po par sati. Sve nijanse se veoma lako popravljaju, ravnomerno nestaju sa usana (osim najtamnijeg karmina, ali olovka ispod njega to rešava),  ne boje ih i ne uvlače se u linijice oko usana. Čak i ne ističu suve delove koliko sam očekivala. Svetlije nijanse ni najmanje, tamnije ne preterano. Essence Matt Matt Matt karmini imaju polu-mat završnicu. Ružičasta i crvena su najviše mat, dok ostale nijanse manje ili više sijaju. Na nekima ćete to primetiti samo ako ste pod direktnim svetlom, dok će izdaleka izgledati mat. Ostavljaju tragove na čašama i slamčicama, najviše na početku, dok se ne skine početni sloj sa usana, ali matiranje maramicom nakon nanošenja će to smanjiti.

Essence Matt Matt Matt karmini dolaze u novim pakovanjima. Osnova im je srebrne boje dok su poklopci od providne plastike. To je možda i jedina zamerka koju imamo kada su ovi karmini u pitanju. Kao što smo vam već napisale, Essence Matt Matt Matt karmini su dostupni u 6 nijansi, dok postoje samo 3 nijanse poklopaca, pa to može biti malo zbunjujuće ponekad. Na dnu pakovanja svakako postoji nalepnica sa brojem nijanse, dok se na poklopcu nalazi nalepnica sa nazivom nijanse. Svaki karmin sadrži 3.8g.

 

Nijansu 02 PERFECT MATCH bih pre par godina zaobišla u širokom luku, a danas mi je apsolutni favorit ove kolekcije. U pitanju je karmin za nijansu tamniji od moje boje usana i za nijansu braonkastiji. Apsolutno idealna nude nijansa! Preporuka do neba!

Nijansa 03 WOW EFFECT je još jedan favorit iz ove kolekcije. Nešto tamnija “roze” nude boja, možda čak i malo ljubičasta. Odlična dnevno-večernja nijansa koja se super kombinuje sa raznim nijansama olovaka za usne. Meni apsolutni favorit jeste kombinacija ovog karmina i Flormar 231 olovke .

Naziv nijanse 04 PINK UP YOUR LIFE, odlično opisuje ovaj karmin. Nešto je suvlje teksture od predhodne dve nijanse, ali je to ne čini neprijatnom na usnama. Trajnost na usnama je odlična i neće se lako skinuti. Izdržaće i duže od 5h bez hrane, a i lako se popravlja. Ne ističe preterano suve delove na usnama. U pitanju je jarka ružičasta nijansa koja savršeno prekriva usne u jednom sloju, mada zna da zateže malo, ako vam usne nisu lepo hidrirane. Ako vas ovo kišovito i hradno vreme čini pomalo depresivnim, ova nijansa sigurno popravlja raspoloženje.

Nijansa 06 KISS ME IF YOU CAN je idelna crvena boja, ako mene pitate. Tako bi izgledao crveni karmin da ga ja pravim. Nešto je toplije boje od ostalih crvenih karmina iz moje kolekcije, i malo tamniji. Rekla bih da ne utiče na nijansu zuba. Tekstura joj je skoro identična nijansi 04, ali se lako nanosi i lako popravlja. Prijatna je na usnama i ne ističe preterano suve delove. Rekoh vam, idealan crveni karmin!

Nijansa 07 se zove PURPLE POWER. Na moje iznenađenje tekstura ove nijanse slična je nijansama 02 i 03. Dosta je kremasta i veoma prijatna na usnama. U pitanju je tamnoljubičasta nijansa oko koje ćete morati malo da se potrudite da biste je naneli ravnomerno. Ova nijansa spada u tamnije nijanse, a kremaste je teksture, zna da “beži” sa usana, ukoliko ispod ne nanesete olovku, ili ukoliko protrljate usne, pre nego što je matirate maramicom. Iako prekriva usne u jednom sloju, ipak vam preporučujem da ga nanesete u dva tanja sloja, sa setovanjem maramicom između, kako ne bi mrdala sa usana i kako izgledala što ravnomernije na usnama. Bez  obzira na sve ovo, svakako bacite pogled na ovu nijasu kada naletite na Essence štand. Zaista prelepa, jesenja, ljubičasta nijansa.

Najtamnija nijansa iz Essence Matt Matt Matt kolekcije zove se 08 IT’S A STATEMENT i ona to definitivno jeste. Kada bi me neko pitao “kako zamišljaš idealnu jesenju nijansu”, pokazala bih na ovaj karmin i rekla “ovako”! Tamno, tamno, bordo-braon nijansa. Kremaste je teksture, što kao i kod prethodne nijanse može da bude problemčić, jer zna da “brži” sa usana, ali ju je svakako lakše popraviti pošto je ipak nešto suvlja od nijanse 07. Ova nijansa će najviše istaći suve delove, od svih nijansi iz ove kolekcije, što je potpuno normalno za ovako tamnu nijansu. Rekla bih da ova nijansa, zajedno sa nijansom 07 izgleda najmanje mat, od svih karmina iz Essence Matt Matt Matt kolekcije.

Nije da vas nismo upozorile na početku da će ovaj tekst biti dugačak :) . Ako ste izdržali dovde, znači da smo vas zainteresovale, a verujte nam, sa dobrim razlogom. Essence Matt Matt Matt kolekcija karmina je najpristupačnija kolekcija dobrih karmina koji se mogu naći na našem tržištu. Kod mene su mnogi MAC Cosmetics karmini pali u zaborav od kada koristim ove, a prve dve nijanse ću uskoro morati i da dokupim. Znate da je šljokičava, zlatna pozadina rezervisana samo za apsolutne favorite, tako da nikako ne smete da ih propustite! 

Od nas imate sve preporuke za celu Essence Matt Matt Matt kolekciju. Pišite nam ustiske ako ste ih već probali, a ako niste, pišite nam koju biste nijansu najviše voleli da probate.

2 comments

    1. Verujem da smo među retkima koje ih još uvek nisu probale! Oduševe nas fotografije i recenzije svaki put, moraćemo da promenimo to ove sezone, definitivno :) Hvala što si nas podsetila :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.