Ingrid Ideal Face tečni puder

14. 11. 2017.

Oktobarski favoriti 2017.

23. 11. 2017.

L’oreal x Balmain kolekcija karmina

20. 11. 2017.

Ovo je jedan od retkih tekstova za koji ni trunčicu ne brinem da li će vam se svideti! Od kada su se L’oreal x Balmain karmini pojavili na našim Instagram pričama, ne zna se broj poruka koje smo dobile vezano za njih! Zato neću odugovlačiti više! Uživajte :)

Saradnja L’oreal-a i Balmain-a verovatno je jedna od najiščekivanijih kolekcija ove godine, bar kada su drogerijski proizvođači u pitanju. Malo je reći da sam, kao zavisnik od karmina i veliki fan L’oreal proizvoda za usne, bila uzbuđena! Prijavila sam se da mi stigne mail kada postanu online i u 8 sati ujutru kupila 4 nijanse, do kojih sam uspela da dođem! Ono što u tom trenutku nisam znala jeste da ovo nije klasična limitirana kolekcija koja kada se jednom rasproda nestaje zauvek, već su nakon nekoliko dana “rasprodate” karmine ponovo vratili na sajt, pa se sada sve nijanse mogu naći na sajtu, 2 meseca nakon što sam ih ja naručila. Kupila sam ih preko francuskog L’oreal sajta. Morate da imate adresu na teritoriji Francuske da bi vam ovi karmini stigli. Iskreno nisam proveravala e-bay i Amazon, ali verujem da se i tamo mogu naći sada.

L’oreal x Balmain kolekcija ima 12 različitih nijansi, podeljenih u 3 različite grupe. Ideja je da se žene osećaju “moćno”, bez obzira “kom plemenu pripadaju”. Pakovanja je dizajnirao Olivier Rousteing, kreativni direktor Balmain-a. Pakovanja su zelene, crne i plave boje, i plava i zelena pakovanja bi trebalo da imaju mermer efekat, ali je on na plavom pakovanju jedva vidljiv. Formula samih karmina je klasična formula L’oreal mat karmina. Mirišu na stare karmine, pomalo voćkasto. Pakovanje ovih karmina sigurno je većini jedini razlog zbog kojeg bi kupili ove karmine. Moram odmah da vam kažem da su nas pakovanja ovih karmina mnogo razočarala. Na izgled i dodir deluju jeftino, boja je na mnogo mesta izlizana, zlatne linije koje idu po obodu su krivo odštampane. Možda je sve ovo mnogima nebitno, ali iskreno, imajući u vidu da je u pitanju saradnja sa jednim od najjačih ljudi na svetskoj modnoj sceni i cenu od 17€ po komadu, mislim da su morali više da se potrude, mnogo više.

No, vratimo se karminima :) . Nijanse za koje sam se odlučila su 355 Domination, 356 Confidence, 469 Fever, i 650 Power.

Domination je prelepe tamne, crvene boje. Da se ne lažemo, meni je svaki crveni karmin prelep, pa možda nisam preterano objektivna. Pigmentacija mu je sjajna, završnica mat. Veoma je sličan Essence Matt Matt Matt 06 karminu, ali je kremastiji, pa mu je i pokrivnost ravnomernija i lakše se nanosi. Jedan od favorita ove kolekcije.

Kada smo već kod favorita, sledeći je definitivno Confidence! Najčudniji karmin koji sam probala i definitivno zvezda ove kolekcije, ako mene pitate. Ovaj karmin jedva da ima boju u sebi, ali je pun najsitnijih i najdivnijih zlatnih sljokica, a uz to je mat, što je veoma, veoma čudna kombinacija. Može da se nosi samostalno ili preko nekog drugog karmina, bilo koje boje. Odlično se kombinuje sa svim karminima iz L’oreal x Balmain kolekcije koje ja imam, ali mi je definitivno favorit u kombinaciji sa nekim toplim, braon, olovkama za usne, ili sa Flormar 231 olovkom. Šljokice je nemoguće zadržati samo na usnama, ali su veoma sitne i lepe pa mi poneka na nosu ili obrazu ni malo ne smeta. Doduše, izbegavajte ljubljenje, tada pobegne i više od poneke :) . 

Sledeći na redu je Fever, karmin kome sam se mnogo radovala, ali koji me nije oduševio. Zapravo da budem iskrena, ovom karminu ništa ne “fali”, meni samo nikako ne stoji. Moguće da je u pitanju moja nova, narandžasta kosa. Fever je cigla-narandžaste boje, sa malo crvenog pigmenta, odlične je pigmentacije, kremast je i lako i ravnomerno se nanosi. Kada ga vidim samo na usnama prelep je, ali kada vidim celo lice sa njim, shvatim da mi definitivno ne stoji.

Kupovina nijanse Power je ispala potpuni promašaj. Ovo je baš hladna braon nijansa, sa gotovo neprimetnim zlatnim prahom u sebi. Uopste ne lici na nijansu koja je prikazana na L’oreal sajtu. Kao što je i očekivano od tamne, polu-mat nijanse, ne nanosi se ravnomerno, pa je olovka ispod obavezna (ako uspete da pronađete olovku ove nijanse). Uz malo truda, matiranjem maramicom između slojeva, može da se postigne ravnvomerna nijansa i bez olovke za usne, ali meni je to previše truda za ovakvu nijansu. Doduše, može lepo da se ukombinuje mala količina ovog karmina sa nekom svetlijom nude nijansom, kako bi se dobio “ombre” efekat.

Sve u svemu, nakon skoro 2 meseca korišćenja ovih karmina, nisam nezadovoljna L’oreal x Balmain kolekcijom. Na pakovanja sam vrlo brzo prestala da obraćam pažnju. Domination i Confidence su jedina dva karmina koja koristim u poslednje vreme, od Fever još uvek nisam spremna da odustanem, pa pokušavam da nađem načine da ga iskoristim, tako da jedino nijansom Power nisam zadovoljna.

Kako se vama čine ovi karmini? Koji vam je favorit?

Sve fotografije: Lazar Novaković

1 comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.