L’oreal Le Vernis à l’Huile lakovi za nokte + GIVEAWAY

15. 07. 2016.

Kiko Endless Sky maskara

21. 07. 2016.

Svečana letnja šminka

18. 07. 2016.

U junu smo vam pisale o našem prvom predlogu za večernju šminku. Razlog zašto smo se odlučile da vam opet pišemo o sličnoj temi jeste što nas je dosta “offline” drugarica pitalo kako da se tokom leta našminkaju za neku malo svečaniju priliku, a da se ne istope od vrućine ispod teškog baze, odnosno pudera. Današnja svečana letnja šminka je naš odgovor njima, ali nadamo se i svima vama koji niste sigurni kako da se našminkate tokom toplih letnjih meseci.

Kao što vidite Milica i ja smo se odlučile za neutralnu šminku, koja je sve samo ne napadna. Nisam pristalica jake i tamne šminke tokom leta, pogotovo zbog toga što sam najčešće i obučena u svetle nijanse i lagane materijale. Ukoliko imate čisto lice slobodno se odlučite za neku BB ili CC kremu. Ja sam ipak nosila L’oreal True Match puder pošto sam uvek mnogo crvena od vrućine i proizvodi laganije pokrivnosti to nikada ne sakriju. 

Veoma lagane konture biće dovoljne tokom leta. Koristite bronzer i proizvode za konturisanje kako biste lice učinili užim, ali ne preterujte sa njima, pošto na jakom letnjem svetlu sve ionako dolazi do izražaja pa možete izgledati “prljavo”. Rumenilo i highlighter su neizostavni tokom leta bez obzira da li se šminkate za običan izlazak ili malo svečaniju priliku. Ukoliko tokom leta dobijete malo boje, zlatni highlighteri će vam idealno stajati. Mi smo Mary Lou-Manizer koristile i na jagodicama i na kapcima kao senku.

Beauty Bang Theory - svečana letnja šminka eyes

Kada su oči u pitanju, pored dobro definisanih obrva koje su obavezne bez obzira na godišnje doba, trudite se da ostatak šminke ostavite jednostavnim. Malo ajlajnera, zlatnog highlighter-a na pokretnom delu kapka i neutralne braon senke na pregibu, pomoći će da vam oči dođu do izražaja bez obzira što nisu prenapadne. Veštačke trepavice su za mene obavezne, kako su moje skoro nepostojeće. Šminka će izgledati lepo i efektno i bez ajlajnera, ali i sa tanjom linijom od one koju smo mi nacrtale, tako da je to na vama da odlučite. Takođe crni ajlajner možete zameniti i ajlajnerom u braon boji, kako biste šminku učinili još neutralnijom.

Svečana letnja šminka meni ipak ne može da prođe bez mat karmina. Bez obzira na to što sam prilikom svakodnevnog šminkanja počela da koristim sjajne L’oreal Sexy Balm-ove, kada idem na neku proslavu ne želim da razmišljam da li mi se boja na usnama skinula zbog jela, pića ili pričanja, pa je izbor još jednom pao na MAC Cosmetics karmin u nijansi Mehr.

Molim vas da ignorišete moju “Jovanka Broz” frizuru. Splet nesrećnih okolnosti je doveo do nje. Obavezno bacite pogled na Miličin profil, a u nastavku vas čeka spisak svih proizvoda koje smo koristile, uz linkove ka već objavljenim recenzijama.

Beauty Bang Theory - svečana letnja šminka face twice

Lice:

Oči:

Usne:

Nadamo se da vam se naša svečana letnja šminka svidela i javite nam u komentarima kako se vi šminkate za svečane prilike tokom letnjih meseci!

P.S. Obavezno svratite na našu Facebook stranicu gde možete da učestvujete u novom darivanju!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.