Bioten piling krema

24. 05. 2016.

Majski favoriti 2016 + BONUS

30. 05. 2016.

Bioten CC krema

27. 05. 2016.

Poslednji tekst posvećen Bioten proizvodima ovog meseca je konačno tu. Još jedan podsetnik da je ostalo malo vremena da se prijavite za njihov #WalkTall nagradni konkurs. Verovatno će vas iznenaditi ako vam kažem da je Bioten CC krema prva krema ove (ili slične) vrste kojoj sam zaista pružila priliku. Nemam naviku, a po mom skromnom mišljenju, nemam ni potrebu za puderima i jačim pokrivanjem svakodnevno. Zato sam se i radovala isprobavanju ove kreme.

Bioten CC krema dolazi u tubici sa 50ml proizvoda. Sadrži zaštitni faktor 20, što je odlično za ove retke sunčane dane, koje još uvek dobijamo na kašičicu. Malo je gušće teksture od klasičnih krema i pudera, ali se vrlo lako razmazuje. Možete koristiti četkice za nanošenje, ali su se meni prsti pokazali kao najbolje rešenje za nanošenje ovog proizvoda. Ne sadrži parafine i parabene, ali sadrži 100% prirodan ekstrakt dunje.

Moja Bioten CC krema je u nijansi Light, a pored nje postoji i nijansa Medium. Kao i ostale kompanije ni Bioten se, nažalost, nije potrudio da u svoju ponudu uvrsti veći izbor nijansi. Meni je Light verzija za nijansu tamnija, pa verujem da će mi više odgovarati kada (ako) dobijem malo boje tokom leta. Mešala sam je sa klasičnim hidratantnim kremama, kako bih je posvetlela, ali tada joj je završnica sjajna, dok, ukoliko je koristite samostalno, nakon što je koža upije, dobije lepu, prirodnu, polumat završnicu. Ima neutralni podton, pa verujem da će odgovarati većini devojaka koje nemaju presvetlu kožu.

Beauty Bang Theory - Bioten CC krema swatch

Pokrivnost ove CC kreme je slaba, što je i očekivano od ove vrste proizvoda. Meni prekriva pegice, ali ne i bubuljice i flekice. Takođe, na podočnjacima moram da koristim korektor, jer na tom delu ne pruža dovoljnu pokrivnost. Ujednači ten, prijatna je na koži, ne oseća se na dodir i ne primećuje se. Ukoliko vasa koža zna da “prosija” nakon nekoliko sati, obavezno setujte ovu kremu. Lepo se “slaže” i sa puderima za setovanje i sa korektorima. Iako na pakovanju proizvođač ne kaže kojim tipovima kože je ova krema namenjena, ja je ne bih preporučila osobama sa izrazito suvom i dehidriranom kožom, pošto zna da istakne suve delove.

Moja koža upija pudere, pogotovo na nosu i oko nosa na obrazima, gde mi je koža najsuvlja. Ni Bioten CC krema nije bila izuzetak, tako da mi je nos već nakon 2 sata bio skoro potpuno bez proizvoda. Kako sam već navikla da se to desava, ne zameram joj, ali ako imate sličan problem kao ja, imajte na umu da ćete morati da je setujete i možda popravite u toku dana. Čitajte šta piše na kutiji proizvoda, pošto je Bioten lepo upozorio da se izbegava područje oko očiju, s obzirom da proizvod u sebi sadrži SPF20! Ja nisam izbegla to područje kada sam je prvi put koristila, tako da su me oči pekle i suzile svaki put kada ih protrljam. Takođe, klonite se vode i kiše kada nosite ovu kremu, pošto posvetli na mestima koji dođu u dodir sa vodom! Oksidira na licu, ali veoma malo. Nosila sam je oko 6-7h i izgledala je lepo i na kraju dana. Ravnomerno se skida sa lica.

Bioten CC kremu, kao lagani proizvod, slabe pokrivnosti, preporučila bih je devojkama koje nemaju veće nepravilnosti na koži, kao i onima koje ne vole osećaj maske na licu. Koliko god da je bilo toplo u poslednja dva meseca, nikada nisam imala osećaj da mi lice “ključa” ispod nje, što mi se redovno dešava ukoliko nosim tečni puder, tako da je za leto odlična! Košta oko 450 dinara i možete je pronaći u svim Lilly i DM prodavnicama, kao i u većim samoposlugama.

Da li koristite BB/CC kreme i koja je vaš favorit?

6 comments

  1. Ne preporucujem ovu kremu devojkama sa masnom i problematicnom kozom, kakvu i ja imam. Dodatno ce je izmastiti i izazvati nastanak mitisera.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.