Strobe Cream

03. 07. 2016.

Balea šampon za dubinsko pranje kose

09. 07. 2016.

L’oreal Sexy Balm – recenzija četiri nijanse

06. 07. 2016.

Ako bih morala da se odlučim samo za jedan, omiljeni, drogerijski brend, bez mnogo razmišljanja bih odabrala L’oreal. Uvek se radujem isprobavanju novih proizvoda, a L’oreal nas je ove godine obradovao sa dosta noviteta. Jedan od najnovijih proizvoda iz njihovog asortimana su L’oreal Sexy Balm-ovi – balzami za usne sa sheer i bold formulom.

Generalno nisam ljubitelj sjajnih završnica proizvoda za usne. Više sam verna mat formulama koje duže traju. Poslednjih nedelja mi se tamne mat usne koje najčešće nosim ne slažu sa laganom letnjom šminkom pa sam zbog toga i odlučila da probam L’oreal Sexy Balm-ove. Ono što je karakteristično za sve četiri nijanse ovih balzama je izuzetno prijatna formula proizvoda koja je nešto gušća i malo više “voskasta” od formule klasičnih balzama za usne. Nisam primetila da mi ovi balzami hidriraju usne, ali ih definitivno ne isušuju. Ukoliko imate suve delove na usnama, uglavnom ih neće isticati. Mirišu osvežavajuće i voćkasto, ali se miris ne zadržava dugo na usnama. Danas ćemo vam pisati o četiri nijanse novih L’oreal Sexy Balm-ova, od kojih su prve tri nijanse sheer formule (providna, slabopigmentovana formula), dok je poslednja nijansa bold formule (jače pigmentovana formula). Sheer balzami dolaze sa providnim plastičnim poklopcem, dok oni sa bold formulom imaju neprovidne, metalik poklopce. Ako ne volite sjajeve za usne, ali ni klasične pigmentovane balzame za usne, verujem da će vam se L’oreal Sexy Balm-ovi svideti.

Nijansa 101 We Wear Pink je najsvetlija nijansa u ponudi L’oreal Sexy Balm-ova. Sam proizvod u pakovanju izgleda svetloroze, ali na usnama ne ostavlja nikakvu boju. Krajnje neočekivano mi se baš ova, providna „nijansa“ posebno svidela. U svojoj ogromnoj kolekciji proizvoda za usne ne posedujem ni jedan sjaj, iako sam providne sjajeve oduvek volela. Razlog je tekstura sjajeva i osećaj koji ostavljaju na usnama, koji meni nikako ne prija. L’oreal Sexy Balm u nijansi 101 ostavlja visok sjaj na usnama, ali bez lepljivog osećaja na njima. Lako klizi preko usna, ali se ne troši brzo. Nije vam potrebno ogledalo ni za mazanje ni za popravljanje ovog proizvoda, pa je veoma „lak“ i praktičan da ga uvek nosite sa sobom u tašni. Odličan je za ispod ili preko mat karmina ili olovaka za usne, ali i samostalno. Ne traje dugo, što je krajnje očekivano, ali praktičan oblik ovog balzama olakšava brzinsko popravljanje.

Nijansa 106 Clueless takođe je sheer formule kao i nijansa 101. Ostavlja blagu, roze boju na usnama i sadrži u sebi holografke roze-koralnonarandžaste šljokice. Šljokice su izuzetno sitne, slabo se vide, osim na direktnom svetlu i nisu napadne. Znaju pomalo da istaknu suve delove jer se zadržavaju na njima, ali ne preterano. Kao i kod ostalih šljokičavih proizvoda i kod ovog balzama važi da kada se skine boja sa usana, šljokice ostaju na njima, ali se i raznose po ostatku lica. Boja koju ovaj balzam ostavlja na usnama mi se veoma sviđa, ali zbog šljokica mi nije favorit.

Beauty Bang Theory - L'oreal Sexy Balm swatch

Najtamnija sheer nijansa koju imamo je u broju 109 Such a Babe. U pitanju je crvna nijansa koju lako možete nadograđivati od gotovo providnocrvene do dosta tamnije nijanse. Lično ne volim sjajne crvene boje na usnama, ali mi se ova  nijansa svidela. Pre svega zato što je idealne teksture i završnice za letnje mesece kada prejako pigmentovani karmini mogu da izgledaju čudno na usnama pored ostatka lagane šminke. Lako se nadograđuje, a da pri tom ne izgleda kao da nosite previše proizvoda na usnama. Ne ističe suve delove i idealan je za mlađe devojke koje žele da počnu eksperimentisanje sa crvenim usnama, ali i za nas malo starije, kada želimo laganije crvene usne.

Jedina bold nijansa u našoj kolekciji je u broju 204 Never Stop koja je gotovo fluorescentne roze-narandžaste boje. Nisam verovala da ću ovo ikada napisati, ali ova nijansa je previše pigmentovana, imajući u vidu vrstu proizvoda. Pošto je formulacija ovog proizvoda izuzetno kremasta, ogromna količina pigmenta čini usne neurednim ukoliko ih protrljate, jer se boja prosto “sklanja” sa mesta na kome je bila i “taloži” na nekom drugom. Iako je boja divna za leto, pogotovo kada pocrnite, tekstura, formula i završnica ovog balzama mi se nikako nisu svideli.

L’oreal Sexy Balm balzami još uvek nisu dostupni u Srbiji. Cena u Francuskoj im je oko 9€ što je, po mom mišljenju, izuzetno visoka cena za balzam za usne. L’oreal Srbija nas uvek obraduje sa nižim cenama nego na zapadnom tržištu, što je zaista lepo sa njihove strane! Ukoliko cena L’oreal Sexy Balm-ova bude niža kada se pojave kod nas na tržištu svakako bih preporučila nijanse 101 i 109, a posebno prvi, providan balzam, koji je idealan za sve nas koji ne volimo sjajeve!

Da li ste imali prilike da probate L’oreal Sexy Balm-ove i kako vam se čine?

P.S. Ne zaboravite da imate samo još dva dana da učestvujete u novoj nagradnoj igri na našoj Facebook stranici

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.