Mixa Foaming Cleansing Cream

01. 11. 2018.

Fancy Handy pena čišćenje lica

28. 11. 2018.

Deborah Extraordinary 5in1 maskara i ExtraEye olovka

17. 11. 2018.

Verujem da ste primetili da smo se ozbiljno navukle na Deborah šminku u poslednje vreme. Moja mama je koristi godinama, ali meni nikada nije padala pod ruku do nedavno. Deborah tim poslao nam je paket proizvoda i pisale smo vam do sada o MilanoRED i AtomicRED karminima, kao i o Hi-Tech rumenilu o kome Milica ne prestaje da priča. Zaista svi utisci su nam bili pozitivni, međutim danas ćemo morati da objavimo jednu manje euforičnu recenziju. Pisaćemo vam o njihovoj Extraordinary 5in1 maskari, kao i o njihovoj ExtraEye olovci za oči.

Extraordinary 5in1 maskara obećava volumen, dužinu, uvijanje, definiciju i dugotrajnost. Dolazi u srebrnom, prelepo dizajniranom pakovanju sa četkicom kupastog oblika, čiji najuži deo omogućava prilaženje najsitnijim trepavicama u uglovima očiju, koje ja vrlo često prekačem. Extraordinari 5in1 maskara ne sadrži mirise i pogodna je za osobe koje imaju osetljive oči ili nose sočiva. Proizvođač kaže da se u ovoj maskari nalaze “sinegijska vlakna i najlonske mikro-kuglice, kao i Carbon Black Kompleks za zift crnu boju, prirodan kaučuk za zaštitu trepavica, kao i specijalna supstanca koja poboljšava sintezu keratina i jača trepavice”.

Ova maskara i ja prošle smo sve moguće faze. I ljubav i mržnju i ravnodušnost i iziritiranost, jednostavno od nje nikad ne znam šta da očekujem. Prvih nekoliko puta mi je bila baš, baš, baš loša, mislim da joj je otvor preveliki i da se na četkici zadržava previše proizvoda, toliko mnogo da je nemoguće skinuti ga, koji upotpunjen vlaknima napravi slepljeni haos na mojim trepavicama. Kada se malo osušila postala je značajno lakša za rad, ali joj se i dalje ponekad desi da mi slepi trepavice, samo značajno manje i ređe.

Ukoliko tako reši, ova maskara postaje najbolja maskara na svetu, ne šalim se. Kada na četkici ostane normalna količina proizvoda ova maskara podiže moje trepavice, daje im volumen i lepu dužinu, ne preslikava se na gornji, niti donji kapak, ne kruni se, niti vlakna ostaju po obrazima i bukvalno sam u stanju da sedim i da gledam u svoje trepavice i da im se divim. Maskaru skidam Collistar mlekom, Nivea micelarnom ili Balea ili Zoja Zec uljima i svaki od ovih proizvoda je skida bez problema. Ozbiljno je crna i potrebno je malo više tufera za nju, ali se skida u potpunosti, bez krunjenja i crnih tragova po licu, tog dana ili sutradan. 

Promene raspoloženja Extraordinary 5in1 maskare uzrokuju i promenu mojih osećanja prema njoj, ali i nakon nekoliko meseci ne znam da vam kažem u čemu je tajna i kako da sa njom uvek budete sigurni da će biti Extraordinary tog dana. Cena ove maskare je oko 1100 dinara i možete je kupiti u Lilly-ju, DM-u i Jasmin parfimerijama.

ExtraEye olovka za oči je posebna priča. Na pakovanju piše da je u pitanju vodooporni proizvod. Fantastične je pigmentacije, veoma je kremasta i ne morate niti da je pritisnete niti da je “zagrejete” na ruci da bi ostavljala veoma pigmentovan trag. Međutim ova olovka se užasno preslikava, gubi na intenzitetu boje, postaje siva, kruni se… Samo ću vam reći da me je mama jednog dana dok sam testirala ovu olovku, svega sat-dva nakon što sam je stavila, pitala zašto nisam skinula šminku od sinoć. Toliko se razmazuje… E sad, kako je u pitanju kremasta olovka, možete je koristiti kao podlogu za smokey eyes, tako što ćete je naneti na pokretni deo kapka, izblendati četkicom, i na kraju fiksirati crnom senkom.

ExtraEye olovku na primer nisam uspela da nanesem na vodenu liniju, pošto se nekako u dodiru sa suzama voskirala i bukvalno sam morala da je obrišem o ruku pa da probam ponovo, dok je Milica uspela da je nanese na vodenu liniju, ali ni tu ne ostaje bez razmazivanja i gubljenja intenziteta. Uz to se brzo troši, pošto je veoma kremasta i morate često da je režete. Krajnje neočekivano i prvo razočarenje nekim Deborah proizvodom. Cena ove olovke je oko 750 dinara i možete je kupiti u Lilly-ju, DM-u i Jasmin parfimerijama.

Jeste li probali neki od ova dva proizvoda? Kakvi su vaši utisci o njima?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.